פורסם ב אורז, מתכונים בריאים, צמחוני

אורז מלא

אורז מלא כשמכינים אותו נכון הוא ממש מעדן.. וכמובן גם משביע וגם בריא יותר מאורז לבן. כאן המתכון הבסיסי להכנת אורז מלא טעים..


מתכון לאורז מלא: איך מכינים אורז מלא

אורז מלא מתכון הכי קל שיש: שוטפים, משרים, מסננים, מטגנים, ומבשלים! פחות מ- 10 דקות עבודה. אחר כך פשוט נותנים לאורז להתבשל ולאסוף טעמים. למי שחושש – אחרי הפעם הראשונה הפחד נעלם – זה תמיד מצליח!

למי שכבר מכיר – מומלץ להוסיף ירקות – האורז יהפוך לתבשיל מפואר ומזין. אפשר להתחיל במעט בצל ושום ומשם להמשיך..

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

לאורז
 2 כוסות אורז מלא עגול
 2 כפות שמן זית לטיגון האורז
 ¼4 כוסות מים חמים
 ½1 כפיות מלח בישול גס
 ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס

תוספות אופציונאליות
 2 כפות שמן זית לטיגון הירקות
 2 בצל יבש
 3-4 שיני שום
 ½ פלפל צ'ילי טרי (פלפל אדום חריף)

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

אורז מלא

⇓ הסבר קצר
1.    משרים: שוטפים היטב עד שהמים צלולים, ומשרים בקערה ל- 2-3 שעות.

2.    מייבשים: מעבירים למסננת, שוטפים שוב תחת זרם מים חזק, ומנערים היטב.

3.    אם רוצים להעשיר את האורז בירקות:
• קוצצים לקוביות את הבצל, לרצועות את הפלפל החריף וכותשים את השום.
• מחממים סיר כבד (או סוטז’), מוסיפים שמן זית ומטגנים על אש חזקה בצל ופלפל צ'ילי כ- 2 דקות. מנמיכים את האש, מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.

4.    מוסיפים את האורז לירקות:
מזיזים את הירקות לשוליים, מוסיפים מעט שמן ואת האורז (שנוער היטב), ומטגנים כ- 4 דקות על אש חזקה תוך כדי עירבוב.

5.    אם לא מוסיפים ירקות – עוברים ישר לטיגון האורז:
מחממים סיר כבד, מוסיפים שמן זית, אחרי חצי דקה מוסיפים את האורז ומטגנים על אש חזקה במשך 4 דקות. מערבבים בעדינות בעת הטיגון.

6.    מוסיפים נוזלים: מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל. בוחשים ומביאים לרתיחה.

7.    מבשלים: מעבירים את הסיר ללהבה בינונית, מנמיכים את האש, מכסים במיכסה ומבשלים שעתיים. בסיום מסירים את המיכסה ומשהים לחצי שעה מנוחה.

מומלץ לא לערבב ולא להעביר למקרר לפני תום חצי שעת המנוחה.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    השריית האורז לפני הבישול
• מניחים את האורז בקערה ושוטפים היטב עד שהמים צלולים. ממלאים מים נקיים עד לגובה 3 ס"מ מעל לאורז ומעמידים כך על השיש ל- 3 שעות.
• בגמר ההשרייה מעבירים את האורז למסננת ושוטפים מתחת למים זורמים. מנערים ככל האפשר, במשך כדקה – רצוי לייבש את האורז ככל האפשר.

אם לא מוסיפים ירקות – עוברים ישר לסעיף 5 – טיגון האורז.
אם רוצים להעשיר את האורז בירקות:

2.    מכינים ירקות
• בצל: לחתוך לקוביות (בגודל של כ-1 ס"מ).
• שום: לקלף שיניים ולכתוש קטן (בכותש שום).
• פלפל צ'ילי: לחתוך לרצועות או לקוביות קטנטנות (כדאי להוציא גרעינים).

3.    מטגנים את הירקות
מחממים סיר כבד או סוטז’ (סיר נמוך ורחב) כחצי דקה, ומוסיפים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל והפלפל צ'ילי החריף ומטגנים על אש חזקה במשך 2 דקות. מערבבים מידי פעם עם כף עץ. מנמיכים את האש, מוסיפים את השום, ומטגנים במשך דקה נוספת תוך כדי עירבוב.

4.    מוסיפים את האורז
מזיזים את הירקות לשוליים, וממשיכים עם האורז: מוסיפים 2 כפות שמן זית ואת האורז (שנוער היטב), ומטגנים כ- 4 דקות על אש חזקה תוך כדי עירבוב

5.    ללא תוספת ירקות – מטגנים את האורז
מחממים סיר כבד או סוטז’ במשך כחצי דקה, ומוסיפים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את האורז ומטגנים על אש חזקה במשך 4 דקות, תוך כדי ערבוב עם כף עץ.

6.    מוסיפים נוזלים
מוסיפים ¼4 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל. בוחשים היטב ומביאים לרתיחה.

7.    בישול
מעבירים ללהבה בינונית, מנמיכים את האש, מכסים במכסה, ומבשלים שעתיים. בסיום מכבים את האש, מסירים את המיכסה, ומשאירים לעמוד כחצי שעה.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» סיר בינוני או סוטז’ רחב ונמוך, יצוק או קרמי (עבה ולא נדבק)
» מסננת לאורז

הערות
• בגמר הבישול: התבשיל נראה עדיין רטוב במקצת, ולכן כדאי להשהות חצי שעה בסיר, ללא המיכסה.
• מומלץ לא לערבב ולא להעביר למקרר לפני תום חצי שעת המנוחה.
• ייבוש האורז לפני הטיגון: כדאי לנער ולייבש כמה שיותר.
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: פחות מ- 10 דקות
• זמן בישול: כשעתיים
• לפני: יש להשרות את האורז שעתיים עד שלוש שעות
• מומלץ: בסיום הבישול להשאיר בסיר, מכסה פתוח, לאיוורור ולהתייצבות הטעם
• הקפאה: נשמר מצויין במקפיא! נשמר במקרר בקופסא אטומה 3 ימים
• חימום: להפשיר לגמרי (אפשר כמה שעות במקרר) ולחמם (קצר) במיקרוגל
• הכמות במתכון: כ- 8 מנות

טיפים

• זמן העבודה נטו ממש קצר: כ- 10 דקות, אך זמן ההכנה הכולל ארוך יותר: יש לקחת בחשבון כ- 3 שעות השרייה לפני הבישול, 2 שעות בישול, ו- ½ שעה המתנה בסיום..
• בונוס: יותר טעים למחרת!
• איזה אורז: אני מעדיפה אורז מלא אורגני עגול, שהוא "נגיס" יותר, ובעל טעם עשיר.
• טעים-בריא-משביע: רובנו פחות רגילים לאורז מלא (אורז לבן כולם מכירים). מהניסיון שלי, כשעוברים לתבשילי אורז מלא טעימים כולם מתאהבים במהירות, גם הילדים. אורז מלא עם ירקות הוא ממש ארוחה מלאה, מפתיע עד כמה הוא משביע. עיכול האורז איטי יותר ולכן תחושת השובע מורגשת שעות רבות.
• שידרוג: הוסיפו ירקות! בצל, שום, פלפל צ'ילי אדום -זו התחלה טובה. משם אפשר להמשיך עם כל ירק שאוהבים ← מתכון מעולה לאורז מלא עם ירקות

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: