פורסם ב אירוח, מרק

מרק כתום – דלעת, בטטה וג'ינג'ר

מרק כתום – מדלעת, בטטה וג'ינג'ר! מרק נהדר, מהיר וקליל – משביע אך לא מכביד. הצבע מקסים והטעם נפלא – מעט מתקתק, עשיר, עם טאצ' אסייתי-חריף בהשפעת הג'ינג'ר. נהדר בחורף כשקר ורעבים – לכו על זה חריף-חריף..


מתכון למרק כתום – דלעת, בטטה וג'ינג'ר

מרק נהדר ומהיר! טיגון קל של הירקות לפני הבישול במים, ותוספת שורש, כרישה, וסלרי – מייתרים את הצורך להשתמש בציר מרק, שלא תמיד זמין. המרק יוצא עשיר וטעים, ממש מושלם.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

למרק
 2 בטטות (כ- 500 גרם)
 1 חתיכה דלעת (כ- 800 גרם)
 2 בצלים יבשים
 3 גזרים (כ- 300 גרם)
 4 שיני שום
 חתיכה קטנה ג'ינג'ר טרי (10 גרם)
 1 שורש פטרוזיליה קטן
 1 כרישה קטנה
 1-2 גבעולי סלרי כולל מעט עלים
 5 כפות שמן זית
 ½3 כפיות מלח בישול
 8-9 כוסות מים רותחים (¼2 – 2 ליטר)

אם רוצים מרק מאד חריף
 טיפונת פלפל צ'ילי חריף (2-3 פרוסות דקות)

להגשה, לא חייבים
 מעט שמנת מתוקה או חמאה או קרם קוקוס
 קרוטונים קטנים

הערות
• שורש, כרישה, וסלרי - במקום להשתמש בציר מרק
• הג'ינג'ר מאד חריף! תוספת צ'ילי לאוהבי חריף אש..

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

מרק כתום

⇓ הסבר קצר

אופן הכנה – הסבר קצר

1.    מקלפים וקוצצים די קטן ג'ינג'ר ושום. את שאר הירקות – הדלעת, הבטטות, הבצל, הגזר, השורש, הסלרי והכרישה – מקלפים וחותכים לחתיכות גדולות (3 על 3 ס"מ).

2.    מטגנים: מחממים סיר גדול על להבה גדולה, מוסיפים 3 כפות שמן זית, ומטגנים את הבצל על אש גבוהה 2 דקות, תוך כדי עירבוב. מוסיפים כרישה, גזר וג'ינג'ר, (ואם רוצים – פלפל צ'ילי), מנמיכים את האש, ומטגנים עוד 2 דקות.

3.    מזיזים את הירקות לצדדים, מוסיפים באמצע הסיר כף שמן, מגבירים לאש גבוהה, ומוסיפים את הבטטות והשורש במרכז הסיר. מטגנים 3-4 דקות ומערבבים מידי פעם.

4.    מזיזים את הירקות לצדדים, מוסיפים עוד כף שמן, ומוסיפים את הדלעת, השום והסלרי. מטגנים עוד 3-4 דקות ומערבבים מידי פעם.

5.    מוסיפים לסיר 2 ליטר מים רותחים ומלח, מכסים במכסה, מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה בינונית ואש נמוכה. מבשלים 25 דקות. מכבים אש. משאירים להתקרר רבע שעה.

6.    טוחנים עם בלנדר-מוט, בתוך הסיר: אפשר לטחון עד דק, או לטחון גס, איך שאוהבים. אם המרק סמיך מדי, מוספים עוד כוס מים רותחים (ועוד ½ כפית מלח, אם חסר).

7.    אם רוצים, מוסיפים עכשיו שמנת מתוקה או חמאה או קרם קוקוס, ובוחשים היטב.

♦ כדאי להמתין לפחות חצי שעה לאחר סיום הבישול – טעמו של המרק מתחזק ומשתבח.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    מכינים את הירקות לטיגון
מקלפים וקוצצים גס דלעת, בטטה, בצל, גזר, שורש, גבעולי סלרי (השאירו מעט עלים) וכרישה. ראו בתמונות – חשוב שהגודל יהיה די דומה, בערך 3 על 3 ס"מ. קוצצים קטן שום וג'ינג'ר.
הערה: אפשר לקלף ולשטוף הכל, ולחתוך את הבצל, ואז להתחיל בטיגון.
את שאר החיתוך אפשר לעשות במקביל לטיגון.

2.    מטגנים בצל
מחממים סיר גדול על להבה גדולה, מוסיפים 2 כפות שמן זית, ומטגנים את הבצל על אש גבוהה 2 דקות, תוך כדי עירבוב. מוסיפים כרישה, גזר וג'ינג'ר (ואם רוצים – פלפל צ'ילי), מנמיכים את האש, ומטגנים עוד 2 דקות.
אין צורך להזהיב את הירקות ואפילו לא ממש לרכך אותם. רק לטגן קצת.

3.    מטגנים את הבטטות – על אש גבוהה (3-4 דקות)
מזיזים את הירקות לצידי הסיר, מוסיפים במרכז הסיר כף שמן, מגבירים לאש גבוהה, מחכים 10 שניות שהשמן יתחמם, ומוסיפים את הבטטות והשורש במרכז הסיר.
מטגנים 3-4 דקות על אש גבוהה, עד שהבטטות מקבלות טיפונת צבע של טיגון.
אין צורך ממש לרכך את הבטטות.

4.    מטגנים את הדלעת – על אש גבוהה (3-4 דקות)
מזיזים את הירקות לצידי הסיר, מוסיפים במרכז הסיר עוד כף שמן, מגבירים לאש גבוהה, מחכים כמה שניות שהשמן יתחמם, ומוסיפים את הדלעת, השום והסלרי במרכז הסיר.
מטגנים 3-4 דקות על אש גבוהה, עד שהדלעת מקבלת שיזוף קל.

5.    מוסיפים מים ומבשלים על אש נמוכה (25 דקות)
מוסיפים לסיר מים רותחים ומלח, מערבבים, מכסים את הסיר, ומביאים לרתיחה.
מעבירים ללהבה בינונית ואש נמוכה. מבשלים 25 דקות. מכבים את האש.
משאירים את הסיר עם מיכסה סגור כרבע שעה.

6.    טוחנים
טוחנים עם בלנדר-מוט, בתוך הסיר: אפשר לטחון עד דק, ואפשר לטחון די גס.
אם המרק סמיך מדי, מוספים עוד כוס מים רותחים (ועוד ½ כפית מלח, אם חסר).

7.    מוסיפים שמנת
אם רוצים, מוסיפים עכשיו שמנת מתוקה או חמאה או קרם קוקוס, ובוחשים היטב.

♦ כדאי להמתין לפחות חצי שעה לאחר סיום הבישול – טעמו של המרק מתחזק ומשתבח.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

»    סיר גדול (6-8 ליטר), רצוי גם רחב, שמתאים לטיגון (עם תחתית עבה או קרמי או טפלון)
»    קרש חיתוך
»    סכין טובה
»    בלנדר מוט

הערות
הג'ינג'ר

המתיקות של הדלעת והבטטה מתאזנת עם החריפות של הג'ינג'ר – אל תוותרו עליו!

אם אתם אוהבים "חריף אש" – אפשר להוסיף גם מעט פלפל צ'ילי,  אבל שימו לב שהג'ינג'ר בעצמו מאד חריף.

תוספות

למרק קרמי יותר – אפשר להוסיף מעט חמאה (50 גרם על כל הסיר) או שמנת מתוקה לבישול (חצי מיכל קטן) או קרם קוקוס (חצי קופסא): בגמר הבישול, לאחר הטחינה, מערבבים את החמאה או השמנת, ומשאירים לעמוד כמה דקות.

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות + 25 דקות בישול + רבע שעה המתנה + 5 דקות טחינה
• הכמות במתכון: 16 מנות
• איחסון: 5-6 ימים במקרר
• אפשר להקפיא! לאחר הפשרה וחימום מערבבים היטב עד למראה חלק

מרק כתום חומרים מרק כתום

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: