פורסם ב אירוח, סוכות, עוף

חזה עוף ברוטב עגבניות

חזה עוף עסיסי ברוטב עגבניות צלויות בתנור בשמן זית ועשבי תיבול – הניחו על פסטה טובה, כמו לינגוויני או ספגטי עבה עשויים אל-דנטה, והגישו עם כוס שרדונה צונן.. אתם באיטליה, כן, לפחות בחצי השעה הקרובה..


מתכון לחזה עוף ברוטב עגבניות צלויות בתנור

זו מנה אהובה אצלנו במיוחד – חזה עוף בנוסח איטלקי ברוטב עגבניות צלויות בתנור. את העוף אני טובלת בקמח ומטגנת קצרות במחבת, ואז מקררת לגמרי לפני החיבור עם הרוטב.

העגבניות הצלויות הופכות את כל המנה הזו למעניינת במיוחד, ודווקא בגלל השכבות:
מניחים שיכבה פסטה, מעליה שיכבה עגבניות ומעליהן מניחים חתיכות של חזה עוף.

למי שמעדיף עוף מוקפץ ללא ציפוי קמח, ראו כאן: חזה עוף מוקפץ בנוסח סיני

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

לעוף
 1.2-1.3 ק"ג חזה עוף טרי, נקי ופרוס (4 פרפרים)
 ⅔ כוס קמח
 1 כפית מלח בישול (גרוס או מלח גס בתוך מגרסה)
 ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס
 4-5 כפות שמן (שמן זית או שמן אחר לטיגון)

רוטב עגבניות
לתבנית בינונית בגודל 24 על 35 ס"מ
 1.5 ק"ג עגבניות חממה אדומות ובשלות (כ- 12 עגבניות)
 1 שורש פטרוזיליה
 1 קישוא עגול (לא חובה)
 1 בצל סגול גדול
 ½ ראש שום (כ-5 שיני שום גדולות)
 ½-1 פלפל צ'ילי אדום חריף (לפי הטעם)
 ½- ⅔ כוס שמן זית (6-8 כפות)
 2 כפות סוכר דמררה (אפשר סוכר לבן)
 ½1 כפיות מלח בישול (רצוי במגרסה)
 10-12 עלי מרווה טריים
 6-8 ענפי קורנית טריים (כ- 5 גרם)

להגשה
 פסטה - חבילה לינגוויני או ספגטי בעובי בינוני

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

חזה עוף ברוטב עגבניות

⇓ הסבר קצר
1.    מחממים תנור אפייה ל-  °200 (במצב רגיל), עם רשת להניח עליה את התבנית.

2.    חותכים את העגבניות לסירות, מסדרים בתבנית, בשיכבה אחת, עם החלק הפנימי למטה. מקלפים וחותכים גס: שורש, קישוא, בצל, ושום, ומפזרים הכל בין העגבניות. פורסים את הפלפל החריף ומפזרים מעל – כדאי לטעום את הפלפל, ולבדוק חריפות.

3.    זורים שמן זית על הירקות, ומפזרים מלח וסוכר. מסיימים בעלי מרווה וקורנית. אל תקטינו את כמות שמן הזית – אם שמים מספיק שמן העגבניות לא נשרפות, אלא נצלות.

4.    צלייה: מכניסים לתנור, לשלב הכי גבוה שאפשר, למשך 40-45 דקות. כדאי לבדוק אחרי 40 דקות – מוציאים מהתנור כשהעגבניות ממש צלויות אך לא שרופות.

5.    בזמן שהעגבניות בתנור מטפלים בעוף: שוטפים, מנקים שומנים וגידים, חותכים לרצועות, ומייבשים. מפזרים מלח ופלפל שחור (לא יותר מדי, עוף כשר כבר מומלח).

6.    מקמחים את העוף: מכינים צלחת עם קמח. טובלים כל חזה-עוף משני צידיו בקמח, מנערים ומניחים אחד ליד השני.

7.    מטגנים את העוף: במחבת עבה ומעט שמן מטגנים כ- 2 דקות מכל צד: הופכים כשהשוליים מתחילים להלבין, מוציאים כשהעוף נראה כמעט מוכן, מעבירים לקערה גדולה.

הגשה:

אפשר לחמם בנפרד את הרוטב והעוף ולחבר בצלחת: מניחים את העגבניות בצלחת ומעליהן מסדרים חתיכות עוף. אפשר לחמם את הרוטב בסיר, ולהוסיף את העוף אחרי שהרוטב מתחיל לבעבע, ל- 3-4 דקות.

כדאי להגיש עם פסטה – הכי מומלץ להגיש עם לינגוויני, או ספגטי פשוט.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

להסבר מפורט להכנת העגבניות הצלויות בתנור ליחצו כאן:
איך מכינים עגבניות צלויות בתנור

להסבר מפורט להכנת חזה עוף רך ועסיסי (בשיטה המיוחדת שלי) ליחצו כאן:
איך מכינים חזה עוף רך ועסיסי

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית מתאימה לתנור (מתכת או פיירקס) – תבנית בינונית בגודל 24 ס"מ X 35 ס"מ X 6 ס"מ
» מחבת לטיגון חזה העוף (רצוי מחבת עבה וגדולה, עם שוליים נמוכים, מחומר קרמי או מטפלון)
» קרש חיתוך
» מגש/קרש חיתוך גדול לייבוש העוף
» סכין גדולה וטובה
» מלקחיים או שני מזלגות עץ גדולים

הערות
נשמר מעולה בהקפאה!

מנה אולטימטיבית לארוחת צהריים או ערב מהירה:

• את החזה עוף שומרים בהקפאה – אין צורך להפשיר מראש! מוציאים ומחממים במיקרו (זמן קצר, כל מנה בנפרד)

• את הרוטב מקפיאים בקופסאות – תבנית שלמה של עגבניות צלויות מחלקים ל- 2-3 קופסאות ושומרים במקפיא. מוציאים חצי שעה לפני האוכל ומחממים במיקרו

• נותר להכין פסטה טרייה ולחבר!

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנת הרוטב: 15 דקות
• זמן בתנור: 45 דקות
• זמן הכנת העוף: 30 דקות
• הכמות במתכון: 10-12 מנות
• נשמר כשלושה ימים במקרר, ונשמר מצויין במקפיא!

עגבניות צלויות בתנור חזה עוף רך ועסיסי

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: