פורסם ב מדריכים

איך מפרידים ביצה

איזה באסה להפריד ביצים – אז איך מפרידים ביצה? שתי שיטות קלות ופשוטות להפרדת החלמון מהחלבון ועוד שיטה אחת מצחיקה 🙂 הבאסה הופכת לסבבה..


איך להפריד ביצים – איך מפרידים חלמון וחלבון

המטרה: להפריד בין החלמונים (הצהוב של הביצה) לחלבונים (הלבן של הביצה) בקלות ובלי כאבים:

מה עושים

שיטה ראשונה

1. שוברים את הביצה באמצע – במקביל לקו הרוחב האמצעי שלה – ע"י הקשה על דופן הקערה (דרושה קערה קשיחה).
2. בעזרת שתי היידים מפרידים בעדינות בין שני החצאים (נזהרים שלא יפלו שברים קטנים לקערה).

איך מפרידים ביצה

3. מעבירים את החלמון מחצי קליפה אחד לשני, תוך שנותנים לחלבון לנזול מטה, לקערה.

איך מפרידים ביצה

4. מסיימים כאשר החלמון נראה "נקי" לגמרי. מניחים את החלמון בקערה נפרדת.

שיטה שניה

1. שוברים את הביצה באמצע – במקביל לקו הרוחב האמצעי שלה – ע"י הקשה על דופן הקערה (דרושה קערה קשיחה).
2. שופכים את תוכן הביצה לתוך כף היד – ונותנים לחלבון לזרום בין האצבעות לתוך הקערה, בזמן שהחלמון נותר בכף היד.

איך מפרידים ביצה

שיטה שלישית

1. דרושים שתי קערות ובקבוק שתייה – ראו הדגמה בסרט הנהדר להלן:

הפרדת חלמון בעזרת בקבוק

איך מפרידים ביצה

הערות

• כאשר נחוץ להפריד ביצים לצורך הקצפה, החלבון רגיש מאד: אסור בשום אופן שתהיה טיפת חלמון (צהוב) בתוך החלבון. החלמון רגיש פחות: זה לא נורא אם טיפת חלבון (לבן) נכנסה לחלמונים.

• כדאי לעבוד עם 3 קעריות: קערה לחלבונים, קערה לחלמונים וקערת עזר, שאליה מפרידים את החלבון האחרון. כשמסיימים להפריד ביצה, מעבירים את החלמון לקערת החלמונים, ואת החלבון שנמצא בקערה הזמנית לקערת החלבונים.

• כדאי להפריד לתוך קערת עזר מאחר וביצה יכולה להיות מקולקלת, קליפת ביצה עלולה ליפול לצלחת, החלמון יכול להיקרע ועוד.

• כדי להקציף חלבונים היטב כדאי להוציא אותם מהמקרר כשעה לפני השימוש על מנת שיגיעו לטמפרטורת החדר. את החלמונים יש לשמור במקרר עד לשימוש.

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 5 / 5. דירגו אותנו עד כה: 1

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: