פורסם ב אוכל שילדים אוהבים, מרק, פסח, ראש השנה

מרק עוף בסיר לחץ של אודי

מרק עוף בסיר לחץ הכי טעים שיש! מרק עשיר, מלא טעם וריח, כזה שמסדר את הראש ועושה נעים בבטן.. משביע אך לא כבד מדי – פשוט מושלם. פתיחה מצויינת לארוחה נהדרת! הבישול בסיר לחץ משאיר את העוף טעים ולא "מכובס"..


מתכון מרק עוף של אודי (מרק עוף בסיר לחץ)

ולפעמים המרק הוא ארוחה שלמה: עם ירקות וכרעיים של עוף טעימים ועסיסיים, וקצת שקדי מרק. אצלנו כל יום בחורף, וכל יום שישי, וכמובן בחגים ובכל הזדמנות..

ראו תמונות, שלב אחר שלב

כרעיים של עוף למרק עוף ירקות למרק עוף בסיר לחץ מרק עוף מרק עוף מרק עוף עם ירקות בישול בסיר לחץ מרק עוף בסיר לחץ כדאי להוסיף למרק פטרוזיליה ושמיר מרק עוף בסיר לחץ

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לסיר לחץ 8 ליטר

העוף
 4 כרעיים של עוף, טריות, מחולקות לשוק וירך

הירקות
 4 בצלים קטנים
 6-8 גזרים (בהתאם לטעם האישי)
 2 קישואים עגולים למילוי (או 2 זוקיני ירוק)
 1 שורש סלרי
 1 שורש פטרוזיליה
 1 כרישה
 ½ ראש שום
 1 חבילה פטרוזילה
 1 חבילה שמיר

תיבול
 ½2 כפיות מלח בישול
 ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס (אם רוצים)

תיבול בסוף
 4 כפות אבקת מרק עוף אמיתי איכותית
 מלח בישול

אופן הכנה

⇓ הסבר קצר
1.    מפרידים את הכרעיים לשוק וירך. שוטפים ומנקים.

2.    בישול מקדים בסיר עזר: מניחים את הכרעיים בסיר גדול, מכסים במים, מרתיחים, ומבשלים 15 דקות נוספות על אש חזקה. בסיום: מסירים את הקצף שהצטבר על פני השטח (שומרים את הנוזלים). בינתיים, מכינים את הירקות:

3.    מקלפים גזר (גדולים חוצים לשניים), בצל, ושורשים. מקלפים שום וחוצים. מגרדים קישוא. כרישה- משאירים את החלק הבהיר. פטרוזיליה ושמיר- קוטמים גבעולים ושוטפים.

4.    מעבירים את העוף לסיר לחץ, מכסים בכל הירקות למעט פטרוזיליה ושמיר, מוזגים דרך מסננת את הנוזלים מסיר העזר לסיר הלחץ, מוסיפים מלח ופלפל שחור, ומים קרים עד לגובה שלושה-רבעים של הסיר. מניחים מלמעלה את הפטרוזיליה והשמיר.

5.    סוגרים את הסיר, מביאים לרתיחה (השסתום במצב פתוח), סוגרים את השסתום, ומחכים שמדיד הלחץ יקפוץ. מעבירים ללהבה קטנה ונמוכה ומבשלים 55 דקות.

6.    בסיום: מכבים את האש, משאירים סגור כשעתיים. פותחים את שסתום הלחץ ואת המכסה, לפי הוראות היצרן לגבי אותו הסיר.

7.    מוסיפים 3 כפות אבקת מרק, ובוחשים. ממתינים רבע שעה. טועמים, ומוסיפים לפי הצורך מלח ואבקת מרק. לא מומלץ להמליח יותר מדי מיד בגמר הבישול שכן אחרי יום במקרר טעמו של המרק הופך עשיר יותר ומלוח מעט יותר.

סיר לחץ-אזהרה: אין למלא את הסיר מעל המותר; אין לפתוח את הסיר בעת הבישול או מיד בגמר הבישול; יש לחכות שהלחץ יירד לפני פתיחת הסיר; יש להרחיק ילדים. בכל מקרה יש לקרוא את הוראות היצרן לפני שימוש ראשון בסיר לחץ.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    הכנת העוף
מפרידים את הכרעיים לשוק וירך. שוטפים ומנקים שומנים מיותרים וכל דבר אחר שמפריע (כדאי לקנות כרעיים נקיות ומחולקות. כך גומרים מהר יותר את השלב הקשה ביותר..)

2.    בישול מקדים בסיר עזר
מניחים את כל חלקי העוף בסיר גדול (שאינו סיר הלחץ שבו נבשל את המרק), מכסים במים עד לגובה 3 ס"מ מעל העוף, מעמידים על להבה גדולה ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה, מבשלים 15 דקות נוספות על אש חזקה.
בסיום הבישול: מכבים את האש. מסירים (וזורקים) את כל הקצף שהצטבר על פני השטח (בעזרת כף גדולה שטוחה). שומרים את הנוזלים!

