פורסם ב מתכונים לחג, סלטים, פסח

חרוסת (חרוסת מדהימה לפסח, קלה להכנה, ללא בישול)

אצלנו כולם מתנפלים על החרוסת, כולל הילדים! ונדמה לי שכל מילה נוספת מיותרת.. (בונוס: לחרוסת שלנו דרושים רק 5 מרכיבים) מומלץ להכין יום קודם, ולשמור במקרר


מתכון לחרוסת לפסח (בנוסח ארמוזה)

לחרוסת שלנו דרושים רק 5 מרכיבים – כדאי שכולם יהיו טובים 🙂

ראו תמונות, שלב אחר שלב

חרוסת חרוסת חרוסת חרוסת חרוסת חרוסת חרוסת חרוסת חרוסת חרוסת חרוסת חרוסת חרוסת חרוסת חרוסת

איך מכינים

החומרים הדרושים

כמות קטנה: 12-16 מנות
220 גרם תמרים טריים (8 תמרים גדולים)
100 גרם צימוקים (רצוי גדולים)
50 גרם שקדים מולבנים טבעיים
50 גרם אגוזי מלך  טבעיים
3-4 כפות יין אדום מתוק (כגון קונדיטון)

כמות גדולה: 24-30 מנות
450 גרם תמרים טריים (16 תמרים גדולים)
200 גרם צימוקים (רצוי גדולים)
100 גרם שקדים מולבנים טבעיים
100 גרם אגוזי מלך  טבעיים
כ- ½ כוס יין אדום מתוק (כגון קונדיטון)

אופן הכנה

⇓ הסבר
1.    משרים את התמרים במים חמים כחמש דקות, לריכוך ועל מנת לקלף בקלות.

2.    קולים את האגוזים והשקדים:
• מחממים מחבת כבד (ללא שמן), מניחים בו את השקדים והופכים מדי פעם. על אש נמוכה קולים כ- 4-5 דקות / על אש גבוהה כ- 2-3 דקות. כשהשקדים טיפה מזהיבים ומתחילים להפיץ ריח מכבים את האש, ומעבירים מיד לצלחת.
• באותו אופן קולים גם את האגוזים, ומעבירים לצלחת נפרדת. מקררים היטב.

3.    מקלפים את התמרים, מרחיקים את הגלעין, ומניחים בקערה: מועכים את התמרים עם מזלג.

4.    משרים את הצימוקים במים חמים שתי דקות, לריכוך וניקוי.

5.    טוחנים את השקדים והאגוזים במעבד מזון:
טוחנים שקדים בלבד כ- 20 שניות. מוסיפים אגוזים ומפעילים לעוד 10-15 שניות. עוצרים לפני שהופך לדייסה. מוסיפים לקערה עם התמרים.
(אפשר לקצוץ גם ביד, דק ככל האפשר)

6.    קוצצים את הצימוקים או מכניסים למעבד מזון לרבע דקה. מוסיפים לקערה.

7.    מועכים עם מזלג ומערבבים את הכל ביחד: תמרים, צימוקים, אגוזים ושקדים – עד שהתערובת נראית אחידה.

8.   מוסיפים יין אדום: מוסיפים חצי מהכמות, מערבבים היטב וטועמים. לפי הצורך מוסיפים עוד יין ושוב מערבבים היטב.
לא להוסיף יותר מדי יין! גם בגלל הטעם וגם בגלל המירקם (שלא יהיה נוזלי).

איחסון

שומרים מכוסה היטב במקרר.

הצעות הגשה

הצעות הגשה

♦ אפשר לגלגל לכדורים (אחרי כמה שעות במקרר) ולהניח על מגש ארוך
♦ אפשר לגלגל כדורים ולהניח על כל אחד מהם אגוז כגון חצי פקאן – טרי או קלוי או מסוכר!
♦ אפשר לגלגל את הכדורים בתוך קוקוס
♦ ואפשר פשוט למלא קערית הגשה נאה, בשיטה המסורתית

הערות
לחרוסת שלנו דרושים רק 5 מרכיבים – כדאי שכולם יהיו טובים:

• כדאי להשתמש בתמרים גדולים טריים, כמו אלו מזן מג'הול. אפשר להשתמש גם בתמרים ללא חרצנים בוואקום.
• את השקדים והאגוזים אני קולה מעט במחבת. אפשר לוותר אבל הקלייה מחזקת את הטעם.
• יין אדום מתוק הוא כמו יין לקידוש. יש כאלה שטעמם חלש ויש שטעמם חזק. כדאי להוסיף את היין בשלבים ולטעום – הטעם לא צריך להיות דומיננטי מדי והתערובת צריכה להישאר סמיכה.

איך וכמה..

• כדאי להכין יום ואפילו יומיים קודם ולשמור במקרר בקופסא אטומה היטב

טיפים
הצעה לתפריט לליל הסדר ← תפריט מעולה לפסח
רעיונות לשולחן חגיגי ואביבי ← שולחן פסח – עיצוב שולחן לחג

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

5 תגובות בנושא “חרוסת (חרוסת מדהימה לפסח, קלה להכנה, ללא בישול)

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: