גנאש שוקולד אמיתי, משוקולד מריר, הוא הבסיס לכל קרם שוקולד טוב. מעולה לציפוי עוגות, להכנת מוס שוקולד או פרלינים מתוצרת בית, לעוגה קפואה, ואפילו לעוגת מצות בפסח..
איך מכינים גנאש שוקולד – המדריך המלא
איך מכינים גנאש שוקולד מושלם בקלות? עם הוראות מדויקות זה באמת פשוט: רק 10 דקות עבודה! עיקבו אחרי ההוראות והציצו גם בתמונות: כל שלבי ההכנה מצולמים.
הבסיס לגנאש הוא שמנת מתוקה ושוקולד מריר איכותי. לקבלת ציפוי נוקשה ומבריק – מוסיפים חמאה. לשימוש כקרם מילוי – אין צורך בחמאה.
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים 200 גרם שוקולד מריר איכותי (60% - 50% מוצקי קקאו) 250 מ"ל (חבילה קטנה) שמנת מתוקה להקצפה 32% / 38% להכנת קרם לציפוי אפשר להוסיף 50 גרם חמאה רגילה אפשר להוסיף טעמים ½ כפית ווניל או 1-2 כפות ויסקי / ליקר / ברנדי
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
גנאש שוקולד – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: פחות מ- 10 דקות
• איחסון: במקרר, במיכל אטום, לכשבוע
• הקפאה: אפשר להקפיא לזמן ארוך. מפשירים לאט לפני השימוש
• בקיץ – עדיף להפשיר (לאט) במקרר
• שימוש אחרי הקפאה: אם דרוש קרם ממש נוזלי אפשר לחמם במיקרוגל
• מיקרוגל: מחממים זמן קצר מאד ומערבבים היטב. חוזרים על התהליך עד שהקרם נוזלי
הכמות המתכון מספיקה ל..
• ציפוי 2 עוגות בקוטר 24 ס"מ
• ציפוי עוגה אחת בקוטר 26 ס"מ באמצע ומלמעלה
• ציפוי בשיכבה עבה על עוגה בתבנית תנור סטנדרטית גדולה
• אם רוצים לצפות עוגה אחת עגולה, כדאי להכין את כל הכמות שבמתכון ולהקפיא חצי.
למה מוסיפים חמאה
• הוספת חמאה הופכת את הגנאש הרך לקרם שוקולד שמתקשה בקירור
• הגנאש עם החמאה מתאים מאד לציפוי עוגות: הוא מבריק ויפה, ובזכותו העוגה נשמרת טריה זמן רב יותר
מה עושים עם זה
• קרם שוקולד עשיר לציפוי עוגה או קאפקייקס
• מוס שוקולד, פרלינים תוצרת בית
• עוגת ביסקוויטים שוקולד
• עוגת מצות בשכבות בפסח
♦ גנאשים נוספים ראו – גנאש משוקולד חלב או גנאש משוקולד לבן
שאלה..הגאנש יצא גרגירי, יש לך מושג למה?
הסיבה הראשונה שעולה לי לראש זה שהשוקולד היה ישן..
(או מסוג לא טוב, אבל זה פחות נראה לי)
אפשרות אחרת היא שלא עירבבת מספיק זמן, או שהשמנת לא היתה מספיק חמה –
אבל גם זה סיכוי נמוך יותר כי אז היית מקבלת גושים ולא גרגרים..