3.    הכנת הירקות
בזמן שהעוף מתבשל בסיר הזמני, מכינים את הירקות:
מקלפים גזר (גזרים גדולים חוצים לשניים), בצל (משאירים שלם), שום (חוצים כל שן), שורש פטרוזיליה ושורש סלרי. את הקישואים מגרדים, ואת הכרישה שוטפים, ומורידים את העלים הירוקים (משאירים את החלק הלבן והחלק הירוק בהיר).
פטרוזיליה ושמיר: קוטמים את הגבעולים העבים ושוטפים היטב (אפשר להניח בקערה גדולה מלאה במים לכמה דקות).

4.    הכנת סיר המרק (בסיר לחץ)
מעבירים את חלקי העוף שבושלו לסיר לחץ (הסיר שבו נבשל את המרק).
מניחים מעל לעוף את כל הירקות שקילפנו: גזר, קישוא, בצל, שום ושורשים (הכל חוץ מהפטרוזיליה והשמיר).
מוזגים את הנוזלים – דרך מסננת – מסיר העזר לסיר הלחץ, על העוף והירקות.
מוסיפים 4 כפיות מלח. מוסיפים, אם אוהבים, פלפל שחור.
מוסיפים מים קרים עד לגובה שלושה-רבעים של הסיר (לא ממלאים עד הסוף. ראו הערות למטה).
מניחים מעל את הפטרוזיליה והשמיר (אין צורך לדחוף פנימה).

5.    בישול בסיר לחץ
סוגרים את הסיר ומניחים על להבה גדולה וחזקה. מביאים לרתיחה (שסתום במצב פתוח).
סוגרים את השסתום. מחכים שמדיד הלחץ יקפוץ.
מעבירים ללהבה קטנה או בינונית, מנמיכים את האש ומבשלים 55 דקות.
מכבים את האש, משאירים סגור למשך שעתיים.
פותחים את שסתום הלחץ ואת המכסה, לפי הוראות היצרן לגבי אותו הסיר.

אזהרה בענין סיר לחץ

אין למלא את הסיר מעל המותר; אין לפתוח את הסיר בעת הבישול או מיד בגמר הבישול; יש לחכות שהלחץ יירד לפני פתיחת הסיר; יש להרחיק ילדים. בכל מקרה יש לקרוא את הוראות היצרן לפני שימוש ראשון בסיר לחץ.

6.    לאחר פתיחת הסיר
מוסיפים 3 כפות (מדידה) אבקת מרק, ובוחשים היטב. ממתינים רבע שעה.
לאחר רבע שעה טועמים, ומוסיפים לפי הצורך מלח ואבקת מרק.
לא מומלץ להמליח יותר מדי מיד בגמר הבישול – אחרי יום במקרר טעמו של המרק הופך עשיר יותר ומלוח מעט יותר.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» סיר לחץ 8 ליטר
» סיר גדול נוסף (סיר פשוט)
» מסננת
» סכין חיתוך טובה ונוחה
» קרש חיתוך גדול

הערות
מים: כדאי לבשל במים שנלקחו מבר מים.

פלפל שחור: לא כולם אוהבים במרק. אם אוהבים, יש להוסיף אותו ביחד עם המלח. אם אוהבים מאד – אפשר להוסיף יותר מחצי כפית.

העוף: הכרעיים שבושלו בסיר לחץ נותרים מלאי טעם! אנחנו אוכלים אותן בנפרד, על אורז לבן או ספגטי, עם חצי כף מרק מעל..

סיר לחץ

יש לבשל על פי הוראות השימוש הספציפיות לאותו סיר. אין למלא את הסיר עד סופו. באופן עקרוני, מאכלים שאינם מתנפחים בזמן הבישול אפשר למלא עד גובה שלושה-רבעים של הסיר. אין לפתוח את המיכסה מיד בגמר הבישול. יש להמתין כשעתיים, ואחר כך לפתוח את שסתום הלחץ ואת המכסה על פי הוראות היצרן.

מרק עוף בסיר לחץ – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 30 דקות + השגחה
• זמן בישול: כשעה. זמן המתנה: כשעתיים
• הכמות במתכון: כ- 12 מנות
• הכרעיים שבושלו בסיר לחץ נותרים מלאי טעם!
• נשמר מצויין במקרר עד 4-5 ימים

למה המרק מחמיץ?

• יותר מדי ירק (כמו פטרוזיליה, שמיר וכוסברה),
• יותר מדי שורש (כמו שורש סלרי ושורש פטרוזיליה),
• יותר מדי לא במקרר – במיוחד בקיץ (מי שוב השאיר את המרק בחוץ?)

עוד רעיון:

תפוח אדמה בתנור אפויים במרק עןף 

תפוחי אדמה אפויים במרק עוף

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 5 / 5. דירגו אותנו עד כה: 2

היו הראשונים לדרג!

3 תגובות בנושא “מרק עוף בסיר לחץ של אודי

    1. מומלץ לבקש מהקצב להוריד שומן מהכרעיים, אבל כדאי להשאיר את רוב העור – זה נותן טעם עשיר למרק.
      אין כמו מרק עוף כדי להעלות רמת החיסון של הגוף מפני וירוס השפעת – על פי מומחי חיסונים שבדקו האם יש אמת "בתרופה של הסבתא" ומצאו שאכן, מרק עוף עוזר מאד להתגבר על שפעת. (ראו את הכתבה מרק עוף באמת טוב להתקררות)

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: