פורסם ב אוכל שילדים אוהבים, ארוחת צהריים, מתכונים למתחילים, עוף

חזה עוף מתכון מנצח

חזה עוף רך, עסיסי ומלא טעם. מתכון קל ומהיר להכנת חזה עוף מושלם במחבת (אין יותר חזה עוף יבש וקשה). אפשר לאכול אותו כך, להוסיף אותו לרוטב חם או לסלט עוף קר


מתכון לחזה עוף רך, עסיסי וטעים

מתכון מעולה להכנת חתיכות חזה עוף מושלמות במחבת – עסיסיות, רכות, ומלאות טעם.. כמו שהן או בתוספת רוטב או סלט, לארוחה בעוד רגע או להקפאה. זה בריא, טעים, מזין ואפילו דל קלוריות! ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל כמו חדש!

כשיש לכם בפריזר קופסא עם חזה עוף אתם תמיד מסודרים – לכולם יש מה לאכול, גם למבוגרים, וגם לילדים – מומלץ לארוחת צהריים לילדים שמחממים באופן עצמאי.

ויש גם הסבר מפורט לבשלנים מתחילים – מתאים לצעירים מגיל 12 ולחדשים במטבח.

ראו תמונות, שלב אחר שלב

חזה עוף חזה עוף איך מכינים חזה עוף במחבת מצפים בקמח כדי שהחזה עוף יהיה רך ועסיסי איך מכינים חזה עוף רך ועסיסי במחבת מטגנים חזה עוף במחבת איך מכינים חזה עוף במחבת איך מכינים חזה עוף רך ועסיסי במחבת

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

העוף
 900-950 גרם חזה עוף טרי, נקי ופרוס (3 פרפרים)*
 ½ כוס קמח
 1 כפית מלח בישול (גרוס או מלח גס בתוך מגרסה)
 ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס
 4 כפות (¼ כוס) שמן (שמן זית או שמן אחר לטיגון)

• כדאי לקנות חזה עוף טרי, פרוס, נקי, ומוכן לעבודה.
 אפשר לבקש מהקצב לדפוק מעט עם פטיש שניצלים - עובי מומלץ: ½1 - 1 ס"מ.

אופן הכנה

⇓ הסבר קצר
1.    מכינים את העוף: שוטפים ומנערים, מניחים על קרש עבודה נוח, מנקים לפי הצורך שומן וגידים, חותכים לריבועים או לרצועות דקות או למלבניים ארוכים – לפי מה שאוהבים.
אם אוהבים דק – דופקים עם פטיש שניצלים – לא מומלץ פחות מ-  ¾ – 1 ס"מ.

2.    מייבשים, טוחנים מלח גס ופלפל שחור טרי על שני הצדדים – זהירות: הפלפל מוסיף חריפות חזקה, וכמות המלח צריכה לקחת בחשבון שעוף כשר כבר מומלח.

3.    מקמחים: מכינים צלחת עם קמח ולידה צלחת גדולה לחתיכות המקומחות.
טובלים כל חזה-עוף משני צידיו בקמח, מנערים היטב ומניחים אחד ליד השני בצלחת הגדולה. עובדים במהירות כי הקמח נספג.
שימו את החתיכות המוכנות זו ליד זו ולא זו על גבי זו – כי הן נדבקות אחת לשניה.

4.    מטגנים: במחבת עבה ומעט שמן מניחים חתיכות העוף בצפיפות – על פני כל המחבת, ומטגנים כ- 2 דקות מכל צד: הופכים כשהשוליים מתחילים להלבין, מוציאים לקערה כשהעוף נראה כמעט מוכן.
מעבירים את החתיכות המוכנות לקערה גדולה או צלחת –  לא לתוך הרוטב!

5.    רוטב: רק לאחר שהעוף התקרר לגמרי, ורצוי ממש לפני שאוכלים – מחממים את הרוטב בנפרד, ומוסיפים את העוף לרוטב ל- 3-4 דקות בלבד.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

מחבת מתאים:

מומלץ מחבת עבה וגדול אך לא גבוה – מחבת כבד יצוק מברזל, או מחבת קרמי או מחבת טפלון. מחבת פסים פחות מתאים לחזה עוף מאחר והבשר לא שומני.

1.    מנקים את חזה העוף
שוטפים היטב ומנערים את המים, מנקים שומנים או גידים מיותרים – לפי הצורך.
אם העוף ממש עבה אפשר לדפוק מעט, עם פטיש שניצלים.
חותכים את העוף בהתאם למה שאוהבים – חתיכות מרובעות בגודל 7 על 7 ס"מ, או מלבניות בגודל 8-9 ס"מ על 3-4 ס"מ, או רצועות דקות כמו אצבע.
מייבשים היטב: מניחים על מגש ומייבשים עם נייר-סופג, רצוי עבה במיוחד (מייבשים במהירות, אחרת הבשר נדבק לנייר).

2.    מכינים את העוף לטיגון
טוחנים מלח גס ופלפל שחור טרי על הצד העליון, הופכים ומפזרים מלח ופלפל על צד שני.
חשוב לפזר מלח משני הצדדים, אך לא להגזים בכמות (עוף כשר כבר מומלח). פלפל שחור אפשר לפזר רק על צד אחד, לפי מידת החריפות שאוהבים.

מקמחים:

שופכים את הקמח, בערימה גבוהה, במרכז צלחת שטוחה. ליד צלחת הקמח מציבים צלחת שניה- שטוחה גדולה ויבשה – בה נניח את העוף לאחר הקימוח.
טובלים כל חתיכת עוף בקמח, הופכים וטובלים שוב, מנערים ומניחים בצלחת השניה.
מאחר והקמח נספג בתוך העוף והחתיכות נדבקות זו לזו, כדאי להניח את החתיכות המקומחות אחת ליד השניה (ולא על השניה) ולהתחיל לטגן כמה שיותר מהר.

3.    מטגנים את העוף
מחממים מחבת עבה וגדול במשך כחצי דקה, מוסיפים 2 כפות שמן, ומחכים עוד חצי דקה.
מניחים את חתיכות העוף אחת ליד השניה. מחכים כמה שניות, ומנערים את המחבת למניעת הדבקות. מצופפים את החתיכות בעזרת מזלג עץ. לא לוחצים! – זה מייבש את העוף. מניחים עוד חתיכות עד שהמחבת מתמלא.

כאשר שולי חתיכות העוף מתחילים להלבין הופכים בעדינות כל חתיכה – בעזרת מלקחיים או מזלג עץ –  ומטגנים את הצד השני. טיגון כל צד לוקח דקה וחצי עד שתים וחצי דקות.

כאשר העוף נראה כמעט מוכן – עדיין עם נוזלים, לא ממש יבש – מוציאים. לא מחכים שיהיה מוכן לגמרי (כלומר, ממש יבש). העוף ממשיך להתבשל גם לאחר שנוציא מהמחבת.

מעבירים את החתיכות המוכנות לצלחת גדולה (מזכוכית, לא ממתכת ולא מפלסטיק). לא מעבירים את החתיכות החמות ישר לתוך הרוטב! (ראו הסבר בסוף).
מוסיפים למחבת כף שמן, וחוזרים על התהליך עד לטיגון כל העוף.

הערות לטיגון:

• מניחים את החתיכות במחבת בצפיפות – הן מתכווצות ונותרות יבשות (עוף אינו מוציא נוזלים בזמן הטיגון). ככל שהמחבת יהיה מלא יותר – הוא ישרף פחות.
• אפשר להשתמש במעט יותר שמן – תלוי במחבת. אם המחבת דק הוא ישרף מהר יותר. אם המחבת נשרף מנגבים את המחבת עם נייר סופג (זהירות – חם!!).
• העוף ממשיך להתבשל גם לאחר שהעברנו אותו לצלחת. לכן כדאי להוציא את העוף טיפה לפני שהוא ממש מוכן. 2 דקות מכל צד הם זמן מספיק לגמרי – מעט פחות אם העוף ממש דק ומעט יותר אם הוא ממש עבה. העוף ישאר רך, עסיסי, ומלא טעם. חזה עוף יבש וקשה הוא בד"כ תוצאה של טיגון ארוך מדי.
• להבה: בהתאם לגז, למחבת ולהרגלים: עדיף אומנם טיגון קצר על להבה חזקה וגדולה אך אפשר לעבוד גם על אש בינונית.
• במחבת גדולה אפשר להכניס כשליש מכמות העוף שבמתכון בכל סיבוב.

4.    הגשה
כדאי להגיש מיד (או להקפיא).
מחממים במיקרוגל: כמות קטנה בכל פעם, במשך זמן קצר.

5.    איך מוסיפים רוטב
ממתינים שהעוף יתקרר לגמרי לפני החיבור לרוטב.
מחממים את הרוטב עד לרתיחה עדינה.
מוסיפים את העוף (הקר), מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה, ומחממים 3-4 דקות. מכבים את האש ומגישים מיד.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» מחבת גדולה לטיגון העוף (רצוי מחבת עבה וגדולה, עם שוליים נמוכים, מחומר קרמי או מטפלון)
» מלקחיים או שני מזלגות עץ גדולים
» מגש/קרש חיתוך גדול לייבוש העוף

הערות
• חיבור חזה עוף לרוטב: את העוף מוסיפים לרוטב רק לאחר שהבשר התקרר לגמרי (ונאטם). זה מה שמשאיר אותו רך, עסיסי ומלא טעם, גם לאחר שהוא עטוף ברוטב.

• הקפאה: נשמר מצויין במקפיא. אפשר לחלק למנות ולהקפיא בקופסאות קטנות, ואפשר גם בקופסא גדולה – אפשר "לשלוף" כמה חתיכות גם כשקפוא – מאד נוח!

חזה עוף רך ועסיסי במחבת – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות
• לפני: יש להפשיר את העוף (מחוץ למקרר, שעה בקיץ, 4 שעות בחורף)
• מומלץ: להקפיץ מהמחבת ישירות לצלחת..
• הקפאה: מצויין להכין מראש ולהקפיא – נשמר מצויין במקפיא!
• חימום: לאחר הפשרה – חימום קצר במיקרוגל
• הכמות במתכון: 8 מנות

טיפים

• ילדים – מומלץ לילדים שמחממים לבד מנה לצהריים: מקפיאים בקופסאות קטנות, מניחים מנה אחת על צלחת ומחממים קצרות במיקרו.
• שידרוג – רוטב טוב! המון מתכונים נהדרים מתחילים אצלנו בחזה עוף מוקפץ – ועם כל רוטב מתקבלת מנה שונה לחלוטין. הכנת חזה העוף דומה בכל המתכונים, אך חיתוך הבשר משתנה לעיתים ← הצעות למיני רטבים נהדרים שמתאימים לחזה עוף
• סלט עוף קר – אין מתאים מהמתכון הזה להכנת חזה עוף לסלט עוף קר – העוף נשאר רך ועסיסי גם כשהוא מתקרר.

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

2 תגובות בנושא “חזה עוף מתכון מנצח

    1. היי מורן, אפשר אבל זה יצא פחות רך.
      אם אוכלים מיד בסיום הטיגון אז פחות מרגישים בהבדל.
      אם מקפיאים ומחממים – מרגישים בהבדל. העוף פחות רך ועסיסי.

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: