פורסם ב אירוח, מתכונים לשבת, פסח, ראש השנה, תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור אפויים במרק עוף

תפוחי אדמה חגיגיים וטעימים במיוחד, רכים ועשירים, ללא חמאה או שמנת! אידיאלי לאירוח – אפשר להכין מראש ולחמם. מתכון קל ומהיר, וגם כשר. הסוד טמון במרק עוף..


מתכון לתפוחי אדמה בתנור אפויים במרק עוף

תפוחי האדמה נאפים בתנור בתוך מרק עוף, עם שום, טיפונת שמן זית, ומעט טימין (קורנית). הנוזלים נספגים באיטיות לתוך תפוחי האדמה ומתקבל טעם מלא ועשיר, מאד מיוחד, ומראה חגיגי!

מומלץ להשתמש במרק עוף אמיתי שהכנתם. אם אין – השתמשו במים + אבקת מרק.
לא שכחנו מלח – אין צורך להוסיף מלח בעת האפייה – המליחות מגיעה מהמרק.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

 5 תפוחי אדמה בינוניים (תפו"א לאפייה) (1 ק"ג)
 2 כוסות מרק עוף
 ½1 כוסות מים
 2 כפות שמן זית
 2-4 שיני שום
 מעט פלפל שחור טרי גרוס (לא חובה)
 ענף טימין (לא חובה)

אם אין מרק עוף אמיתי
 2 כוסות מים + 2 כפיות אבקת מרק עוף

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

תפוחי אדמה בתנור במרק עוף

⇓ הסבר קצר
1.    מחממים תנור אפייה ל- 220° [צלזיוס] במצב "טורבו".

2.    תפוחי אדמה: מקלפים, שוטפים, ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
חשוב שהפרוסות יהיו דקות, ובאותו עובי.

3.    שום: מקלפים ופורסים.

4.    מסדרים בתבנית: את הפרוסות כמו רעפים, בחפיפה חלקית, כדאי לסדר במעגל. מפזרים מעל את פרוסות השום, ומעט פלפל שחור (אם רוצים).

5.    מוזגים את המרק סביב סביב, בלי שהפרוסות יזוזו. מוזגים את המים באותו אופן, עד שהנוזלים מכסים בדיוק את תפוחי האדמה, לא יותר. אם חסר – מוסיפים עוד חצי כוס מים.

6.    מוזגים שמן זית ומפזרים את הטימין.

7.    אפייה: מכניסים לאמצע התנור, ל- 40 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל- 180° (משאירים על טורבו) ל- 30 דקות נוספות. מעבירים לחום תחתון, ל- 20 דקות אחרונות. אם נותרו נוזלים בתחתית, השאירו ל- 5-10 דקות נוספות.

8.    מגישים בתבנית האפייה.
אם צריך אפשר לחמם לפני הגשה – 10 דקות בתנור חם.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    תנור
מחממים תנור אפייה ל- 220° [צלזיוס] במצב "טורבו".

2.    הכנת תפוחי האדמה
מקלפים, מורידים עיניים אם יש, ושוטפים.
פורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ – חשוב שהפרוסות יהיו דקות, ובאותו עובי.

3.    הכנת השום
מקלפים, ופורסים.

4.    הכנת התבנית
הכמות במתכון מתייחסת לתבנית פיירקס גדולה, בקוטר 30 ס"מ.
מסדרים את התבנית: מניחים את הפרוסות כמו רעפים, בחפיפה חלקית. כדאי לסדר במעגל, כשמתחילים דווקא מהאמצע. ראו את התבנית המסודרת בתמונות.
מפזרים מעל את פרוסות השום, ומעט פלפל שחור (אם רוצים).
לא מוסיפים מלח!

5.    הוספת הנוזלים
מוזגים את המרק סביב סביב, בלי שהפרוסות יזוזו.
מוזגים את המים באותו אופן, סביב, סביב, עד שהנוזלים מכסים בדיוק את תפוחי האדמה, לא יותר (עוצרים ברגע שמכוסה). אם חסר – מוסיפים עוד חצי כוס מים.
מוזגים שמן זית ומפזרים את הטימין – לא יותר מדי! גבעול אחד ארוך מספיק.

6.    אפייה
מכניסים לאמצע התנור, ל- 40 דקות.
מורידים את הטמפרטורה ל- 180° (משאירים על טורבו) ל- 30 דקות נוספות.
מעבירים לחום תחתון, ל- 20 דקות אחרונות.
אם נותרו נוזלים בתחתית, השאירו ל- 5-10 דקות נוספות.
הערה: חובה להכניס לתנור חם!

7.    סיום
מגישים בתבנית האפייה.
אני מכינה בתבנית פיירקס יפה ומגישה אותה לשולחן.
אפשר להכין מראש, לחמם לפני הגשה – 10 דקות בתנור חם.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית אפייה עגולה גדולה לתנור, בקוטר 30 ס"מ, בגובה 5 ס"מ לפחות
(אפשר להשתמש בתבנית קטנה/גדולה יותר, ולהתאים את כמות תפו"א)
» סכין טובה

הערות
•    תפוחי האדמה סופגים את הנוזלים במהלך האפייה. לכן אין בעייה להכין מראש ולחמם לפני ההגשה.
•    המליחות של המרק מספיקה. במידת הצורך אפשר להוסיף מלח הצלחת.
•    אם אתם רוצים להכין כמות גדולה יותר, השתמשו בתבנית גדולה ושימרו על היחס בין המרק למים – בערך חצי-חצי, מעט יותר מרק.

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 15 דקות
• זמן אפייה: שעה וחצי
• הכמות במתכון: 5-6 מנות
• נשמר במקרר 3 ימים. לא מומלץ להקפיא
• חימום: במיקרוגל, זמן קצר, כמות קטנה בכל פעם
• מרק עוף: אם אפשר, כדאי להשתמש במרק עוף אמיתי שהכנתם, ורצוי מרק חדש או בן יום (אחרת צריך לטעום את המרק ולוודא שלא החמיץ או המליח).
• איזה תפוח אדמה: צהובים-בהירים גדולים, שמיועדים לאפייה.

טיפים

• כאשר מכינים מרק חדש הקפיאו 1-2 כוסות מרק, לשימוש כציר במאכלים שונים.
• כדאי לאפות בתבנית יפה ולהגיש לשולחן.

תפוחי אדמה בתנור במרק עוף

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: