קציצות עוף רכות ועסיסיות – יש בהן משהו כובש כזה שאי אפשר לעמוד בפניו. לא מכירה מישהו שלא אוהב. קציצות עוף עדינות בטעמן והן משתלבות מצויין עם כל רוטב, ואפילו קרות, עם מיונז ומלפפון חמוץ, בתוך סנדביץ'..
מתכון לקציצות עוף נהדרות מטוגנות במחבת
אם יש לכם זמן, השאירו את תערובת הירק והבשר לעמוד חצי שעה – שעה במקרר, עוד לפני יצירת הקציצות, לחיזוק טעמים. אחרי שמכינים את הקציצות – חובה לקרר חצי שעה, אחרת הקציצות נוטות להתפרק במחבת.
את מה שלא אוכלים מיד, כדאי להקפיא. מפשירים, מחממים במיקרו חצי דקה מכל צד, ויש לכם קציצות טריות! מתאים לילדים לארוחת צהריים עצמאית..
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים 1.5 ק"ג בשר, לכ- 35 קציצות הבשר 700 גרם עוף טרי טחון 800 גרם הודו אדום טרי טחון שמן לטיגון (פחות מכוס) הירקות לטיגון 4 כפות שמן זית (¼ כוס) לטיגון הירקות 2 בצלים יבשים גדולים 1 כרישה גדולה ½ ראש שום התוספות לתוך בשר 3 כפות פירורי לחם (לא מטובלים) 2 ביצים חבילה פטרוזיליה (חצי כוס עד כוס שלימה פטרוזיליה קצוצה) 3-5 גבעולי קורנית (טימין) טרייה (לא חובה) 3 כפיות מלח בישול גרוס ½ כפית פלפל 4 עונות (או פלפל שחור) טרי גרוס אפשר גם (מומלץ) 2 תפוחי אדמה (400 גרם) 2-3 גזרים (250 גרם) הערות • בשר טחון - במקום לקנות שקיות מוכנות של בשר טחון אני מבקשת לטחון במקום, פעם אחת, חזה עוף והודו אדום נקבה טריים (אחרי ניקוי שומנים ושטיפה במים). • שמן לטיגון - הכמות מתאימה לטיגון במעט שמן. אם אתם מטגנים בשמן די עמוק יש להכפיל את הכמות. אפשר לטגן בשמן זית ולשמור שלא ישרף, עדיף לטגן בשמן קנולה.
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 20 דקות להכנת התערובת
+ חצי שעה (חובה) עד שעה וחצי (לא חובה) השהייה במקרר לפני הטיגון + זמן טיגון שתלוי בכמות הקציצות ובגודל המחבת
• הכמות במתכון: כ- 35 קציצות
• איחסון: יום במקרר, יותר – במקפיא
הצעת הגשה
עם רוטב
קציצות העוף עדינות מאד בטעמן (בהשוואה לקציצות מבשר בקר למשל), ולכן הן משתלבות מצויין עם כל רוטב. אני הכי אוהבת את הקציצות מעל עגבניות צלויות בתנור – כמו בתמונה – ואם הרוטב חריף ממש (מוסיפים פלפל אדום חריף לעגבניות בתנור) כל המנה מקבלת משמעות חדשה..
בתוך סנדביץ'
קציצות העוף מדהימות גם כשהן קרות, עם מיונז ומלפפון חמוץ, בתוך סנדביץ' מחלה טרייה או באגט – תארו לעצמיכם, באמצע היום, בעבודה, סנדביץ' כזה..