אין יותר עוגת שוקולד מנצחת ליום הולדת לילדים מהעוגה הזו! עוגה מהירה, קלה להכנה, לא יקרה, מעולה לקישוט ומתאימה לשינוע, וכל הילדים אוהבים.. עוגה מומלצת לגן ולבית ספר. אפשר להכין יום קודם, לאפות בתבנית חד-פעמית, לקשט בהמון אופנים, ולהיות בטוחים שהעוגה תמיד תצליח!
מתכון לעוגת שוקולד ליום הולדת – מיוחד לילדים
העוגה הזו מבוססת על עוגת השוקולית המפורסמת, אך כאן הוספתי לה קרם שוקולד חלב נהדר, חלקו מוחדר לעוגה וחלקו מצפה אותה. התוספת הזו הופכת את העוגה לכזו שאין ילד שיכול לעמוד בפניה..
אפשר להכין את העוגה יום קודם, ולשמור אותה מכוסה במקרר. אפשר לאפות בתבנית חד-פעמית, ולקשט כיד הדימיון – הקרם השוקולדי גם טעים וגם מעולה לקישוט!
קישוט העוגה: רק אחרי שהעוגה והקרם מתקררים לגמרי – מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות. אם מכינים את העוגה יום קודם אפשר גם לקשט. ראו הצעות לקישוט בהמשך.
אפשר להכין את העוגה גם ללא מיקסר!
עובדים בדיוק לפי המתכון. במקום מיקסר טורפים עם מקצף ידני בקערה גדולה.
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לתבנית מלבנית בינונית 36 על 24 ס"מ או תבנית חד-פעמית 32 על 26 ס"מ או תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ לעוגה 5 ביצים L ¼1 כוסות (175 גרם) קמח תופח ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר ¼1 כוסות (150 גרם) שוקולית (רגילה, לא עם קקאו) 200 מ"ל (¾ כוס + כף) שמן קנולה ½ חבילה (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה לאפייה תרסיס שמן לשימון התבנית נייר אפייה (בתבנית חד פעמית אין צורך) לציפוי בקרם שוקולד ½ חבילה (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 150 גרם שוקולד חלב 20 גרם שוקולד מריר 20 גרם חמאה הצעות לקישוט סוכריות צבעוניות קצפת, אינסטנט פודינג וניל מרציפן צבעוני שוקו צ'יפס לבן סוכריות שוקולד צבעוניות (m&m)
חומרים לתבנית ענקית תבנית חד-פעמית גדולה 40 על 33 ס"מ לעוגה 7 ביצים L ¾1 כוסות (245 גרם) קמח תופח ¾1 כוסות (350 גרם) סוכר ¾1 כוסות (210 גרם) שוקולית (רגילה, לא עם קקאו) 270 מ"ל (כוס+2 כפות) שמן קנולה 180 מ"ל (¾ כוס) שמנת מתוקה להקצפה לאפייה תרסיס שמן לשימון התבנית לציפוי בקרם שוקולד 200 מ"ל (¾ כוס + כף) שמנת מתוקה להקצפה 240 גרם שוקולד חלב 30 גרם שוקולד מריר 30 גרם חמאה
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
עוגת שוקולד מנצחת ליום הולדת לילדים – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 15 דקות (ללא ציפוי וקישוט)
• זמן אפייה: 40 דקות
• נשמר היטב במקרר 4-5 ימים
• זו הגירסה לילדים – למבוגרים היכנסו: עוגת יום הולדת
• גירסת קאפקייקס לעוגה: קאפקייקס שוקולד מיוחד לילדים
טיפים
כשאופים בתבנית חד-פעמית כדאי להניח אותה בתוך התנור על תבנית תנור גדולה (לייצוב) ולא על רשת.
עוגה מעולה!!!!!
לתבנית 24 להשאיר כמויות?
היי חווה, תודה!
אם כוונתך לתבנית עגולה בקוטר 24 – תשאירי כמויות
אבל האפייה אולי תתארך בכמה דקות כי העוגה תהיה יותר גבוהה
בהצלחה!
מיכל
אכן התארכה קצת… המון תודה
אפשר בלי מיקסר? תודה
לא כל כך 🙂 אפשר עם מקציף ידני…
אה מעולה, התכוונתי לידני… תודה רבה על המענה המהיר 🙂
היי מיכל, אני לא אופה בדרך כלל אבל תמיד שאני מכינה את העוגה הזאת, כולם עפים עליה! תודה רבה על המתכון!
הפעם אני צריכה לאפות עוגה פרווה ללא חלב. מה אני צריכה לשנות בעוגה ומה הכמויות? ישנם ילדים אלרגיים לחלב בגן של הבן שלי. תודה
היי טניה – תודה 🙂
נראה לי שאת השמנת את יכולה להחליף בשמנת צמחית. לא ניסיתי אבל אני מאמינה שלא תהיה בעיה.
האם שמנת צמחית מתאימה מבחינת האלרגיה?
בענין החמאה – הייתי מוותרת עליה לגמרי (התפקיד שלה להקשות את הקרם)
האם שוקולד חלב עובר?
אם לא – תשתמשי בשוקוד מריר בלבד.
כלומר לציפוי: 100 גרם שוקולד מאיר + חצי חבילה שמנת מתוקה (125 מל)
הילדים פחות יאהבו כי יהיה פחות מתוק.
אז עוד רעיון : תוסיפי לציפוי 3 כפות של ממרח שוקולד אגוזים נוטלה (האם זה מתאים לאלרגיות? 🙂 )
קשה, הא?
בהצלחה 🙂
מיכל
תודה על התגובה המהירה. כן, קצת קשה… יש אלרגיה גם לאגוזים..
תוסיפי קצת סוכר לשוקולד המריר…. 🙂
הי מיכל,
תודה רבה על המתכון, מכינה את העוגה כבר כמה שנים.
השנה נודע לי על שוקולית לאפיה. האם תתאים לעוגה? או עדיף שוקולית רגילה?
תודה מראש.
היי מרינה,
אם אני זוכרת נכון, שוקולית לאפייה היא תערובת של ושקולית וקקאו. כתוב על השקית. אני במתכון מתייחסת לשוקולית רגילה.
אגב פעם השוקולית הרגילה היתה גרגרית ולא אבקה, וזה אפילו עדיף! אבל מזמן לא ראיתי כזאת בחנות.
בהצלחה,
מיכל
היי ,
שאלה .. אם אני רוצה לקשט את העוגה בקפת , עדיין עליי לצפות אותה בשוקולד שתי שכבות ?
תודה
מספיק שיכבה אחת
האם היא יוצאת בצבע בהיר בהיעדר קקאו?
האם אפשר להחליף חלק מכמות השוקולית בקקאו?
היי אמירה,
העוגה יוצאת בצבע כהה, כמו בתמונה.
אפשר להחליף חלק מהשוקולית בקקאו אבל אז צריך להפחית בכמות (בערך, 3 כפות שוקולית זה כמו 2 כפות קקאו, תלוי גם בקקאו). וכדאי להוסיף קצת לסוכר כי השוקולית מתוקה.
בהצלחה!
למה בשליש התחתון לשים את העוגה
היי עדי,
כאשר מומלץ לשים עוגה בשליש התחתון הסיבה היא שרוצים ליצור מרחק רב יותר מפני העוגה, כדי שהיא לא תישרף מלמעלה לפני שהיא מוכנה מבפנים. מקווה שהבהרתי את עצמי 🙂
היי מיכל, האם ניתן להצמד במתכון להכנת עוגת שכבות (לא כבדה אלא עוגת פיניאטה)?
היי הדס, לא בטוחה שהבנתי.
אם את רוצה לעשות עוגה לפי מתכון זה ולפרוס לרוחב ולבנות עוגת שכבות, אז כן בוודאי. מתאים מאד.
בהצלחה!
איזה אתר כייפי. שמחה שהכרתי! אוהבת מתכונים מפורטים ואת פשוט מכסה את הכל. איזה כיף, אנסה עוד מתכונים שלך:) הולכת להכין את העוגה הכי קלה להכנה שנתקלתי בה, צריכה את התבנית הענקית למחר לבית הספר. בטוח שלא צריך יותר קמח (בדרך כלל בגדלים כאלה מבקשים 4 כוסות קמח)?
היי דורית, תודה על המחמאות 🙂
אין צורך ביותר קמח, הכמויות מדוייקות.
למעשה הקקאו מחליף חלק מהקמח, לכן כמות הקמח אכן נדמית קטנה מהרגיל.
בהצלחה!
מיכל
סליחה שלא הגבתי קודם.. החיים קרו בדרך
יצאה עוגה מדהימה, אווירית וטעימה להפליא.
יבורכו ידייך!
שיהיה חג שמח
למה לשים בשליש התחתון של התנור? אם אני שמה באמצע לא ייצא טוב?