אורז לבן ריחני עם פירות יבשים צבעוניים: משמשים כתומים, שזיפים שחורים, וחמוציות אדומות, ומקושט באגוזי פקאן קלויים. אורז טעים, צבעוני ומקסים על שולחן החג, והכי קל, פשוט ומהיר להכנה!
מתכון לאורז חגיגי עם פירות יבשים ואגוזים
האורז הבסמטי מתבשל עם הפירות היבשים וסופג את טעמם, וביחד עם אגוזי הפקאן הקלויים מתקבלים 3 מרקמים שונים: אורז רך, פירות יבשים נגיסים, ואגוזים קרנצ'יים.
מנה טעימה, מתאימה לנישנוש, וגם יפה וחגיגית לאירוח, שכולם (כולל הילדים) אוהבים.
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לאורז 2 כוסות אורז לבן בסמטי 2 כפות שמן זית לטיגון האורז לפירות היבשים 100 גרם (¾ כוס) שזיפים שחורים יבשים ללא חרצנים 100 גרם (¾ כוס) משמשים מיובשים (רצוי אורגניים, ללא צבע מאכל) 80 גרם (½ כוס) חמוציות מיובשות מומתקות (לא מסוכרות) 80 גרם (כ- ¾ כוס) אגוזי פקאן מקולפים לחיבור 4 כוסות מים חמים 2 כפות סוכר דמררה (אפשר גם סוכר לבן) ½1 כפיות מלח בישול גס ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
אורז עם פירות יבשים – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 15 דקות
• הכנות לפני בישול: חצי שעה השריית אורז
• זמן בישול: 18 דקות + 10 דקות המתנה
• הכמות במתכון: 8-10 מנות
• נשמר היטב שלושה ימים בקופסא אטומה במקרר
• חימום: כדאי להוסיף מעט מים ולחמם במיקרוגל