פורסם ב יום הולדת, עוגות בחושות, עוגות יום הולדת, עוגת שוקולד

עוגת שוקולד מנצחת ליום הולדת לילדים

אין יותר עוגת שוקולד מנצחת ליום הולדת לילדים מהעוגה הזו! עוגה מהירה, קלה להכנה, לא יקרה, מעולה לקישוט ומתאימה לשינוע, וכל הילדים אוהבים.. עוגה מומלצת לגן ולבית ספר. אפשר להכין יום קודם, לאפות בתבנית חד-פעמית, לקשט בהמון אופנים, ולהיות בטוחים שהעוגה תמיד תצליח!


מתכון לעוגת שוקולד ליום הולדת – מיוחד לילדים

העוגה הזו מבוססת על עוגת השוקולית המפורסמת, אך כאן הוספתי לה קרם שוקולד חלב נהדר, חלקו מוחדר לעוגה וחלקו מצפה אותה. התוספת הזו הופכת את העוגה לכזו שאין ילד שיכול לעמוד בפניה..

אפשר להכין את העוגה יום קודם, ולשמור אותה מכוסה במקרר. אפשר לאפות בתבנית חד-פעמית, ולקשט כיד הדימיון – הקרם השוקולדי גם טעים וגם מעולה לקישוט!

קישוט העוגה: רק אחרי שהעוגה והקרם מתקררים לגמרי – מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות. אם מכינים את העוגה יום קודם אפשר גם לקשט. ראו הצעות לקישוט בהמשך.

אפשר להכין את העוגה גם ללא מיקסר!

עובדים בדיוק לפי המתכון. במקום מיקסר טורפים עם מקצף ידני בקערה גדולה.

ראו תמונות, שלב אחר שלב

עוגת שוקולד מנצחת ליום הולדת לילדים עוגת שוקולד ליום הולדת לילדים - החומרים מקמחים תבנית אפיה מנפים קמח מערבבים את החומרים היבשים עם כף מקציפים ביצים וסוכר עם מיקסר מקציפים ביצים וסוכר עם מיקסר מוסיפים קמח בהדרגה את הקמח מערבלים מינימום זמן מעבירים לתבנית - אופים ב- 180 מעלות 40 דקות שוקולד לציפוי לא מוציאים מהתבנית עוגת שוקולד מנצחת ליום הולדת לילדים מקושטת בסוכריות

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לתבנית מלבנית בינונית 36 על 24 ס"מ
או תבנית חד-פעמית 32 על 26 ס"מ
או תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

לעוגה
 5 ביצים L
 ¼1 כוסות (175 גרם) קמח תופח
 ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר
 ¼1 כוסות (150 גרם) שוקולית (רגילה, לא עם קקאו)
 200 מ"ל (¾ כוס + כף) שמן קנולה
 ½ חבילה (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

לאפייה
 תרסיס שמן לשימון התבנית
 נייר אפייה (בתבנית חד פעמית אין צורך)

לציפוי בקרם שוקולד
 ½ חבילה (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
 150 גרם שוקולד חלב
 20 גרם שוקולד מריר
 20 גרם חמאה

הצעות לקישוט
 סוכריות צבעוניות
 קצפת, אינסטנט פודינג וניל
 מרציפן צבעוני
 שוקו צ'יפס לבן
 סוכריות שוקולד צבעוניות (m&m)
חומרים לתבנית ענקית
תבנית חד-פעמית גדולה 40 על 33 ס"מ

לעוגה
 7 ביצים L
 ¾1 כוסות (245 גרם) קמח תופח
 ¾1 כוסות (350 גרם) סוכר
 ¾1 כוסות (210 גרם) שוקולית (רגילה, לא עם קקאו)
 270 מ"ל (כוס+2 כפות) שמן קנולה
 180 מ"ל (¾ כוס) שמנת מתוקה להקצפה

לאפייה
 תרסיס שמן לשימון התבנית

לציפוי בקרם שוקולד
 200 מ"ל (¾ כוס + כף) שמנת מתוקה להקצפה
 240 גרם שוקולד חלב
 30 גרם שוקולד מריר
 30 גרם חמאה

אופן הכנה

⇓ הסבר קצר
1.    מחממים תנור אפייה ל- 185° [צלזיוס] .

2.    מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את צידי התבנית ואת הנייר.
(אין צורך בנייר אפייה אם אתם מגישים את העוגה בתבנית שבה אפיתם)

3.   מנפים קמח ושוקולית לקערה גדולה. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב עם כף.

4.    מקציפים ביצים, שמן ושמנת מתוקה כדקה עד שהמסה אחידה ומעט תפוחה.

5.    מוסיפים את החומרים היבשים לביצים המוקצפות בשלושה חלקים: עוצרים, מוסיפים שליש ומקציפים במהירות נמוכה רק עד שהתערובת מתאחדת.

6.    מעבירים את התערובת לתבנית – מנענעים קצת כדי שהתערובת תתיישר.

7.    מכניסים לשליש התחתון של התנור, מורידים ל- 180°, ואופים כ- 40 דקות.
בדיקה – קיסם מעט לח אך ללא פירורים, עוגה קפיצית למגע. מוציאים מיד כשמוכן.
בתבנית חד-פעמית האפייה מתארכת בכ- 5 דקות ובכ- 10 דקות לתבנית ענקית.
(אם לא מצפים בשוקולד – משאירים להתקרר לפחות שעה)


ציפוי העוגה בקרם שוקולד

1.    חמש דקות לפני שהעוגה מוכנה מכינים גנאש שוקולד לציפוי:
שוברים שוקולד לקוביות. משאירים בצד 20 גרם מהמריר. מחממים את השמנת עד תחילת רתיחה. מכבים את האש, מוסיפים שוקולד, ובוחשים עד שהקרם אחיד.

2.    ציפוי שיכבה ראשונה: מוציאים מהתנור ומיד מחוררים עם קיסם חורים קטנים, ושופכים על העוגה 5 כפות שוקולד חם. מורחים ולוחצים, כדי שהקרם יחדור לעוגה. מקררים את העוגה לגמרי, לפחות שעה.
(אם רוצים להוציא מהתבנית – מחלצים אחרי הקירור ומעבירים לצלחת הגשה)

ציפוי בשיכבה שניה (אחרי שהעוגה התקררה לגמרי)

3.    מחממים את הגנאש שנשאר, מוסיפים את השוקולד ששמרנו בצד ובוחשים היטב. חותכים חמאה לקוביות, מוסיפים לגנאש ובוחשים עד שהקרם חלק.

4.    מצפים את העוגה הקרה בגנאש שוקולד – מוזגים בעדינות מהסיר ישר על העוגה, או נעזרים בכף גדולה – מצפים מהמרכז החוצה, ומסיימים בצידי העוגה.


קישוט העוגה – אחרי שהעוגה והקרם התקררו לגמרי

ראו בהמשך – הצעות לקישוט העוגה

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    מחממים תנור
מחממים תנור אפייה ל- 185° [צלזיוס] עם רשת באמצע התנור.
אם אופים בתבנית חד-פעמית כדאי לשים תבנית תנור גדולה במקום רשת ולהניח עליה את התבנית החד פעמית. האפייה תהיה טובה ומהירה יותר.

2.    משמנים תבנית
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר ואת צידי התבנית בתרסיס שמן.
אם משאירים את העוגה בתבנית או אופים בתבנית חד-פעמית אין צורך בנייר אפייה.

3.    מכינים תערובת של החומרים היבשים
• מנפים קמח ושוקולית לקערה גדולה (אפשר להשתמש במסננת רשת עדינה).
• מוסיפים סוכר ומערבבים היטב, עם כף, עד שהתערובת נראית אחידה לגמרי.
(אם משתמשים בקמח רגיל מוסיפים כעת לתערובת את אבקת האפייה)

4.    מקציפים ביצים
מניחים בקערת המיקסר ביצים, שמן ושמנת מתוקה. מתחילים להקציף במהירות נמוכה, מגבירים בהדרגה את המהירות, ומקציפים כדקה עד דקה וחצי, עד שהתערובת הופכת אחידה לגמרי ומעט תפוחה (עם בועיות קטנטנות).

5.    מוסיפים את החומרים היבשים לקציפת הביצים
מוסיפים בהדרגה: עוצרים את המיקסר, מוסיפים שליש מהתערובת, ומפעילים את המיקסר במהירות נמוכה לרבע דקה, עד שהכל מתאחד. אפשר להיעזר במרית לניגוב הדפנות אחרי כל הוספה ועירבוב.
מערבלים רק עד שהכל אחיד – הכי מעט שאפשר! האיחוד כולו לוקח כדקה.

6.    מעבירים לתבנית
מעבירים את התערובת לתבנית – מנענעים מעט, כדי שהתערובת תהיה מיושרת.

