פורסם ב אירוח, בראנץ, יום עצמאות, סלטים, פסח, ראש השנה

סלט גזר ופקאן סיני

את הסלט הנהדר הזה כדאי להוסיף לרשימת מתכוני האירוח שלכם. הוא מהיר וקליל, המרכיבים תמיד זמינים, כולם אוהבים (במיוחד ילדים) והוא נראה נהדר על השולחן!


מתכון לסלט גזר ופקאן סיני

הסלט הזה מאד מבוקש, ובצדק: הוא טעים, כולם אוהבים אותו, קל ומהיר להכין אותו, והוא נראה נהדר על השולחן – הוא מרשים וחגיגי וצובע בכתום עליז את כל הארוחה.

מקורותיו אינם ברורים אך מה שברור שכיום הוא נפוץ בכל העולם, בגירסאות מאד דומות, תמיד עם גזר, חומץ, ופקאן מסוכר..

לאירוח – הכינו את כל המרכיבים בנפרד: גזר מרוסק, עירית חתוכה, צנצנת סגורה עם רוטב, ופקאנים שבורים בכלי אטום. שעתיים לפני האוכל ערבבו את הרוטב עם הגזר והעירית. ממש לפני שמגישים מוסיפים את הפקאנים.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
 1 ק"ג גזר (כ- 12 גזרים בגודל בינוני)
 1 חבילה עירית (כ- 40 גרם)
 100 גרם פקאן סיני (פקאן קלוי מסוכר)

לרוטב
 ⅓ כוס שמן (צמחי או קנולה)
 ¼ כוס חומץ (כגון הדרים)
 מיץ מלימון קטן
 2-3 שיני שום (לפי הטעם)
 2-3 כפות סוכר דמררה (לפי מתיקות הגזר)
 ½ כפית חרדל (כדאי דיז'ון חריף)
 1 כפית מלח

הערה חשובה!
 על מנת שהרוטב יהיה בכמות מתאימה לגזרים - כדאי לשקול את הגזר ולא לספור אותו:
משקל של גזר אחד יכול לנוע בין 40 גרם ל- 250 גרם..

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

סלט גזר ופקאן סיני

⇓ הסבר קצר
1.    מקלפים ומגרדים את הגזרים: אפשר לרסק במעבד מזון או בפומפייה. כדאי לרסק הכי קטן שאפשר. מעבירים לקערה גדולה.

2.    קוצצים את העירית לחתיכות באורך 2 ס"מ. מוסיפים לקערה.

3.    מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים: שמן, חומץ, מיץ לימון, חרדל, סוכר ומלח. כותשים את השום ומוסיפים. מערבבים היטב (או מנערים במיכל סגור).

• מיץ לימון: אפשר להחליף בכפית חומץ נוספת.
• סוכר: כאשר הגזר פחות מתוק שימו 3 כפות. אם הגזר מתוק – שימו 2 כפות.
• שום: 2 שיניי שום חייבים! 3 שיניים – זו כבר כמות לאוהבי השום..

4.    מוסיפים את הרוטב לקערה, ומערבבים בתנועות היפוך עדינות (לא למעוך את הגזר).

5.    שוברים את הפקאנים ל- 2-3 חתיכות. מוסיפים לסלט ומערבבים.
(אפשר לשבור ביד או לחתוך עם סכין – אך לא לקצוץ קטן מדי!)

♦ את הפקאנים הוסיפו לקערה ממש ברגע האחרון!

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
פקאן סיני (פקאן מסוכר)

איך מכינים פקאן סיני (פקאן מסוכר)

חומרים

150 גרם אגוזי פקאן (קלופים)
100 גרם סוכר (לבן)
½1 כוס מים
מקל קינמון או ¼ כפית קינמון טחון (לא חובה)
¼ כוס דבש או סילאן (לא חובה)
טיפונת מלח

איך מכינים
  1. מרתיחים מים + סוכר + קינמון + מלח.
  2. לאחר רתיחה, מוסיפים את האגוזים והדבש (או סילאן), מביאים לרתיחה נוספת ומנמיכים את האש.
  3. מבשלים על ביעבוע עדין תוך עירבוב במשך 10 דקות.
  4. מחממים תנור ל- 160 מעלות.
  5. מוציאים את האגוזים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר אפייה, בשיכבה אחת ומשאירים להתייבש (לא צריך לייבש לגמרי).
  6. מכניסים לאמצע התנור לכ- 20 דקות, עד שהפקאן נהיה חום (אך לא שחור).
  7. כשמוכן מוצאים מיד, ומקררים לגמרי על השיש.
  8. שוברים אגוזים שנדבקו ומאכסנים בצנצנת אטומה (לא במקרר).
אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» מעבד מזון או פומפייה עדינה לריסוק הגזר
» כותש שום (אפשר גם לחתוך ממש קטן ביד אבל רצוי מאד להשתמש בכותש)
» שייקר (כוס סגורה לניעור הרוטב) או צנצנת עם מכסה או קערית קטנה

הערות
• כדאי למצוא אגוזי פקאן מסוכרים טובים או להכין לבד.
• בכל מקרה מומלץ לטעום לפני שמוסיפים לסלט: אם האגוזים לא טובים הם יקלקלו את הסלט.
• אם האגוזים טעימים אך לא טריים אפשר לחמםם קצת ולקרר לגמרי, לפעמים זה עוזר.
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 15 דקות
• הכמות במתכון: 8-10 מנות
• מומלץ לאכול מיד! אפשר להכין את המרכיבים מראש ולחבר לפני הגשה
• ל- 20-24 אורחים: הכפילו את הכמויות

סלט גזר ופקאן סיני

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: