איך מכינים אורז? לבן מושלם – טעים, יפה, ריחני, רך ולא דביק. תוספת נהדרת לכל תבשיל ובמיוחד לתבשיל עם רוטב. קל, פשוט ומהיר – כל השלבים בתמונות (וגם כמה רעיונות מהירים לשידרוג אורז לבן)
מתכון לאורז
איך מכינים אורז? הכי קל שיש – שוטפים, משרים, ומבשלים! פחות מ- 5 דקות עבודה. ההצלחה מובטחת, עיקבו אחרי המתכון וראו בתמונות – איך מכינים, שלב אחר שלב.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים
לאורז
2 כוסות אורז לבן
2 כפיות שמן זית או שמן קנולה
½3 כוסות מים חמים
½1 כפיות מלח בישול גס (לפי הטעם)
• אם הישרתם את האורז חצי שעה או יותר - שימו ¼3 כוסות מים
• מים - רצוי מבר מים או מים מינרליים, כדאי מים ממש חמים
• השתמשו באותה כוס למדידת האורז והמים
• המלח והשמן מחושבים לכוס מידה (240-250 מ"ל)
להכנת כמות קטנה של אורז לבן ללא השריה לפני הבישול
¼1 כוסות אורז לבן
1 כפית שמן זית או שמן קנולה
½2 כוסות מים פושרים (רצוי מים מבר מים או מים מינרליים)
1 כפית מחוקה מלח בישול גס (מעט פחות מכפית)
אופציונאלי - אם רוצים לטגן את האורז לפני הבישול
2 כפות שמן זית או שמן קנולה
♦ כמויות מדוייקות:
על 500 גרם אורז מושרה שימו 1 ליטר מים, 2 כפיות מחוקות מלח בישול, וכף שמן
תוספות מהירות לאורז (לכמות של 2 כוסות אורז)
אורז עם גזר
½ שקית גזר קפוא (קוביות גזר) (400 גרם)
או 3 גזרים בינוניים מגורדים בפומפיה גסה
1 כף סוכר דמררה
¼ כוס מים (60 מ"ל)
אורז עם אפונה וגזר
½ שקית אפונה וגזר קפואים (400 גרם)
½1 כפות סוכר דמררה
¼ כוס מים (60 מ"ל)
ראו מתכון מלא: אורז עם אפונה וגזר
אורז עם חמוציות (אורז מתוק)
150 גרם חמוציות מיובשות לא מסוכרות (קרנברי'ז)
2 - ½1 כפות סוכר דמררה
¼ כוס מים (60 מ"ל)
אופן הכנה
⇓ הסבר קצר
1. שטיפה: שוטפים היטב עד שהמים צלולים לגמרי:
• מניחים בקערה וממלאים במים מעל גובה האורז. מערבלים את האורז עם היד עד שהמים הופכים לבנים (זה העמילן). שופכים את המים בזהירות (כמה שאפשר).
• חוזרים על התהליך עד שהמים צלולים לגמרי גם לאחר שמערבלים את האורז.
2. השרייה לפני בישול: ממלאים במים חדשים עד לגובה 3 ס"מ מעל לאורז ומשרים לכחצי שעה עד שעה. אם אין זמן אפשר לדלג על השלב.
3. שטיפה שנייה: מעבירים למסננת, שוטפים שוב תחת זרם מים חזק, ומנערים.
4. מעבירים לסיר הבישול. מוסיפים מים פושרים, שמן ומלח ובוחשים היטב.
אם שמים תוספות – מוסיפים אותן עכשיו: שוטפים במסננת, מוסיפים לסיר ובוחשים.
מכסים את הסיר עם מיכסה.
5. בישול:
• סיר רגיל: מניחים על להבה בינונית ואש חזקה, מביאים לרתיחה. מורידים לאש לגמרי נמוכה ומבשלים 18 דקות. מכבים את האש ומשאירים כך לעוד 10 דקות.
• סיר אורז חשמלי: לוחצים על המתג וממתינים עד שהמתג יקפוץ – סימן שהאורז מוכן (לוקח כ- 15 עד 20 דקות, תלוי בכמות האורז).
6. סיום: כדאי להמתין 5-10 דקות עם מיכסה סגור.
הגשה: לא לערבב, ולא למעוך – כדאי להוציא עם כף הגשה גדולה מחומר פלסטי.
♦ כאשר מרימים את המיכסה כדאי להפוך אותו במהירות ולהזיז הצידה – על מנת למנוע מהאדים שהתעבו על המיכסה לנזול על האורז.
לקרוא עוד ליחצו:
טיגון אורז לפני בישול
פילאף – טיגון האורז לפני הבישול
אפשר לטגן את האורז לפני הבישול (רק בסיר רגיל):
לאחר השטיפה השנייה (שלב 3) יש לייבש את האורז – מנערים את האורז במסננת היטב, כמה שיותר, עד שהוא כמעט יבש. מחממים סיר כבד כחצי דקה, מוסיפים את השמן, ממתינים כמה שניות ושופכים פנימה את האורז. מוסיפים מלח, ומטגנים כחצי דקה עד דקה על אש חזקה, תוך כדי עירבוב עם כף עץ, עד שהאורז מצופה כולו שמן ומעט שקוף.
חוזרים לשלב 4 וממשיכים כרגיל – אך לא מוסיפים שוב שמן ומלח.
סוגי אורז
סוגי אורז
• אורז בסמטי: אורז לבן ארוך, טעים וריחני מאד. יקר יחסית.
• אורז יסמין: אורז לבן ארוך, טעים מאד, פחות ריחני מהבסמטי ויותר דק. לא יקר יחסית.
• אורז הימשלי: אורז לבן מאד וארוך, ריחני וטעים, בעל נפח למרות אורכו. זה אורז שתמיד מצליח ונראה מושלם! מקורו בהרי ההימלאיה. יקר מאד יחסית.
• אורז פרסי: אורז ארוך, בעל ניחוח עדין ומיוחד. מתאים לתבשילים פרסיים. בעבר היה הזן המועדף בפרס ולכן נקרא בארץ אורז פרסי. זול יחסית.
• אורז תאילנדי: אורז לבן ארוך, בעל טעם עדין. זול מאד יחסית.
• אורז עגול: אורז קצר ועגול, מכיל אחוז עמילן גבוה, מיועד לריזוטו. קיימים סוגים שונים במחירים מגוונים.
• אורז לסושי: אורז קצר ועגול, מכיל אחוז עמילן גבוה, מתאים להכנת אורז דביק לסושי.
אביזרים
כלים ומכשירים מומלצים
» סיר בינוני, רצוי רחב, עם תחתית כבדה (או ציפוי מונע הדבקה)
או: סיר אורז חשמלי
» קערה להשריית האורז
» כוס מדידה (או כוס רגילה)
» מסננת לאורז (לא חובה)
» כף עץ אם מטגנים את האורז
הערות
• כאשר משתמשים בסיר אורז חשמלי – אין צורך לטגן את האורז.
• אם רוצים לטגן בסיר רגיל, כדאי להשתמש בסיר בעל תחתית עבה או סיר קרמי או עם ציפוי מונע הדבקה.
• לדעתנו, הוספת השמן לבישול פשוטה וטובה יותר מטיגון האורז אבל אפשר לנסות את שתי השיטות ולבחור – זה ענין של טעם.
• מים: מומלץ מאד להשתמש במים טעימים (בר מים, מים מינרליים או מי ברז מסוננים במקומות שבהם המים טעימים) – זה משפיע מאד על טעם האורז.
• שטיפה: מטרת השטיפה – להיפטר מהעמילן. זה מה שעוזר לאורז לא להיות דביק בגמר הבישול (כאשר מבשלים אורז לריזוטו לא שוטפים. ראו מתכון לריזוטו).
• השריה: ההשריה מרככת את האורז ומנפחת אותו (לא כולם מאמינים בזה 🙂 ).
• המתנה לאחר גמר הבישול: מאד מומלץ!. הטעם של האורז מתגבש ומתחזק והאורז יהיה יותר "אחד-אחד". מאחר והמכסה סגור, האורז לא יתקרר גם בסיר רגיל.
איך וכמה..
• זמן הכנה: פחות מ- 5 דקות
• זמן בישול: 18 דקות
• לפני: לאחר השטיפה, כדאי להשרות את האורז 30 דקות
• במקרר: אורז לבן נקי לא כדאי לשמור יותר מיומיים במקרר
• חימום: מוסיפים 2 כפות מים לכל מנת אורז ומחממים במיקרוגל
• הכמות במתכון: כ- 4-5 מנות
טיפים
• איזה אורז: אני מעדיפה אורז הימשלי או בסמטי או יסמין, שלושתם טעימים ומוצליחים.
• סיר אורז חשמלי: מאד מומלץ! האורז תמיד מצליח, מוכן במהירות, ונשאר חם. מצויין לשימוש יומיומי, מתאים גם לילדים, נוח מאד לאירוח.
• אפשר לבשל אורז נהדר גם בסיר רגיל: הכי כדאי סיר רחב ולא גבוה, עם תחתית עבה.
• עוד תוספות לאורז: הוסיפו עשבי תיבול לאורז ירוק, או עגבניות+פלפל אדום+פלפל צ'ילי חריף לאורז רטוב ועשיר, או מעט בצל ושום, או לכו לכיוון המתוק עם אורז ופרות יבשים (מתכון מומלץ!)
♦ לילדים (מתכון מומלץ): אורז עם אפונה וגזר
בהצלחה!
עוד מתכונים
מיכל, לא צריך לייבש את האורז לפני הטיגון?
לא, לא צריך לייבש, אלא לנער היטב היטב במסננת עד שלא יוצאים יותר מים. זה מספיק
זה קשור קשר רופף למתכון: איך מכינים סושי? איך מכינים אורז לסושי? למה לא הכנתם מתכון לסושי? יש לכם את כמעט כל סוגי המאכלים אך לא סושי, אנא הוסיפו מתכון וענו לשאלותיי, תודה! 🙁
נוסיף בקרוב – איך מכינים אורז לסושי 🙂
ותרגישי חופשי להשאיר כאן כל שאלה נוספת שיש לך, ונענה במהירות האפשרית
התגובות הועברו לכאן מהאתר הישן (2013)