פורסם ב יום הולדת, עוגות יום הולדת, עוגת שוקולד, קאפקייקס

קאפקייקס שוקולד מיוחד לילדים

אין כמו הקאפקייקס האלו, קאפקייקס שוקולד מיוחד לילדים. סוד קטן הופך מתכון הכי קל, מהיר ופשוט לקאפקייק שוקולדי שאי אפשר לעמוד בפניו! שתי גירסאות – שוקולד לבן ושוקולד חלב, קאפקייקס מנצח ליום הולדת


מתכון קאפקייקס שוקולד מיוחד לילדים (ליום הולדת)

קאפקייקס שוקולד מיוחד לילדים (נבדק לאחרונה עד גיל 19..) מבוסס על עוגת השוקולית המפורסמת, מצופה בקרם שוקולד עשיר שחודר פנימה אל תוך הקאפקייק.

כ- 40 קאפקייקס די גדולים, חצי מהם עם גנאש שוקולד לבן וחצי עם גנאש שוקולד חלב. אפיתי במנג'טים יפייפיים שנראים כמו כוס חד פעמית קטנה (קוקוטים של חברת הנמל, בצבע זהב/כסף, להשיג בסופר במחיר סביר), והגשתי פושר (כשעה אחרי האפייה) לילדים בני 9 עד 19.. הצלחה גדולה!

אפשר להכין את הקאפקייקס גם ללא מיקסר!

עובדים בדיוק לפי המתכון. במקום מיקסר טורפים עם מקצף ידני בקערה גדולה.

ראו תמונות, שלב אחר שלב

החומרים לקאפקייקס שוקולד החומרים לציפוי קאפקייקס שוקולד חשוב לנפות את הקמח לערבב טוב חומרים יבשים הקצפה קצרה עירבול קצר ב- 3 חלקים קאפקייקס שוקולד מיוחד לילדים בתנור קאפקייקס שוקולד בציפוי גנאש שוקולד לבן קאפקייקס שוקולד מיוחד לילדים בציפוי שוקולד לבן קאפקייקס שוקולד מיוחד לילדים קאפקייקס שוקולד מיוחד לילדים בציפוי שוקולד חלב

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
 ל- 38-40 קאפקייקס רגילים (או כ- 30 גדולים)
 7 ביצים L
 ¾1 כוסות (350 גרם) סוכר
 ¾1 כוסות (250 גרם) קמח תופח
 ¼1 כוסות (175 גרם) שוקולית (רגילה, לא עם קקאו)
 1 כוס פחות כף (75 גרם) אבקת קקאו טובה
 280 מ"ל (כוס+2 כפות) שמן קנולה
 280 מ"ל (כוס+2 כפות) שמנת מתוקה 32% / 38%
 1 כפית נס קפה (לא חובה, עבור ילדים גדולים)

לאפייה
 40 עטרות נייר (מנג'טים) לאפייה 4.5-5 (קוטר התחתית)

לציפוי 20 קאפקייקס בשוקולד חלב
 ⅔ חבילה (160 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% / 38%
 150 גרם שוקולד חלב
 10 גרם חמאה

לציפוי 20 קאפקייקס בשוקולד לבן
 ⅔ חבילה (160 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% / 38%
 200 גרם שוקולד לבן
 10 גרם חמאה

• שמנת מתוקה / שמן - כדי להקל על מדידת כמויות, אפשר לשים חבילה קטנה
של שמנת מתוקה (250 מ"ל) ו- ¼1 כוסות (300 מ"ל) שמן (במקום הכמויות שלמעלה).

אופן הכנה

⇓ הסבר קצר
1.    מחממים תנור אפייה ל- 185° [צלזיוס] .

2.   מכינים עטרות נייר לאפייה (מנג'טים).
(מנג'טים קשיחים מניחים בתבנית גדולה, מנג'טים דקים – בתוך תבנית שקעים)

3.   מנפים קמח, שוקולית וקקאו לקערה גדולה. מוסיפים סוכר ומערבבים עם כף.

4.    מקציפים ביצים, שמן ושמנת מתוקה כדקה עד שהמסה אחידה ומעט תפוחה.

5.    מוסיפים את החומרים היבשים לביצים המוקצפות בשלושה חלקים: עוצרים, מוסיפים שליש ומקציפים במהירות נמוכה רק עד שהתערובת מתאחדת.

6.    יוצקים את התערובת: ממלאים כל מנג'ט עד גובה שני-שליש (אפשר למלא בעזרת כוס מדידה בגודל ⅓ כוס – זו בערך הכמות למנג'ט).

7.    אפייה: מכניסים לאמצע התנור, מורידים ל- 180°, ואופים 15-22 דקות (לפי גודל המנג'ט): בודקים: קיסם מעט לח, ללא פירורים, קפיצי למגע.
• קאפקייקס גבוהים אופים 20-22 דקות.
• קאפקייקס במנג'טים נמוכים רחבים אופים 15-18 דקות.
מוציאים מיד כשמוכן (אין בעייה לאפות בשני סבבים – התערובת יכולה להמתין)

בזמן שהקאפקייקס בתנור, מכינים 2 סוגים של גנאש שוקולד

• גנאש שוקולד לבן – שוברים שוקולד לבן לקוביות. מחממים את השמנת עד תחילת רתיחה. מכבים את האש, מוסיפים שוקולד, ובוחשים עד שהקרם אחיד.
• גנאש שוקולד חלב – שוברים שוקולד חלב לקוביות. מחממים את השמנת עד תחילת רתיחה. מכבים את האש, מוסיפים שוקולד, ובוחשים עד שהקרם אחיד.

ציפוי ראשון ברגע שהקאפקייקס יוצאים מהתנור

• מוציאים מהתנור, מחוררים גומה קטנה (או חורצים X) עם כפית בראש הקאפקייק, ושופכים עליו כף שוקולד חם. לוחצים, כדי שהשוקולד יחדור.
• על חצי מהקאפקייקס שופכים גנאש שוקולד לבן ועל חצי – גנאש שוקולד חלב.
• משאירים להתקרר, כחצי שעה.

ציפוי בשיכבה שניה (אחרי שהקאפקייקס התקררו לגמרי)

• מחממים מעט את הגנאש שנשאר, מוסיפים חמאה ובוחשים עד שהקרם חלק.
• עושים כך לכל גנאש בנפרד – לגנאש לבן ולגנאש חלב.
• מצפים כל קאפקייקס ב- 2 כפות גנאש (כל קבוצה בגנאש שלה, לבן או חלב).

סוגים שונים של מנג'טים לקאפקייקס:

קאפקייקס שוקולד מיוחד לילדים קאפקייקס שוקולד מיוחד לילדים קאפקייקס שוקולד מיוחד לילדים קאפקייקס שוקולד מיוחד לילדים

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    מחממים תנור
מחממים תנור אפייה ל- 185° [צלזיוס].

2.   מכינים עטרות נייר לאפייה (מנג'טים).
ראו בהערות את כל האפשרויות ואיך מטפלים בכל סוג.

3.    מכינים תערובת של החומרים היבשים
• מנפים קמח, שוקולית וקקאו לקערה גדולה (אפשר להשתמש במסננת רשת עדינה).
• מוסיפים סוכר ומערבבים היטב, עם כף, עד שהתערובת נראית אחידה לגמרי.
(אם משתמשים בקמח רגיל מוסיפים כעת לתערובת את אבקת האפייה)

4.    מקציפים ביצים
מניחים בקערת המיקסר ביצים, שמן ושמנת מתוקה. מתחילים להקציף במהירות נמוכה, מגבירים בהדרגה את המהירות, ומקציפים כדקה עד דקה וחצי, עד שהתערובת הופכת אחידה לגמרי ומעט תפוחה (עם בועיות קטנטנות).

5.    מוסיפים את החומרים היבשים לקציפת הביצים
מוסיפים בהדרגה: עוצרים את המיקסר, מוסיפים שליש מהתערובת, ומפעילים את המיקסר במהירות נמוכה לרבע דקה, עד שהכל מתאחד. אפשר להיעזר במרית לניגוב הדפנות אחרי כל הוספה ועירבוב.
מערבלים רק עד שהכל אחיד – הכי מעט שאפשר! האיחוד כולו לוקח כדקה.

6.   יוצקים את התערובת למנג'טים:
ממלאים כל מנג'ט עד גובה שני-שליש – אפשר למלא בעזרת כוס מדידה בגודל ⅓ כוס – זו בערך הכמות למנג'ט. כדאי להחזיק ביד את המנג'ט ולמלא עם הכוס ולא לשפוך ישירות לתוך המנג'ט.

7.    מכניסים לתנור
מכניסים לאמצע התנור, מורידים ל- 180°, ואופים 15-22 דקות (לפי גודל המנג'ט).
• קאפקייקס גבוהים אופים 20-22 דקות (בודקים אחרי 20 דקות).
• קאפקייקס במנג'טים נמוכים רחבים אופים 15-18 דקות (בודקים אחרי 15 דקות).
בודקים: הקיסם צריך להיות מעט לח אך ללא פירורים עליו. לוחצים בעדינות עם כרית האצבע – הקאפקייק צריך להיות די קפיצי למגע.
מוציאים מהתנור מיד כשמוכן.
(אין בעייה לאפות בשני סבבים – התערובת יכולה להמתין על השיש 15 דקות)

בזמן שהקאפקייקס נאפים בתנור מכינים 2 סוגים של גנאש שוקולד

1.    גנאש שוקולד לבן
• שוברים שוקולד לבן לקוביות.
• מחממים את השמנת עד לתחילת רתיחה עדינה – כשמופיעות בועות קטנטנות.
• מכבים את האש. מוסיפים את השוקולד, ובוחשים במרץ עד לקבלת קרם אחיד.

2.   גנאש שוקולד חלב
• שוברים שוקולד חלב לקוביות.
• מחממים את השמנת עד לתחילת רתיחה עדינה – כשמופיעות בועות קטנטנות.
• מכבים את האש. מוסיפים את השוקולד, ובוחשים במרץ עד לקבלת קרם אחיד.

ציפוי ראשון ברגע שהקאפקייקס יוצאים מהתנור

• מוציאים מהתנור ברגע שהקאפקייקס מוכן
• מחוררים גומה קטנה או חורצים X עם כפית בראש הקאפקייק (לא לפחד)
• שופכים על החור כף שוקולד חם. לוחצים, כדי שהשוקולד יחדור.

על חצי מהקאפקייקס שופכים גנאש שוקולד לבן ועל חצי – גנאש שוקולד חלב.
משאירים להתקרר, כחצי שעה.

ציפוי בשיכבה שניה – רק אחרי שהקאפקייקס התקררו לגמרי

• מחממים את הגנאש בעדינות ובזהירות כדי לא לשרוף את השוקולד. אפשר לחמם על אש נמוכה, תוך כדי עירבוב, או במיקרוגל, בכמה שלבים (מחממים 10 שניות, מוציאים, מערבבים, ומכניסים שוב לחימום).
• כשהגנאש רך, מכבים את האש.
• מוסיפים את החמאה לשוקולד, ובוחשים עד לאיחוד מלא.

הגנאש צריך להיות פושר וחצי-נוזלי.
עושים כך לכל גנאש בנפרד – לגנאש לבן ולגנאש חלב.

• מצפים כל קאפקייקס ב- 2 כפות גנאש (כל קבוצה בגנאש שלה, לבן או חלב).
מזליפים מלמעלה, ומנענעים את הקאפקייק כדי לפזר את הקרם, הפעם לא לוחצים ולא נוגעים כדי שהקרם ישאר חלק ומבריק.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» מג'טים דקים + תבנית שקעים או תבנית שקעים חד-פעמית
או מנג'טים קשיחים + תבנית רגילה + נייר אפייה (רצוי)
» מיקסר או קערה + מיקצף ידני
» נפת קמח או מסננת לניפוי הקמח (רצוי)
» 2 סירים קטנים להכנת 2 הציפויים (גנאש שוקולד)

הערות

• במקום קמח תופח: קמח רגיל + ¾1 כפיות אבקת אפייה (עדיף להשתמש בקמח תופח)

אפיית קאפקייקס

• עטרות נייר דקות חייבים להניח בתוך תבנית שקעים.
• מנג'טים קשיחים אפשר פשוט להניח אחד ליד השני, בתוך תבנית גדולה (כגון תבנית תנור סטנדרטית גדולה)
• אפשר לאפות בתבנית שקעים ללא מנג'טים – יש לשמן ורצוי גם לקמח כדי שיצא בקלות.
• אפשר להשיג גם תבנית שקעים חד-פעמית (עטרות נייר שמחוברות זו לזו) – מניחים את זה על גבי תבנית תנור גדולה ומכניסים לתנור – זה פטנט טוב, שימו לב שהגביעים גדולים יחסית.

אפשרויות לקישוט נוסף (על הקרם)

• סוכריות צבעוניות קטנות
קצפת / שמנת + אינסטנט פודינג וניל
• מוס שוקולד לבן

קאפקייקס שוקולד מיוחד לילדים – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 15 דקות (ללא ציפוי וקישוט)
• זמן אפייה: 15-22 דקות כל סבב
• כ- 40 קאפקייקס
• נשמר היטב במקרר 5 ימים
• ראו גם: עוגת שוקולד מנצחת ליום הולדת לילדים

טיפים

כשאופים במנג'טים קשיחים (שלא צריכים תמיכה) אפשר להניח אותם בצפיפות בתבנית תנור סטנדרטית גדולה, כדאי על נייר אפייה כדי לחסוך עבודת ניקיון.

♦ אפשר לקשט במוס שוקולד לבן:

קאפקייקס שוקולד מיוחד לילדים

בהצלחה!

נ.ב. נרות יום הולדת שלא הורסים את העוגה..

נרות יום הולדת

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

6 תגובות בנושא “קאפקייקס שוקולד מיוחד לילדים

  1. מתכון ממש מוצלח. ענה לי בדיוק על הצורך לגן. הכנתי לפיו 36 קאפקייקס בגודל הבינוני. מילאתי שליש מנג'ט. קישטתי מעל בציפוי שוקולד סוכריות ומרשמלו. יצא מאוד טעים ויפה. תודה על המתכון ❤️

    1. היי עדי, אפשר,
      אבל הטעם יהיה פחות חזק – הקקאו הרבה יותר חזק בטעמו השוקולדי בהשוואה לשוקולית

    1. היי דור, קניתי את המנג'טים בחצי חינם. זה של חברת "הנמל", מאד איכותי ובמחיר ממש טוב. בהצלחה!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: