תפריט לפסח – הצעה לתפריט חגיגי לליל הסדר, שהוא גם טעים, גם מגוון וגם פרקטי. המשימה: לשמור על מתכונים פשוטים וקלים שמתאימים לחג ולפצל את העבודה ליומיים-שלושה
תפריט לפסח – חגיגי, טעים, מגוון (ומעשי)
זהו תפריט חגיגי אך לא קשה מדי, שבסופו די הרבה מנות. המשימה שלנו היא לבנות מנות שנעזרות זו בזו ומשלימות זו את זו, לשמור על מתכונים פשוטים וקלים שמתאימים לחג, ולפצל את העבודה ליומיים-שלושה (לשלב בתפריט מנות שניתן להכין מראש).
ליחצו לראות את כל התפריט בתמונות ←
ליל הסדר – איך בונים תפריט?
שלושת החוקים שלי קצרים ופשוטים:
1. לתכנן את כל התפריט מראש (בכתב)
2. לחלק את ההכנות ליומיים-שלושה (לבחור מנות שאפשר להכין מראש)
3. להתאים את המנות זו לזו כך שהארוחה כולה תהיה מהנה ושלמה – לא להתעקש על מנות מסויימות אפילו אם הן מרהיבות (הסתכלו על השלם ולא על החלקים)
כדאי לאמץ חוק רביעי:
4. השאירו זמן לעריכת השולחן – כדאי לעשות זאת כמה שיותר מוקדם.
ועוד טיפ: תכננו מראש מה תשימו על השולחן ודאגו שכל הפריטים יהיו מוכנים. הכי באסה זה לרוץ לחפש מפיות חגיגיות בצבע תכלת בשתיים בצהרים של ליל הסדר (אבל אני מכירה גם מישהי שקנתה סט כלים שלם בערב החג 🙂 )
תפריט לפסח (ליחצו על המנה לקבלת המתכון המלא)
♣ עורכים שולחן חג
• שולחן פסח יפה ואביבי, שיהיה נוח לכולם, זו ההתחלה הכי טובה לליל סדר מוצלח
• החרוסת של משפחת ארמוזה לפסח – חרוסת שכל הילדים אוהבים!
• קערת ליל הסדר – איך מכינים צלחת של פסח?
♣ פתיחה: סלטים
• סלט כבד קצוץ – סלט כבד נהדר, אין קל מזה להכנה – ירגיע את כל הרעבים
• סלט כרוב לבן עם חמוציות ושקדים – סלט מרשים וטעים שכולם אוהבים
• סלט גזר ופקאן סיני – סלט נהדר, אהוב במיוחד על ילדים
שלושת הסלטים משתלבים נהדר ביחד, בטעמים ובצבעים. שלושתם קלים מאד להכנה.
♣ ראשונה: מרק
• מרק עוף מעולה
• קניידלך – כופתאות מקמח מצה נהדרות! אצלנו אי אפשר לוותר על זה
♣ עיקרית: בשר
• צלי כתף בקר ביין בניחוח צרפתי
• קלופס מדהים בתנור בניחוח איטלקי
• אופציה נוספת לחזה עוף מיוחד: חזה עוף ברוטב תפוזים
את שלוש המנות העיקריות אפשר להכין מראש. שתי המנות הראשונות מתאימות גם לילדים, בפרט הקלופס אהוב מאד על רוב הילדים, כך שאין חובה להכין גם עוף.
את החזה עוף בתפוזים אפשר להכין מראש ולהקפיא ללא הרוטב (את הרוטב שומרים במקרר).
♣ תוספות: אורז ותפוחי אדמה
• אורז לבן פשוט
• תפוחי אדמה בתנור אפויים במרק עוף
• אופציה נוספת לאורז: אורז לבן עם פירות יבשים ואגוזים
שתי המנות העיקריות עם הרטבים עשירות דיין. מספיק להגיש ליידן אורז לבן מושלם, שידגיש את הבשר והרוטב. את הקלופס אפשר להכין עם תפוחי אדמה לידו, בתבנית גדולה (הפירוט במתכון), כך שיהיו גם תפוחי אדמה מאד טעימים.
למי ש"חייב" עוד תוספת, יותר מרשימה, אני מציעה להכין תפוחי אדמה בתנור שיתאימו לשני הבשרים או אורז לבן חגיגי עם פירות יבשים ואגוזים – מנה שמתאימה במיוחד אם אתם מכינים רק אורז, ומביאים למארחים..
♣ אחרונה: מתוקים
• עוגת שקדים נפלאה לפסח
• עוגת ענן שוקולד (עוגת שוקולד ללא קמח)
• נשנוש לילדים: נשיקות מרנג מופלאות עם פקאן
ברור שאפשר להסתפק בעוגה אחת. מצד שני, אפשר לאכול למחרת מה שישאר.
סדר הכנת המנות: חלוקת עבודה בין הימים
♣ שלושה ימים לפני ערב החג
• נשיקות מרנג מופלאות עם פקאן
• החרוסת של משפחת ארמוזה לפסח
• חזה עוף ברוטב תפוזים
אם רוצים להכין גם חזה עוף – מכינים מראש ומקפיאים בנפרד את העוף ואת הרוטב. מוציאים מהמקפיא בצהרי ערב החג ומשאירים על השיש. מחממים קודם את הרוטב ואז מוסיפים אליו את העוף שהפשיר לגמרי, לחימום קצר.
♣ יומיים לפני ערב החג
• צלי בקר ביין בניחוח צרפתי
• קלופס מדהים בניחוח איטלקי
♣ יום לפני ערב החג
• מרק עוף
• כופתאות מקמח מצה נהדרות
• סלט כבד קצוץ (מטגנים את הכבדים, ולא טוחנים)
• עוגת שקדים נפלאה לפסח (או: עוגת ענן שוקולד)
♣ ערב החג
חובה לבקש עזרה מבני הבית, ובמיוחד אם אתם מכינים הכל לבד.
לערוך שולחן, להכין סלטים, לשטוף אורז ולקלף תפוחי אדמה – את הכל אפשר לפזר בין בני המשפחה. אם חסר זמן – וותרו על האורז עם הפירות היבשים.
בבוקר:
• צלחת לפסח
• סיום סלט כבד קצוץ (טוחנים)
• אורז לבן עם פירות יבשים ואגוזים (רק אם יש זמן)
• עורכים שולחן יפה ואביבי
בצהריים:
• סלט כרוב לבן, חמוציות ושקדים
• סלט גזר ופקאן סיני
אחרי הצהריים:
• אורז לבן פשוט
• תפוחי אדמה בתנור במרק עוף
איך וכמה..
• בפסח במיוחד מכינים המון (המון!) מנות. אצלנו מקובל שכל אחד מביא משהו, אתם בוודאי מכירים איך זה. זה מומלץ, אבל רצוי לבנות "תפריט מרכזי" ולחלק משימות ברורות בין המשתתפים
• מצד שני, אם אתם רוצים להכין הכל לבד – הכינו פחות בחירות בכל שלב: מאחר ויש כל כך הרבה מנות זה לא נורא אם לא כולם אוכלים הכל כל הזמן
• הכי חשוב שהמנות יתאימו אחת לשניה! כך כל מנה תבליט את האחרת ולא תתחרה בה, ובעיקר שלבו תוספות פשוטות, שיחמיאו למנות העיקריות ויחסכו לכם הרבה זמן
• כדאי לערוך את השולחן כמה שיותר מוקדם, מומלץ לתכנן ולהכין מראש מה תשימו עליו, כולל מפה, כלים, כלי הגשה, פרחים, מפיות וכמובן הגדה של פסח.
• פסח הוא גם חג האביב – אל תשכחו לשלב פרחים!
אחלה אתר…תודה על המתכונים נסיתי את החרוסת וקיבלתי המון מחמאות ומחר מכינה את האורז עם פירות יבשים לכבוד השבת..ושוב תודה ומועדים לשמחה
תודה רבה, כיף לשמוע 🙂
עזרתם לי מאד לתכנן את סדר פסח
לא יודעת איך הגעתי לאתר
מה שמחתי להכיר אותו
תודה רבה
וחג שמח
אורנה
תודה 🙂 חג שמח!