פורסם ב מדריכים

קצפת

קצפת – עדינה, מתוקה, אוורירית, קצפתית.. אין מנה מתוקה שלא תתחבר אליה בשמחה 🙂 איך מכינים קצפת? 5 דקות עבודה ויש קצפת נהדרת, שכף קטנה ממנה תשדרג כל קינוח ותיקח אותו למקומות חדשים וטובים..


איך מכינים קצפת – המדריך המלא

איך מכינים קצפת מושלמת בקלות? הכי קל שיש: שמנת מתוקה ואבקת סוכר (אפשר גם סוכר רגיל) ומיקסר. פחות מ- 5 דקות עבודה.

בזמן הקצפה כדאי לעמוד ליד המיקסר להתבונן

הקצפה ממושכת מדי הופכת את השמנת לחמאה. בתוך שניות הקצפת לא ממשיכה להתרומם ולתפוח אלא נפרדת לגושישים. סימן שהקצפנו יותר מדי.

קצפת רכה: למתכונים מסויימים נדרשת קצפת רכה. קצפת כזאת מתקבלת ע"י הפסקת ההקצפה ברגע שמופיעים סימנים קלים ראשונים של המקצף בתוך הקצפת.

קצפת לזילוף

קצפת רגילה לא מתאימה לזילוף – היא רכה מדי. כדי לקבל קצפת לזילוף מוסיפים לה אינסטנט פודינג וניל שמייצב אותה – ראו הסבר באיך מכינים.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לכמות של כ- 12 מנות-תוספת או ציפוי לעוגה אחת
 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל) 32% או 38%

למתיקות מעודנת
 3 כפות אבקת סוכר
 או:   2 כפות סוכר לבן

למתיקות רגילה
 ⅓3 כפות (3 כפות + 1 כפית) אבקת סוכר
 או:  ½2 כפות סוכר לבן

למתיקות חזקה
 ⅔3 כפות (3 כפות + 2 כפיות) אבקת סוכר
 או:  3 כפות סוכר לבן

תוספות - אפשר להוסיף אחת מהתוספות הבאות
 ¼ כפית תמצית ווניל משובחת (100% תמצית טהורה)
 1 כפית נס קפה (לא מגורען)
 1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל לטעם וליתר נוקשות

אופן הכנה

⇓ הסבר קצר
1.     בקערת המיקסר מניחים את השמנת להקצפה
♦ מוציאים את הקצפת מהמקרר ממש לפני ההקצפה.

2.     מפעילים את המיקסר במהירות איטית
• זהירות, השמנת משפריצה ב- 10 השניות הראשונות
• בהדרגה, תוך כחצי דקה, מגבירים עד למהירות חזקה ביותר

3.     מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה
• ממשיכים להקציף כדקה עד שהשמנת מתחילה להתגבש ולתפוח
אבל עדיין רכה לגמרי.

4.     בשלב זה, אם רוצים, מוסיפים את הטעמים הנוספים, כגון וניל או קפה.
• עוצרים את המיקסר ומוסיפים

5.     ממשיכים להקציף במהירות גבוהה
• עד אשר המקצף מותיר סימנים על פני הקצפת.
• סך זמן ההקצפה בערך 2-4 דקות, תלוי בעוצמת המיקסר.

6.     מפסיקים את ההקצפה ומרימים את המקצף
• הקצפת צריכה להישאר תלוייה (ללא ניע..) על גבי המקצף.
• כדאי גם לגעת עם האצבע בקרם – הקרם צריך להיות די סמיך ועבה אך לא ממש נוקשה (לא כמו קצף חלבונים למשל).

7.     אם הקצפת עדיין לא מוכנה, מקציפים עוד רבע דקה ובודקים שוב.

8.     להגיש קר, בתוך זמן קצר מרגע ההכנה, רצוי אחרי 20 דקות במקרר.


כמות גדולה יותר

• אפשר להקציף כמות גדולה יותר של שמנת (מכפילים בהתאם את כמות הסוכר)
• זמן ההקצפה עשוי להתארך קצת, תלוי בגודל הקערה ובעוצמת המיקסר
• לא כדאי להקציף יותר מ- 2 חבילות במיקסר רגיל או 3 חבילות במיקסר גדול וחזק

קצפת לזילוף

כדי לקבל קצפת לזילוף מוסיפים לה אינסטנט פודינג וניל ומקררים 20 דקות:
• מיכל שמנת מתוקה (סה"כ 250 מ"ל) וחצי שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
• 2 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל) ושקית אחת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
האינסטנט פודינג מתוק (וגם משפיע על הטעם) ולכן אין צורך בסוכר.
אם אתם אוהבים ממש מתוק שימו כף אחת סוכר לכל מיכל שמנת.

♦ הקצפת איננה חזקה כמו קרם חמאה ולא מתאימה לזילוף דוגמאות קטנות!

ראו תמונות, שלב אחר שלב

קצפת
קצפת קצפתקצפת קצפת קצפת קצפת קצפת קצפת קצפת מוס חלבה משמנת מתוקה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

תשובות קצרות

תשובות לשאלות נפוצות
כמה זמן מקציפים?

מקציפים 3-4 דקות, תלוי במיקסר. במיקסר חלש יכול לקחת 5-6 דקות.

למה הקצפת רכה מדי?

כי הקצפנו פחות מדי. צריך להמשיך ולהקציף.

למה הקצפת הפכה לחתיכות / גושישים?

כי הקצפנו יותר מדי. כשממשיכים להקציף לאחר שהשמנת כבר הפכה לקצפת – היא הופכת לחמאה – והקרם החלק מתגבש לגושישים.

האם אפשר להכין קצפת במיקסר יד?

אפשר להכין במיקסר יד, אך לוקח יותר זמן להקציף.

האם אפשר להכין קצפת במעבד מזון?

אי אפשר להכין קצפת במעבד מזון רגיל שאין לו תוסף מיוחד להקצפה.

האם אפשר להכין קצפת ללא מיקסר?

אפשר להקציף עם מטריפה ידנית, לוקח כ- 15 דקות לפחות. קשה ולא מומלץ אבל אם אין ברירה – אפשרי.

כמה סוכר שמים בקצפת?

2 – ½2  כפות סוכר לבן למיכל שמנת רגיל (250 מ"ל).
3 – ½3 כפות אבקת סוכר למיכל שמנת רגיל (250 מ"ל).
הקכמות הקטנה – למתיקות רגילה. הכמות הגדולה – למתיקות חזקה יותר.

מה עדיף – אבקת סוכר או סוכר?

עדיף אבקת סוכר. אבל אין שום בעייה להשתמש בסוכר לבן (לא בסוכר חום).

האם צריך לקרר לפני הגשה?

בגמר ההקצפה כדאי להכניס למקרר ל- 20 דקות, למיצוק קירור.

מתי מוסיפים את הקצפת?

כדאי להוסיף את הקצפת למנה ממש לפני ההגשה ולא קודם לכן.

האם אפשר לשמור במקרר?

אפשר לשמור יום-יומיים במקרר, אבל הכי טעים באותו יום.

האם יש קצפת בלי שמנת מתוקה? מה זה קצף ביצים?

הקציפו חלבונים עם סוכר (4 חלבונים, ¾ – ½ כוס סוכר לבן) לקצף נוקשה (4-5 דקות במיקסר חזק). זה לא בדיוק קצפת אבל זה קצף.. הנה המדריך המלא להקצפת ביצים

מה זה קצפת רכה?

שמנת מתוקה שהקציפו אותה לא עד שהיא ממש נוקשה: מפסיקים את ההקצפה ברגע שמופיעים סימנים קלים ראשונים של המקצף בתוך הקצפת.

למה הקצפת לא מצליחה?

• כי הקצפנו פחות מדי או יותר מדי
• כי השמנת לא היתה מספיק קרה (תוציאו מהמקרר ממש לפני ההקצפה)
• כי השמנת היתה מקולקלת
• כי קערת המיקסר או המקצף לא היו יבשים
• כי נכנסו מים לקצפת בעת ההקצפה

קצפת לעוגה? קצפת לקאפקייקס?

הכינו קצפת משמנת מתוקה, קררו ושימו על העוגה או על הקאפקייקס – אפשר פשוט למרוח או אפשר לזלף ולקשט.

איך עושים קצפת יותר קשה?
כמה אבקת פודינג להוסיף לקצפת?

• אפשר להוסיף לשמנת כף אחת של אינסטנט פודינג וניל. זה ישפיע גם על הטעם וגם יהפוך את השמנת ליותר קשה ומתאימה לזילוף.
• מוסיפים את האבקה יחד עם הסוכר.
• האינסטנט פודינג מתוק ולכן צריך לשים פחות סוכר.

איך עושים קרם לקרמשניט?
מה זה קרם פטיסייר אינסטנט?
למה מוסיפים אינסטנט פודינג לקצפת?

אפשר להכין קרם ווניל במהירות בעזרת אבקת אינסטנט פודינג:
• מקציפים ביחד כוס אחת חלב, מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל), ושקית אבקת אינסטנט פודינג – במשך 2-4 דקות עד להתקשות המסה (כמו שמכינים קצפת).
• התוצאה: קרם פטיסייר אינסטנט – מתאים לקרמשניט או לעוגת פירות.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» מיקסר

איך וכמה..

• זמן הכנה: 5 דקות
• זמן קירור לאחר ההקצפה: רצוי 20 דקות
• סוכר: אל תמתיקו יותר מדי – ראו בהמשך כמה סוכר מוסיפים לשמנת

טיפים

• השמנת צריכה להיות קרה מאד: הוציאו את השמנת מהמקרר רגע לפני ההקצפה
• הסתכלו על הקצפת כל הזמן: הסוד הוא להקציף בדיוק כמה שצריך ולעצור בזמן

מה עושים עם זה

• אוכלים עם תותים, סלט פירות, קומפוט, אגסים מבושלים או כל פרי אחר
• מוסיפים מעל או על יד פרוסת עוגה (רצוי שטרודל תפוחים)
• מוסיפים כף לקפה קר (או חם..)
• אין מנה מתוקה שלא תתחבר בשמחה לקצפת

עוגת תותים עם קצפת

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

42 תגובות בנושא “קצפת

  1. אם אני רוצה לעשות את הקרם בצבע חום כדי להזליף קרם חום עבור עוגת דובי
    איך לעשות זאת ללא שימוש בצבע מאכל חום? להוסיף שוקולד מריר?

    1. היי אורטל,
      אפשר להוסיף אבקת קקאו..
      או נס קפה לחום מאד בהיר.

      יכול להיות שעדיף להשתמש בגנאש
      שהוא קרם יותר יציב וחזק,
      ראי גנאש שוקולד חלב, מאד מתאים לילדים.

      (מצטערת שעניתי באיחור)

      מיכל

  2. שלום רב, אני אופה ומקציפה כבר שנים. לאחרונה שודרגתי למקסר חצי תעשייתי חזק ומקסים ומשום מה הקרם נשבר לי…. אני עושה משה לא נכון.. כשאני מכניסה את שלושת המרכיבים לפני תחילת ההקצפה אז לא כל האבקה של האינסטנט נטמעת בבלילה ויוצא רע. אז ניסיתי פעם אחת להוסיף את האבקה בהדרגה ויצא טוב. ושוב נשבר לי הקרם… אולי משהו במהירות ההקצפה..אולי את תוכלי לחשוב על אפשרויות? תודה

    1. מיכל עונה:
      היי בעלת המיקסר החדש (:
      למה הכוונה ב- נשבר? הופך לחמאה? יתכן שהבעייה במהירות + זמן ההקצפה:
      ככל שהמהירות גבוהה יותר – השמנת תתקשה מהר יותר, אבל ההקצפה תפקידה להכניס אויר לתוך השמנת ויתכן שבזמן הקצר שנדרש כאשר הקצפה מהירה מדי, לא נכנס מספיק אויר.
      הייתי מנסה להתחיל במהירות איטית ממש, כדי לערבב את האבקות לתוך הנוזל, ואח"כ מגבירה למהירות גבוהה יותר – לא למהירות המקסימאלית – על מנת שיקח כ- 3 דקות לקצפת להיות מוכנה.
      אגב, את יכולה לעצור אחרי כמה סיבובים (איטיים) ולהיעזר במרית כדי להטמיע פנימה את האבקות.

  3. האם אפשר למרוח את הקצפת על עוגה שנאפתה קודם לכן? או שכדי להוסיף אינסטנט?

    1. אין צורך להוסיף אינסטנט לקצפת. מכינים את הקצפת כמו במתכון ומורחים – יש לקרר קודם את העוגה!

  4. היי אני רוצה להכין עוגות גבינה אישיות 35 מנות. האם קילו וחצי גבינה לבנה 5 אחוז, 3 שמנת מתוקה ו2 חבילות אינסטנט פודינג זה מינון טוב? והאם גם פה צריכה להוסיף חלב? והאם קודם להקציף שמנת ולהוסיף בהדרגה אינסטנט או הכל יחד מההתחלה? תודה

  5. היי 🙂
    להכנת עוגת ביסקוויטים פשוטה יש צורך באינסטנט פודינג? ואם כן, חבילה שלמה או כמה כפות? (ומה היחס של החלב?)
    תודה מראש 🙂

    1. עוגת ביסקוויטים פשוטה עם קרם אינסטנט בטעם וניל:
      1 חבילה אינסטנט וניל, ו כוס חלב (200 מ"ל), 1 חבילה שמנת להקצפה (250 מ"ל). הכל ביחד במיקסר, מקציפים עד שמתקשה, לא יותר מדי, כמו בהוראות להכנת קצפת.
      מכניסים למקרר לפחות לחצי שעה – בגלל האינסטנט הקרם מתייצב ומתקשה.
      מורחים על ביסקוויטים. שומרים במקרר.
      מומלץ לצפות מעל לשיכבת הביסקוויטים העליונה בגנאש שוקולד מריר (הנה המתכון)

  6. תקשיבו זה האתר הכי טוב בעולם יצא לי בול כמו שלכם! ממש תודה!! עזרתם לי!!!

  7. האם ניתן להשתמש בקצפת הזו מעל בצק פריך אפוי ומעליה לפזר את פירורי הבצק?? כלומר, האם היא מספיק יציבה? אני מכינה את זה עם אינסטנט פודינג וניל, אך מה קורה ללא אינסטנט פודינג?
    האם עוגה זו ניתנת להקפאה??

    1. לא הייתי שמה את הקצפת מעל בצק פריך אלא אם באמת מוסיפים אינסטנט פודינג וניל לקצפת (כוס חלב, חבילה שמנת, חבילה אינסטנט).
      לא כדאי להקפיא קצפת (וגם לא קצפת עם אינסטנט פודינג)

  8. אני רוצה להכין את הקצפת הערב ומלא איתה מחר בצק עלים שאפיתי האם הקצפת תחזיק מעמד עד מחר האם לשים אינסטנט או לא?

    1. הקצפת תחזיק מעמד. כדאי להוסיף 1 כף אבקת אינסטנט כדי לחזק את הקצפת.
      אם את רוצה לעשות קרמשניט – ולא רק קצפת – היכנסי למתכון: קרמשניט

  9. שלום יש לי שאלה איך אפשר להכין קצפת ללא שמנת להקצפה עם אינסטנט

    1. אי אפשר. לאינסטנט פודינג יש להוסיף כוס חלב וחבילה שמנת מתוקה להקצפה.

    1. הקצפת מוכנה מיד! את יכולה לשים אותה על העוגה מיד. אם יש לך זמן – כדאי להכניס למקרר ל- 20 דקות ואז לשים על העוגה. בכל מקרה, אחרי ששמת קצפת על העוגה, העוגה צריכה להיות במקרר.

    1. אין תחליף. קצפת עושים רק משמנת מתוקה לפחות 32% שומן. אפשר להשתמש בשמנת צימחית – לזה כוונתך?

    1. את מתכוונת להקציף שמנת + אינסטנט? ולשים על קרם שוקולד?
      כן, אפשרי.

  10. היי, מה קורה אם הקצפתי שמנת מתוקה יחד עם סוכר ואינסטנט פודינג, כשהקצף נהיה מוכן, לא שמתי לב שבמתכון כתוב 2 שמנת מתוקה ובטיפשותי הרבה לאחר תהיות עם עצמי,הוספתי עוד שמנת למיקסר והמשכתי להקציף. מה זה גרם לקצפת? היא לא הכי יציבה שיש אז הכנסתי לקירור. איך אפשר לשפר אותה? השימוש בה הוא כמילוי לעוגה מעל בסיס בסקוויטים. תודה רבה

    1. קשה לדעת, אבל יש סיכוי שזה יסתדר (:
      אם הקרם נראה אחיד, ללא גושישים קטנים (משהו בדרך להיות חמאה – שאז זה אומר שהקרם כנראה מקולקל) – יש סיכוי שזה יסתדר.
      אם הקרם נראה אחיד, והטעם סביר, אז יתכן שאחרי כמה שעות במקרר הקרם יתמצק.
      בפעם הבאה שזה קורה, עדיף להקציף את השמנת השניה בנפרד (בקערה נקייה) לרמת קצפת רכה, ואז לחבר אותה לקרם הראשון (עם האינסטנט) בקיפול עדין.

  11. שלום רב
    מה יש להוסיף לתערובת של בסיס לקצפת צמחית דלית שף של פלובה בכדי לעשות זילוף לעוגה
    תודה

    1. אפשר להוסיף 1-2 כפות של אבקת אינסטנט פודינג וניל לשמנת מתוקה ואז להקציף כרגיל. אחרי קירור קצר הקצפת חזקה מספיק וניתן לזלף אותה.
      אך לא ניסיתי את הפטנט הזה עם קצפת צימחית.

    1. אם אין מיקסר (או מעבד מזון עם אביזר מיוחד להקצפה), אפשר להקציף במעבד מזון רגיל כך:
      בזמן ההקצפה, משאירים את הפייה פתוחה (לא מכסים במיכסה) על מנת שיכנס אויר – ללא אויר הקצפת לא "תוקצף".
      עוצרים כל חצי דקה ומערבבים (בעדינות) עם כף את השמנת – מעבד המזון לא מערבב את השמנת ולכן ההקצפה לא תהיה אחידה.
      התהליך לוקח הרבה יותר זמן, אבל אם אין ברירה – זה אפשרי.

    1. אפשר להשתמש במיקסר ידני קטן – לוקח יותר זמן. מקציפים בסבלנות עד שהקצפת מתקשה. לוקח זמן כפול.

    1. אם הכוונה לשימוש באבקת אינסטנט פודינג לקבלת קרם ווניל:
      מקציפים ביחד כוס אחת חלב, מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל), ושקית אבקת אינסטנט פודינג – במשך 2-4 דקות עד להתקשות המסה (כמו בתיאור לגבי הקצפת). התוצאה: קרם פטיסייר אינסטנט – מתאים לקרמשניט או לעוגת פרות.

      אם הכוונה לקצפת רגילה מועשרת –
      מספיק להוסיף כף אחת של אבקת פודינג ווניל.

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: