עוגת שקדים פשוט מוש-ל-מ-ת! עדינה, רכה, אוורירית (לא יבשה) ומאד טעימה. אי אפשר להפסיק לאכול אותה (ולא רק בפסח). ועם ציפוי השוקולד היא מקבלת עוד פוש למעלה. חוץ מזה, זו עוגה שיש לה גם סיפור..
מתכון לעוגת שקדים קלה ונפלאה לפסח
את העוגה הנפלאה הזאת מצאנו אצל קלודיה רודן, מחברת ספרי בישול וחוקרת אוכל נודעת. היא מספרת שאכלה את העוגה הזאת בספרד והסיפור מאחוריה מרתק במיוחד:
"אכלתי עוגות שקדים במחוזות אחרים של ספרד, אבל העוגה הנהדרת הזו מיוחדת במינה. צליינים ותיירים המבקרים בקתדרלת סנטיאגו דה קומפוסטלה בגליסיה רואים את העוגה בחלונות הראווה של כל קונדיטוריה ומסעדה. בדרך כלל מתווים על פני העוגה את סימן הצלב של מסדר סנטיאגו.
כשציינתי באוזני אדם הקשור למשרד התרבות הגליסיאני שייתכן שזו היתה במקור עוגת פסח של הקהילה היהודית, נגררתי מיד לאולפן טלוויזיה כדי להשמיע את הטענה קבל עם ועדה. המארחים המקומיים סברו שמדובר בהשערה הגיונית.." [רונית ורד, "הארץ"]
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לתבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ לעוגה 6 ביצים XL (או 7 ביצים L) ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר ¾1 כוסות (225 גרם) שקדים מולבנים טבעיים גרידה מתפוז אחד גרידה מלימון אחד 1 כף ליקר שקדים אמרטו ½ כפית תמצית שקדים (לא חובה) לאפייה 10 גרם חמאה או תרסיס שמן לשימון התבנית 1 כף קמח או קמח מצות דק בפסח לציפוי גנאש שוקולד מריר (אופציונאלי) 135 מ"ל (½ כוס+כף) שמנת מתוקה 32% / 38% 100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
עוגת שקדים – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 25 דקות
• זמן אפייה: 40 דקות
• אפשר לצפות בגנאש שוקולד מריר. זמן הכנה: 10 דקות
• נשמר היטב 4-5 ימים, במקרר או בקופסא אטומה
• תבנית מתפרקת 26 ס"מ או 24 ס"מ