7.    מכניסים לתנור
מכניסים לאמצע התנור, מורידים ל- 180°, ואופים כ- 40 דקות.
בודקים אחרי 35-40 דקות: הקיסם צריך להיות מעט לח אך ללא פירורים עליו. לוחצים בעדינות עם כרית האצבע – העוגה צריכה להיות די קפיצית למגע.
בתבנית חד-פעמית – האפייה מתארכת בכ- 5 דקות, ולעיתים אפילו מעט יותר.
בתבנית חד-פעמית ענקית – האפייה תמשך כ- 50-55 דקות.
מוציאים את העוגה מהתנור מיד כשמוכן.

אם לא מצפים בשוקולד – משאירים להתקרר בתוך התבנית לפחות שעה (אם רוצים להוציא מהתבנית מחלצים את העוגה רק לאחר שהיא התקררה לגמרי).

כשאופים בתבנית חד-פעמית מומלץ לחכות אפילו שעתיים לפני הציפוי.


ציפוי העוגה בקרם שוקולד

1.    מכינים גנאש שוקולד – חמש דקות לפני שהעוגה מוכנה
• שוברים את כל השוקולד לקוביות. משאירים בצד 20 גרם שוקולד מריר.
• מחממים את השמנת עד לתחילת רתיחה עדינה – כשמופיעות בועות קטנטנות.
• מכבים את האש. מוסיפים את השוקולד, ובוחשים במרץ עד לקבלת קרם אחיד.

2.    ציפוי העוגה בשיכבה ראשונה של גנאש שוקולד – מיד כשהעוגה מוכנה
• מוציאים את העוגה מיד מהתנור ובעזרת קיסם מחוררים בעדינות כ- 15 חורים קטנים במשטח העליון של העוגה.
• שופכים על העוגה 5 כפות מן השוקולד החם. מורחים ולוחצים, כדי שהקרם ממש יחדור לעוגה דרך החורים.
• משאירים את העוגה להתקרר לגמרי, לפחות כשעה.
(אם רוצים להוציא מהתבנית – מחלצים אחרי הקירור ומעבירים לצלחת הגשה)

ציפוי בשיכבה שניה (אחרי שהעוגה התקררה לגמרי)

3.    מוסיפים חמאה לגנאש השוקולד לציפוי העוגה בשיכבה שניה
• מחממים את הגנאש בעדינות ובזהירות כדי לא לשרוף את השוקולד. אפשר לחמם על אש נמוכה, תוך כדי עירבוב, או במיקרוגל, בכמה שלבים (מחממים 10 שניות, מוציאים, מערבבים, ומכניסים שוב לחימום).
• כשהגנאש רך, מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד ששמרנו בצד, ובוחשים היטב, עד לקבלת קרם אחיד.
• חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים לשוקולד, ובוחשים עד לאיחוד מלא.
הגנאש צריך להיות פושר ודי נוזלי – מתאים בדיוק לעבודה.

4.    ציפוי העוגה (שהתקררה לגמרי) בשיכבה שניה של שוקולד
מוזגים בעדינות מהסיר ישר על העוגה, תוך כדי סיבוב הסיר מעל לעוגה, או נעזרים בכף גדולה: מניחים ערימות של קרם אחת ליד השניה, ממרכז העוגה לכיוון הקצוות, ומטים מעט את העוגה כדי שהקרם יתפזר. אם העוגה חולצה מהתבנית, מורחים שוקולד גם בצידי העוגה.

כדי שהקרם יראה חלק ומבריק ללא סימנים: לא מיישרים את השוקולד בעזרת כלי, אלא מטים את העוגה מצד לצד ו"מסיעים" את הקרם עליה.

קישוט העוגה – אחרי שהעוגה והקרם התקררו לגמרי

ראו בהמשך – הצעות לקישוט העוגה

הצעות לקישוט העוגה

אפשרויות שונות לקישוט העוגה

• את כל הקישוטים יש לעשות רק אחרי שהעוגה והקרם התקררו לגמרי.
• הכניסו למקרר לחצי שעה – המקרר ממצק את ציפוי השוקולד ואז יותר קל לקשט.
• אם מכינים את העוגה יום קודם אפשר גם לקשט – רוב הקישוטים ידבקו טוב יותר אחרי יום במקרר (ולא יפלו בדרך למסיבה).
• אם משתמשים בקצפת – מקשטים רק ביום האירוע.

1.    קישוט העוגה בסוכריות צבעוניות
מפזרים את הסוכריות הצבעוניות תוך כדי תנועה של היד, כדי שלא יווצרו ערימות. אחרי שפיזרתם את הסוכריות אל תיגעו בהן יותר!
• אפשר להשתמש בסוכריות בצבע מעורב, ולפזר שיכבה אחידה על כל העוגה.
• אפשר להשתמש בכמה צבעים, ולקשט עם דוגמא, למשל: עיגול חיצוני בצבע אחד, עיגול פנימי יותר בצבע שני וכך הלאה עד שמסיימים.

2.    קישוט העוגה בקצפת מוזלפת
מכינים קצפת משמנת מתוקה, אבקת סוכר וכף אינסטנט פודינג וניל.
מקציפים עד לקצפת די נוקשה (אך לא להקציף יותר מדי!).
מכניסים למקרר לחצי שעה – הקצפת תתגבש ותתייצב בגלל האינסטנט פודינג.
מעבירים לשקית זילוף, ומזלפים קישוטים על העוגה.

3.    קישוט העוגה במרציפן
מעבדים את המרציפן כמו פלסטלינה: מגלגלים בידיים וצרים נחשים, עיגולים, מרובעים וכדומה. אפשר לקפל לאותיות או ליצור תמונה צבעונית מכל החלקים.

4.    קישוט העוגה בשוקו צ'יפס לבן
זו דרך פשוטה ומהירה לקשט את העוגה: מניחים את חתיכות השוקולד הלבנות על היקף העוגה – ממש בצמוד לקצה בשורה אחת או שתים או אפילו שלוש שורות, ומכסים את השטח הריק במרכז העוגה בסוכריות צבעוניות קטנות.

5.    קישוט העוגה בסוכריות שוקולד צבעוניות (m&m)
• אפשר לפזר את סוכריות השוקולד הצבעוניות בעירבוביה של צבעים על פני כל העוגה, כמו שעובדים עם סוכריות קטנות.
• אפשר גם ליצור דוגמאות, כגון פרחים צבעוניים, או דוגמאות גיאומטריות, ע"י שימוש בצבעים השונים.

היכנסו לדף הפינטרסט שלי, להשראה ורעיונות לקישוט עוגות

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית קפיצית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ
או תבנית מלבנית בינונית 36 על 24 ס"מ או תבנית חד-פעמית גדולה 32 על 26 ס"מ
או תבנית חד פעמית ענקית עם כמות חומרים גדולה יותר (ראו חומרים)
» מיקסר או קערה + מיקצף ידני
» נפת קמח או מסננת לניפוי הקמח (רצוי)
» סיר קטן להכנת הציפוי (גנאש שוקולד)

הערות

• במקום קמח תופח:
קמח רגיל + ¼1 כפיות אבקת אפייה (עדיף להשתמש בקמח תופח)

• איך מרפדים תבנית אפיה מתפרקת?
פותחים את טבעת הקפיץ, מניחים גיליון נייר אפייה על התחתית, מניחים עליו את הטבעת וסוגרים את הקפיץ. גוזרים את עודפי הנייר שבולטים מן התבנית.

• חילוץ עוגה בחושה מהתבנית:
עוגה בחושה חייבים לקרר לגמרי לפני שמוציאים מהתבנית, אחרת היא מתפרקת. ככל שמחכים יותר – יותר קל לחלץ.

• את העוגה יש לשמור במקרר מכוסה היטב:
אפשר להעביר לקופסא אטומה או להשאיר בתבנית ולכסות בניילון נצמד.
שימו לב ששום דבר לא ייגע בציפוי השוקולד, כדי שהציפוי ישאר חלק ומבריק.

עוגת שוקולד מנצחת ליום הולדת לילדים – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 15 דקות (ללא ציפוי וקישוט)
• זמן אפייה: 40 דקות
• נשמר היטב במקרר 4-5 ימים
• זו הגירסה לילדים – למבוגרים היכנסו: עוגת יום הולדת
• גירסת קאפקייקס לעוגה: קאפקייקס שוקולד מיוחד לילדים

טיפים

כשאופים בתבנית חד-פעמית כדאי להניח אותה בתוך התנור על תבנית תנור גדולה (לייצוב) ולא על רשת.

עוגת שוקולד מנצחת ליום הולדת לילדים

בהצלחה!

נ.ב. נרות יום הולדת שלא הורסים את העוגה..

נרות יום הולדת

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 5 / 5. דירגו אותנו עד כה: 5

היו הראשונים לדרג!

24 תגובות בנושא “עוגת שוקולד מנצחת ליום הולדת לילדים

    1. היי חווה, תודה!
      אם כוונתך לתבנית עגולה בקוטר 24 – תשאירי כמויות
      אבל האפייה אולי תתארך בכמה דקות כי העוגה תהיה יותר גבוהה
      בהצלחה!
      מיכל

          1. אה מעולה, התכוונתי לידני… תודה רבה על המענה המהיר 🙂

  1. היי מיכל, אני לא אופה בדרך כלל אבל תמיד שאני מכינה את העוגה הזאת, כולם עפים עליה! תודה רבה על המתכון!
    הפעם אני צריכה לאפות עוגה פרווה ללא חלב. מה אני צריכה לשנות בעוגה ומה הכמויות? ישנם ילדים אלרגיים לחלב בגן של הבן שלי. תודה

    1. היי טניה – תודה 🙂

      נראה לי שאת השמנת את יכולה להחליף בשמנת צמחית. לא ניסיתי אבל אני מאמינה שלא תהיה בעיה.
      האם שמנת צמחית מתאימה מבחינת האלרגיה?

      בענין החמאה – הייתי מוותרת עליה לגמרי (התפקיד שלה להקשות את הקרם)

      האם שוקולד חלב עובר?
      אם לא – תשתמשי בשוקוד מריר בלבד.
      כלומר לציפוי: 100 גרם שוקולד מאיר + חצי חבילה שמנת מתוקה (125 מל)

      הילדים פחות יאהבו כי יהיה פחות מתוק.
      אז עוד רעיון : תוסיפי לציפוי 3 כפות של ממרח שוקולד אגוזים נוטלה (האם זה מתאים לאלרגיות? 🙂 )

      קשה, הא?
      בהצלחה 🙂
      מיכל

      1. תודה על התגובה המהירה. כן, קצת קשה… יש אלרגיה גם לאגוזים..

  2. הי מיכל,
    תודה רבה על המתכון, מכינה את העוגה כבר כמה שנים.
    השנה נודע לי על שוקולית לאפיה. האם תתאים לעוגה? או עדיף שוקולית רגילה?
    תודה מראש.

    1. היי מרינה,
      אם אני זוכרת נכון, שוקולית לאפייה היא תערובת של ושקולית וקקאו. כתוב על השקית. אני במתכון מתייחסת לשוקולית רגילה.

      אגב פעם השוקולית הרגילה היתה גרגרית ולא אבקה, וזה אפילו עדיף! אבל מזמן לא ראיתי כזאת בחנות.

      בהצלחה,
      מיכל

  3. היי ,
    שאלה .. אם אני רוצה לקשט את העוגה בקפת , עדיין עליי לצפות אותה בשוקולד שתי שכבות ?

    תודה

  4. האם היא יוצאת בצבע בהיר בהיעדר קקאו?
    האם אפשר להחליף חלק מכמות השוקולית בקקאו?

    1. היי אמירה,
      העוגה יוצאת בצבע כהה, כמו בתמונה.
      אפשר להחליף חלק מהשוקולית בקקאו אבל אז צריך להפחית בכמות (בערך, 3 כפות שוקולית זה כמו 2 כפות קקאו, תלוי גם בקקאו). וכדאי להוסיף קצת לסוכר כי השוקולית מתוקה.
      בהצלחה!

    1. היי עדי,
      כאשר מומלץ לשים עוגה בשליש התחתון הסיבה היא שרוצים ליצור מרחק רב יותר מפני העוגה, כדי שהיא לא תישרף מלמעלה לפני שהיא מוכנה מבפנים. מקווה שהבהרתי את עצמי 🙂

  5. היי מיכל, האם ניתן להצמד במתכון להכנת עוגת שכבות (לא כבדה אלא עוגת פיניאטה)?

    1. היי הדס, לא בטוחה שהבנתי.
      אם את רוצה לעשות עוגה לפי מתכון זה ולפרוס לרוחב ולבנות עוגת שכבות, אז כן בוודאי. מתאים מאד.
      בהצלחה!

  6. איזה אתר כייפי. שמחה שהכרתי! אוהבת מתכונים מפורטים ואת פשוט מכסה את הכל. איזה כיף, אנסה עוד מתכונים שלך:) הולכת להכין את העוגה הכי קלה להכנה שנתקלתי בה, צריכה את התבנית הענקית למחר לבית הספר. בטוח שלא צריך יותר קמח (בדרך כלל בגדלים כאלה מבקשים 4 כוסות קמח)?

    1. היי דורית, תודה על המחמאות 🙂
      אין צורך ביותר קמח, הכמויות מדוייקות.
      למעשה הקקאו מחליף חלק מהקמח, לכן כמות הקמח אכן נדמית קטנה מהרגיל.
      בהצלחה!
      מיכל

      1. סליחה שלא הגבתי קודם.. החיים קרו בדרך
        יצאה עוגה מדהימה, אווירית וטעימה להפליא.
        יבורכו ידייך!
        שיהיה חג שמח

        1. למה לשים בשליש התחתון של התנור? אם אני שמה באמצע לא ייצא טוב?

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: