קומפוט מושלם, מתאים לאחר ארוחה גדולה, מזכיר טעמי ילדות רחוקים, ובתוספת קצת אלכוהול מוסיף גם שמחה. וכל זה דורש ממש מעט עבודה: 10 דקות וקירור ארוך.. הקינוח הכי מתאים לארוחות חג גדולות
מתכון לקומפוט: חבושים, תפוחים, אגסים, פירות יבשים ויין אדום – ממש ליפתן פירות אלכוהולי..
קומפוט כמו פעם – ליפתן פירות מסוגים שונים (לפי העונה) בתוספת פירות יבשים ומעט יין אדום הוא הקינוח הכי קל, מהיר, פשוט, ואפילו בריא וגם פרווה. אפשר להכין מראש, מעולה לארוחת החג.
זה לא באמת אלכוהולי, זה רק טיפונת.. 🙂
חובה להכין יום קודם ולקרר בסבלנות במקרר, לא חובה להוסיף אלכוהול, נהדר גם בלי.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לסיר בינוני, כ- 12 מנות פירות 2 חבושים בשלים 2 אגסים (רצוי לא רכים מדי) 3 שזיפים סנטה רוזה 15 שזיפים יבשים ללא חרצנים 15 משמשים יבשים (כדאי אורגניים) לימון גדול עם קליפה יפה נוזלים 3 כוסות מים ½ כוס יין אדום יבש ½ כוס יין אדום מתוק (יין לקידוש) 2-3 כפות ברנדי תבלינים 4 כפות סוכר דמררה ¼ מקל קינמון 4 נעצים ציפורן 4 כדורי פלפל אנגלי קמצוץ מלח בישול אחרי יום במקרר - אפשר להוסיף: 2-4 כפות ברנדי 2 כפות סוכר (אחרי שטועמים) להגשה (אופציונאלי) קצפת (1 חבילה שמנת מתוקה להקצפה + ⅓3 כפות אבקת סוכר) ראו איך מכינים קצפת נהדרת • בחורף, כשאין שזיפים, אני מחליפה אותם בתפוח עץ (גרנד סמיט או גלה)
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 15 דקות
• זמן בישול: שעה ורבע
• זמן קירור: לפחות 8 שעות, רצוי 24 שעות
• הכמות במתכון: כ- 12 מנות
• נשמר 4 ימים במקרר. אפשר להקפיא
טיפים
♦ ועוד הצעת הגשה מדליקה: אפשר להניח כף קומפוט מעל יוגורט פשוט. טעים !