תפריט לראש השנה – הצעה לתפריט חגיגי לערב ראש השנה החדשה שהוא גם טעים, גם מתאים לעונה וגם פרקטי. המשימה: מתכונים פשוטים וקלים שמתאימים לערב החג ואפשרות לפצל את העבודה ליומיים-שלושה
תפריט לראש השנה – חגיגי, טעים, מגוון (ומעשי)
תפריט חגיגי, לא קשה מדי ולא עמוס בעבודה, שבסופו די הרבה מנות. הרעיון הוא לבנות מנות שנעזרות זו בזו ומשלימות זו את זו, לשמור על מתכונים פשוטים וקלים שמתאימים לעונה, ולפצל את העבודה ליומיים-שלושה (לשלב בתפריט מנות שניתן להכין מראש).
ליחצו לראות את כל התפריט בתמונות ←
ראש השנה – איך בונים תפריט?
שלושת החוקים שלי קצרים ופשוטים:
1. לתכנן את כל התפריט מראש (בכתב)
2. לחלק את ההכנות ליומיים-שלושה (לבחור מנות שאפשר להכין מראש)
3. להתאים את המנות זו לזו כך שהארוחה כולה תהיה מהנה ושלמה – לא להתעקש על מנות מסויימות אפילו אם הן מרהיבות (הסתכלו על השלם ולא על החלקים)
כדאי לאמץ חוק רביעי (רק בשנים האחרונות אני מצליחה לעמוד בו)
4. השאירו זמן לעריכת השולחן – כדאי לעשות זאת אפילו בבוקר אם מתאפשר לכם (במיוחד אם אתם מאלה שאוהבים להכין את הסלט ברגע האחרון)
תפריט לראש השנה (ליחצו על המנה לקבלת המתכון המלא)
♣ פתיחה: סלטים
• תפוח עץ בדבש: פלחי תפוח עץ וקערית דבש
• סלט: סלט חגיגי לאירוח לראש השנה (סלט חן) – סלט עם תפוחי עץ וקרנבריז, מיוחד לראש השנה
♣ ראשונה: מרק
• מרק עוף: מרק עוף בסיר לחץ של אודי – אפשר להגיש עם שקדי מרק
או
• מרק כתום [דלעת, בטטה וג'ינג'ר] – אפשר להגיש עם קרוטונים
לא חייבים מרק. תלוי במזג אויר, בהרגלים, ובמשתתפים..
היתרון של מרק כתום: מהיר הכנה, צבעוני, וגם ילדים אוהבים
♣ עיקרית: בשר
• עוף בתנור: עוף בתנור בסילאן, יין לבן ומרווה
• חזה עוף: חזה עוף רך ועסיסי במחבת
• רוטב עגבניות: עגבניות צלויות בתנור
מתקבלות 3 מנות: עוף בתנור בסילאן, חזה עוף ברוטב סילאן (הרוטב מהעוף בתנור), חזה עוף ברוטב עגבניות צלויות.
♣ תוספות: אורז (ותפוחי אדמה)
• אורז לבן פשוט
• תפוחי אדמה: צ'יפס בתנור – תפוחי אדמה בתנור כמו צ'יפס (לא חייבים)
המנות העיקריות עם הרטבים עשירות דיין שמספיק להגיש עם אורז לבן מושלם, שידגיש את הבשר והרוטב. למי ש"חייב" עוד תוספת, אני מציעה להכין תפוחי אדמה בתנור "כמו צ'יפס", שילכו מצויין עם העוף ויתאימו למי שלא אוהב רוטב.
אבל יש לנו גם אורז לבן חגיגי: אורז לבן עם פירות יבשים ואגוזים, אם אתם ממש לא יכולים להגיש אורז לבן פשוט או אם אתם מכינים רק אורז, ומביאים למארחים 🙂
♣ אחרונה: מתוקים
• עוגה: עוגת דבש מעולה עם אגוזי פקאן
• ליפתן: קומפוט ליפתן פירות ויין אדום
• נשנוש: נשיקות מרנג מופלאות עם פקאן
אפשר להסתפק רק ב- 2 מתוך השלוש. מצד שני, אפשר לאכול למחרת מה שישאר.
סדר הכנת המנות: חלוקת עבודה בין הימים
♣ יומיים לפני ערב החג
• ליפתן: קומפוט ליפתן פירות ויין אדום
• נשנוש: נשיקות מרנג מופלאות עם פקאן
♣ יום לפני ערב החג
• מרק: מרק עוף או מרק כתום
• עוגה: עוגת דבש ולימון ואגוזי פקאן
• רוטב עגבניות: עגבניות צלויות בתנור
♣ ערב החג
בבוקר:
• עוף בתנור: עוף בתנור בסילאן, יין לבן ומרווה
• חזה עוף: חזה עוף רך ועסיסי במחבת
בצהריים:
• סלט חגיגי: סלט חגיגי לאירוח לראש השנה – סלט עם תפוחי עץ וקרנבריז, מיוחד לראש השנה
אחרי הצהריים:
• אורז: אורז לבן פשוט
• תפוחי אדמה: צ'יפס בתנור – תפוחי אדמה בתנור כמו צ'יפס (לא חייבים)
• תפוח עץ בדבש: פלחי תפוח עץ וקערית דבש
חובה לבקש עזרה מבני הבית, ובמיוחד אם אתם מכינים הכל לבד. לערוך שולחן, להכין סלטים, לשטוף אורז ולקלף תפוחי אדמה – את הכל אפשר לפזר בין בני המשפחה.
איך וכמה..
• הכי חשוב שהמנות יתאימו אחת לשניה! זה יותר חשוב מאשר "להפציץ" עם כל מנה
• עצה שקיבלתי מאמא שלי: אף פעם אל תכיני מתכון חדש בפעם הראשונה לאורחים. תכיני תמיד משהו שהכנת בעבר (אני לא תמיד נוהגת כך, אבל אני מעבירה את העצה..:) )
• השאירו זמן לעריכת השולחן – כדאי לעשות זאת אפילו בבוקר אם מתאפשר לכם
טיפ: תכננו מראש מה תשימו על השולחן ודאגו שכל הפריטים יהיו מוכנים
• סוכות הוא גם חג האסיף – אל תשכחו לשלב משהו מתאים מהטבע!