הקצפת חלבונים לקצף נוקשה, מבריק ויציב הוא המפתח להצלחה בהמון מתכונים! אז איך מקציפים חלבונים? דרוש מיקסר, ביצים, סוכר, ושתי קעריות להכנת קצף חלבונים מושלם! זה קל ופשוט, וכדאי ללמוד את כל הסודות..
איך מקציפים חלבונים – המדריך המלא
ריכזתי כאן את כל הסודות הקטנים והיעילים – איך להכין קצף נוקשה, מה זה קצף רך, מתי מוסיפים סוכר, מתי משתמשים בסירופ סוכר, ומה הורס את הקצף – כל מה שיעזור לכם לשדרג כל מתכון שדורש הקצפת חלבונים מושלמת!
הקצפת חלבונים – שני הדברים הכי חשובים
♦ קערת מיקסר ומקצף נקיים ויבשים לגמרי (הכי חשוב)
מים הורסים את הקצף. חובה לנגב את הקערה, את המקצף ולשמור על ידיים יבשות.
♦ חלבונים נקיים
כאשר מפרידים את החלבונים צריך להקפיד שאף טיפת חלמון לא תחדור לקערת החלבונים. שאריות חלמונים יהרסו את הקצף! הנה הסבר איך מפרידים ביצים בקלות
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים כמויות לקצף חלבונים פשוט 4 חלבונים ½1 - 1 כוסות סוכר לבן (200-300 גרם) ¼ כפית מלח בישול (או לפי מה שרשום במתכון) לקצף ללא סוכר או לקצף נוקשה במיוחד (אופציונאלי) ¼ כפית קרם טרטר
אופן הכנה
ראו תמונות, שלב אחר שלב
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד ליחצו:
איך וכמה..
• זמן הכנה: 5 דקות
• שומרים בקירור עד לשימוש – מומלץ להשתמש מיד!
• הכמות כאן מתאימה לתערובת לעוגה בחושה
טיפים
• החלבונים צריכים להיות בטמפטורת החדר: כדאי להוציא את הביצים מהמקרר לפני הקצפה, רבע שעה בקיץ ושעה בחורף. אחרת ההקצפה לוקחת יותר זמן
• מומלץ להשתמש מיד! הקציפו את החלבונים ממש לפני השימוש
• קצף שעומד (גם במקרר) נחלש והופך נוזלי (מופיעים "מים" בקערה)
• כמה מקציפים? הקציפו לפי מה שנדרש במתכון – לעיתים דרוש קצף ממש נוקשה ולעיתים קצף רך
אם אין מיקסר
• אי אפשר להקציף חלבונים במעבד מזון אלא אם יש לו אביזר מיוחד
• אפשר להכין במיקסר יד, או עם מטריפה ידנית, אבל זה לוקח הרבה זמן
חייב קרם טרטר?אם אין לי?
לא, לא חייב 🙂
שלום, יש אפשרות להקציף חלבונים עם סוכר חום בהיר קצת גבישי?
היי פנינה, אפשר אבל פחות כדאי. גרגרי סוכר חום גדולים יותר ולכן כבדים יותר, ולכן הם לא ישפיעו טוב על ההקצפה. למעשה, יש המקפידים להשתמש רק באבקת סוכר לצורך הקצפה.
אפשרות לחשוב עליה: לטחון את הסוכר החום בבלנדר ולהשתמש.
לדעתי אין באמת הבדל בין סוכר לבן לחום ולכן כדאי להקציף עם סוכר לבן.
היי,.לגבי הוספת המלח, כמה מלח להוסיף לחלבונים, בלי שייתן את אותותיו?
תודה.
היי רבקה,
קורט מלח – כמות קטנה שאת "צובטת" בין שתי אצבעות..
לא ירגישו את זה… זה רק יאזן טיפה את הסוכר.
בהצלחה!
לגבי החלמונים סבבה, זה מצליח לי כל הזמן אבל לי יש עוד שאלה
איך מערבבים את הנוזל של החמונים לחבונים בלי שירדו והעוגע תשקע?
היי תהי, לא הבנתי את השאלה.
אם את רוצה לראות איך מאחדים תערובת חלבונים וחלמונים שניהם מוקצפים –
את יכולה לראות זאת במתכון עוגת ענן שוקולד
בהצלחה!
איך אני יכול להעשות באן מרי אם אין לי את הסיר עם המעמד? וזה לא הורס את הבראונד בלנדר (מיקסר ידני)?
היי אופיר,
לא הבנתי את שאלתך.
בעזרת מיקסר ידני אתה יכול להקציף בקערה שמונחת על מים חמים בתוך סיר
לא חייבים לקנות באן מרי, אפשר לסדר לבד, ראה כאן: עוגת שוקולד ללא קמח כל המתכון בתמונות
מיקסר ידני – לא בלנדר!
מיכל
שלום
כתבת בחומרים מלח אך לא ציינת מתי מוסיפים
היי מירב, צודקת 🙂
האמת שזה לא משנה – אפשר ממש בהתחלה או יחד עם הסוכר.
אני אעדכן את המתכון.
חייבת לציין יצא קצף חזק!!!!
הקצף הטוב ביותר שיצא תחת ידי.
נאכל בכפית עד סופו
יופי! שמחתי 🙂