רק עגבניות – אבל כשהן צלויות בתנור עם שמן זית, עלי מרווה וקורנית, שורש ופלפל חריף – הן הופכות לממש מעדן. תוספת מושלמת שתשדרג קציצות, חזה עוף, דג וכמובן פסטה
מתכון עגבניות צלויות בתנור (רוטב עגבניות משודרג לפסטה)
עיקר התבשיל הוא כמובן העגבניות אבל מומלץ בחום לא לוותר על התוספות: שורש, בצל וקישוא. אני דווקא אוהבת יותר את העגבניות הגדולות, שיש בהן הרבה בשר, ולא את עגבניות השרי, אבל אפשר להשתמש בכל סוג שאוהבים. העיקר שהן תהיינה אדומות, בשלות ומתוקות.
תוספת מומלצת לכל מנה: מעט פרמיז'ן איכותי מגורד דק..
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לתבנית בינונית בגודל 24 על 35 ס"מ, בגובה 5-6 ס"מ הירקות 1.5 ק"ג עגבניות חממה אדומות ובשלות (כ- 12 עגבניות) 1 שורש פטרוזיליה 1 קישוא עגול (לא חובה) 1 בצל סגול גדול ½ ראש שום (כ-5 שיני שום גדולות) ½-1 פלפל צ'ילי אדום חריף (לפי הטעם) התבלינים ½- ⅔ כוס שמן זית (6-8 כפות) 2 כפות סוכר דמררה (אפשר סוכר לבן) ½1 כפיות מלח בישול (רצוי במגרסה) 10-12 עלי מרווה טריים 6-8 ענפי קורנית (טימין) טריים (כ- 5 גרם) הערה לעגבניות • אפשר להשתמש בעגבניות חממה בשלות או עגבניות תמר מתוקות או עגבניות שרי
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
עגבניות צלויות בתנור – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 15 דקות
• זמן בתנור: 45 דקות
• הכמות במתכון: 8-10 מנות
• איחסון: כשלושה ימים במקרר. נשמר מצויין במקפיא (כדאי להפשיר לאט על השיש)
• מתאים לקציצות, חזה עוף, דג, פסטה, אורז וכבסיס למרק עגבניות
מה עושים עם זה?
מוסיפים לקציצות עוף פשוטות ונהדרות, או חזה עוף עסיסי, או ליד דג מטוגן, או על פסטה טובה עם גבינת פרמיז'ן מעל.. פשוט מעדן! מהעגבניות הצלויות אפשר להכין גם מרק עגבניות נהדר (מתכון מלא בקרוב).