מרק כתום – מדלעת, בטטה וג'ינג'ר! מרק נהדר, מהיר וקליל – משביע אך לא מכביד. הצבע מקסים והטעם נפלא – מעט מתקתק, עשיר, עם טאצ' אסייתי-חריף בהשפעת הג'ינג'ר. נהדר בחורף כשקר ורעבים – לכו על זה חריף-חריף..
מתכון למרק כתום – דלעת, בטטה וג'ינג'ר
מרק נהדר ומהיר! טיגון קל של הירקות לפני הבישול במים, ותוספת שורש, כרישה, וסלרי – מייתרים את הצורך להשתמש בציר מרק, שלא תמיד זמין. המרק יוצא עשיר וטעים, ממש מושלם.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים למרק 2 בטטות (כ- 500 גרם) 1 חתיכה דלעת (כ- 800 גרם) 2 בצלים יבשים 3 גזרים (כ- 300 גרם) 4 שיני שום חתיכה קטנה ג'ינג'ר טרי (10 גרם) 1 שורש פטרוזיליה קטן 1 כרישה קטנה 1-2 גבעולי סלרי כולל מעט עלים 5 כפות שמן זית ½3 כפיות מלח בישול 8-9 כוסות מים רותחים (¼2 – 2 ליטר) אם רוצים מרק מאד חריף טיפונת פלפל צ'ילי חריף (2-3 פרוסות דקות) להגשה, לא חייבים מעט שמנת מתוקה או חמאה או קרם קוקוס קרוטונים קטנים הערות • שורש, כרישה, וסלרי - במקום להשתמש בציר מרק • הג'ינג'ר מאד חריף! תוספת צ'ילי לאוהבי חריף אש..
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 20 דקות + 25 דקות בישול + רבע שעה המתנה + 5 דקות טחינה
• הכמות במתכון: 16 מנות
• איחסון: 5-6 ימים במקרר
• אפשר להקפיא! לאחר הפשרה וחימום מערבבים היטב עד למראה חלק