פשוט, בסיסי, טעים! פסטה, עגבניות צלויות בתנור בשמן זית ועישבי תיבול, ופרמיז'ן. מתאים לצהריים, לשעת לילה מאוחרת, לשבת, ליום חול, לבד או בחברותא, עם כוס יין לבן.. אוכלים והרגשה נעימה של כיף מתפשטת בגוף..
מתכון לפסטה ברוטב עגבניות צלויות בתנור
המתכון הזה פשוט מופלא! פסטה ברוטב עגבניות הופכת כאן למנה מפוארת, שאפשר בשקט לקרוא לה: פסטה אילקית: לינגוויני ברוטב עגבניות צלויות בתנור.
למעשה מדובר באחת השיטות הכי קלות, מהירות, ולא מלכלכות להכנת רוטב עגבניות.
את הפסטה שדרגנו – במקום ספגטי השתמשנו בלינגוויני (פסטה עבה, מעט רחבה ושטוחה) ולסיום – פרמיז'ן מגורד מלמעלה שהופך את המנה לקפיצה קטנה לאיטליה..
אם אתם אוהבים רוטב עגבניות סמיך וחלק: לאחר צליית העגבניות מעבירים למעבד-מזון או טוחנים עם בלנדר מוט. אפשר גם לסנן לאחר שטוחנים.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לתבנית בינונית בגודל 24 על 35 ס"מ, בגובה 5-6 ס"מ כמות הרוטב במתכון (תבנית) מספיקה ל- 2 חבילות פסטה פסטה חבילה לינגוויני או ספגטי בעובי בינוני רוטב עגבניות 1.5 ק"ג עגבניות חממה אדומות ובשלות (כ- 12 עגבניות) 1 שורש פטרוזיליה 1 קישוא עגול (לא חובה) 1 בצל סגול גדול ½ ראש שום (כ-5 שיני שום גדולות) ½-1 פלפל צ'ילי אדום חריף (לפי הטעם) ½- ⅔ כוס שמן זית (6-8 כפות) 2 כפות סוכר דמררה (אפשר סוכר לבן) ½1 כפיות מלח בישול (רצוי במגרסה) 10-12 עלי מרווה טריים 6-8 ענפי קורנית טריים (כ- 5 גרם) להגשה (לא חייבים) 50 גרם גבינת פרמיז'ן מגורדת דק הערה לעגבניות אפשר להשתמש בעגבניות חממה בשלות או עגבניות תמר מתוקות או עגבניות שרי
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 20 דקות.
• זמן בתנור: 45 דקות.
• הכמות במתכון: כ- 10 מנות.
• איחסון: שימרו את הרוטב בנפרד – נשמר כשלושה ימים במקרר, ונשמר מצויין במקפיא!
טיפים
אין כמו פרמיז'ן טרי: כדאי להחזיק בבית חתיכת גבינת פרמיז'ן שלמה, לחתוך ממנה את הכמות הדרושה ולגרד – פרמיז'ן מגורד טרי אינו דומה בטעמו לפירורי פרמיז'ן קנויים.