פורסם ב אוכל שילדים אוהבים, אורז, ארוחת צהריים, מתכונים למתחילים

אורז עם אפונה וגזר

אורז עם אפונה וגזר – שידרוג מהיר ופשוט לאורז לבן שהופך מנה פשוטה לתוספת מושלמת – טעים, יפה, ריחני, והילדים פשוט משתגעים על זה. תוספת מהירה מומלצת לארוחת צהריים בריאה לילדים


מתכון לאורז עם אפונה וגזר

תוספת למנה עיקרית מהירה וקלה, מומלץ לארוחת צהריים לילדים (טעים גם בערב למבוגרים). כדאי תמיד לשמור בפריזר שקית אפונה וגזר קפואים – ויש לכם אורז משודרג ב- 5 דקות.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

לאורז
 2 כוסות אורז לבן
 ½ שקית אפונה וגזר קפואים (400 גרם)
 1 כף שמן זית או שמן קנולה
 ½3 כוסות מים חמים
 ½1 כפות סוכר דמררה
 2 כפיות מלח בישול גס

• אם לא הישרתם את האורז - שימו עוד ¼ כוס מים
 • מים - רצוי מבר מים או מים מינרליים, כדאי מים רותחים
 • השתמשו באותה כוס למדידת האורז והמים
 • המלח, השמן והסוכר מחושבים לכוס מידה (240-250 מ"ל)
 • אין צורך להפשיר את האפונה והגזר הקפואים

♦ אורז:
 כדאי אורז רך ושמן כמו הימשלי ולא דק יחסית כמו יסמין

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

אורז עם אפונה וגזר

⇓ הסבר קצר
1. שטיפה: שוטפים היטב עד שהמים צלולים לגמרי:
• מניחים בקערה וממלאים במים מעל גובה האורז. מערבלים את האורז עם היד עד שהמים הופכים לבנים (זה העמילן). שופכים את המים בזהירות (כמה שאפשר).
• חוזרים על התהליך עד שהמים צלולים לגמרי גם לאחר שמערבלים את האורז.

2. השרייה לפני בישול: ממלאים במים חדשים עד לגובה 3 ס"מ מעל לאורז ומשרים לכחצי שעה עד שעה (רצוי, אבל אם אין זמן להשרות מוסיפים עוד ¼ כוס מים לבישול).

3. שטיפה שנייה: מעבירים למסננת, שוטפים שוב תחת זרם מים חזק, ומנערים. מעבירים לסיר הבישול.

4. גזר ואפונה קפואים – שוטפים במסננת, תחת זרם מים חזק כדי להמיס קרח אם יש, ומעבירים לסיר הבישול.

5. מוסיפים לסיר מים רותחים, שמן, מלח וסוכר ובוחשים היטב. מכסים את הסיר עם מיכסה.

6. בישול: מניחים על להבה בינונית ואש חזקה. מביאים לרתיחה. מורידים לאש לגמרי נמוכה ומבשלים 18 דקות.

7. סיום: מכבים את האש ומשאירים כך לעוד 10 דקות (כדאי להמתין 5-10 דקות עם מיכסה סגור).

הגשה: לא לערבב, ולא למעוך – כדאי להוציא עם כף הגשה גדולה מחומר פלסטי.

♦ כאשר מרימים את המיכסה כדאי להפוך אותו במהירות ולהזיז הצידה – על מנת למנוע מהאדים שהתעבו על המיכסה לנזול על האורז.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» סיר בינוני, רצוי רחב, עם תחתית כבדה (או ציפוי מונע הדבקה)
» קערה להשריית האורז
» כוס מדידה (או כוס רגילה)
» מסננת לאורז (לא חובה)

הערות
• שמן: הוספת השמן לבישול פשוטה וטובה יותר מטיגון האורז אבל אפשר לנסות את שתי השיטות ולבחור – זה ענין של טעם.
• מים: מומלץ מאד להשתמש במים טעימים (בר מים, מים מינרליים או מי ברז מסוננים במקומות שבהם המים טעימים) – זה משפיע מאד על טעם האורז.
• שטיפה: מטרת השטיפה – להיפטר מהעמילן. זה מה שעוזר לאורז לא להיות דביק בגמר הבישול (כאשר מבשלים אורז לריזוטו לא שוטפים. ראו מתכון לריזוטו).
• השריה: ההשריה מרככת את האורז ומנפחת אותו (לא כולם מאמינים בזה 🙂 ).
• אפונה וגזר קפואים – כדאי מאיכות טובה
• אפשר לקנות שקית אפונה עדינה קפואה ולחתוך גזר טרי לבד לקוביות
• המתנה לאחר גמר הבישול: מאד מומלץ!. הטעם של האורז מתגבש ומתחזק והאורז יהיה יותר "אחד-אחד". מאחר והמכסה סגור, האורז לא יתקרר גם בסיר רגיל.
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 10 דקות
• זמן בישול: 18 דקות
• לפני: לאחר השטיפה, כדאי להשרות את האורז 30 דקות
• במקרר: 2-3 ימים
• חימום: מוסיפים 2 כפות מים לכל מנת אורז ומחממים במיקרוגל
• הכמות במתכון: כ- 4-6 מנות

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 3.3 / 5. דירגו אותנו עד כה: 3

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: