פורסם ב ארוחת ערב, פסטה, צמחוני

פסטה ברוטב עגבניות

פשוט, בסיסי, טעים! פסטה, עגבניות צלויות בתנור בשמן זית ועישבי תיבול, ופרמיז'ן. מתאים לצהריים, לשעת לילה מאוחרת, לשבת, ליום חול, לבד או בחברותא, עם כוס יין לבן.. אוכלים והרגשה נעימה של כיף מתפשטת בגוף..


מתכון לפסטה ברוטב עגבניות צלויות בתנור

המתכון הזה פשוט מופלא! פסטה ברוטב עגבניות הופכת כאן למנה מפוארת, שאפשר בשקט לקרוא לה: פסטה אילקית: לינגוויני ברוטב עגבניות צלויות בתנור.

למעשה מדובר באחת השיטות הכי קלות, מהירות, ולא מלכלכות להכנת רוטב עגבניות.

את הפסטה שדרגנו – במקום ספגטי השתמשנו בלינגוויני (פסטה עבה, מעט רחבה ושטוחה) ולסיום – פרמיז'ן מגורד מלמעלה שהופך את המנה לקפיצה קטנה לאיטליה..

אם אתם אוהבים רוטב עגבניות סמיך וחלק: לאחר צליית העגבניות מעבירים למעבד-מזון או טוחנים עם בלנדר מוט. אפשר גם לסנן לאחר שטוחנים.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לתבנית בינונית בגודל 24 על 35 ס"מ, בגובה 5-6 ס"מ
כמות הרוטב במתכון (תבנית) מספיקה ל- 2 חבילות פסטה

פסטה
 חבילה לינגוויני או ספגטי בעובי בינוני

רוטב עגבניות
 1.5 ק"ג עגבניות חממה אדומות ובשלות (כ- 12 עגבניות)
 1 שורש פטרוזיליה
 1 קישוא עגול (לא חובה)
 1 בצל סגול גדול
 ½ ראש שום (כ-5 שיני שום גדולות)
 ½-1 פלפל צ'ילי אדום חריף (לפי הטעם)
 ½- ⅔ כוס שמן זית (6-8 כפות)
 2 כפות סוכר דמררה (אפשר סוכר לבן)
 ½1 כפיות מלח בישול (רצוי במגרסה)
 10-12 עלי מרווה טריים
 6-8 ענפי קורנית טריים (כ- 5 גרם)

להגשה (לא חייבים)
 50 גרם גבינת פרמיז'ן מגורדת דק

הערה לעגבניות
 אפשר להשתמש בעגבניות חממה בשלות או עגבניות תמר מתוקות או עגבניות שרי

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

פסטה ברוטב עגבניות

⇓ הסבר קצר
1.   מחממים תנור אפייה ל- 200° [צלזיוס], עם רשת להניח עליה את התבנית.

2.   חותכים את העגבניות לסירות (חוצים את העגבניה, וכל חצי חותכים ל- 2-3 סירות, ראו בתמונה). מסדרים בתבנית, בשיכבה אחת, עם החלק הפנימי למטה.

3.    מקלפים את השורש, ופורסים לפרוסות עבות. מגרדים את הקישוא וחותכים אותו גס, פורסים את השום, וחותכים את הבצל לחתיכות גדולות. מפזרים הכל בין העגבניות.

4.    חותכים את הפלפל החריף לפרוסות די דקות ומפזרים בכל התבנית – הכמות תלויה בטעם האישי ובסוג הפלפל (כדאי לטעום את הפלפל – החריפות שלהם מאד משתנה). לחריפות בינונית – שימו כחצי פלפל אדום לתבנית.

5.   זורים שמן זית על פני כל התבנית, ומפזרים מלח וסוכר, עלי מרווה וקורנית.
אל תקטינו את כמות השמן. אם שמים מספיק שמן העגבניות לא נשרפות (אלא נצלות).

6.    צלייה: מכניסים לתנור, לשלב הכי גבוה שאפשר, למשך 40-45 דקות.
בודקים אחרי 40 דקות – מוציאים מהתנור כשהעגבניות ממש צלויות אך לא שרופות.

7.    בזמן שהעגבניות בתנור מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מומלץ לבשל אל-דנטה (זמן המינימום שרשום על השקית). בסיום הבישול שוטפים במים קרים ושומרים בצד.

הגשה:

מניחים בצלחת ערימה של פסטה ומעליה, במרכז, כמות יפה מהעגבניות.
מגרדים מעל פרמיז'ן – לא חייבים, אבל כדאי – לפחות טיפונת.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

הסבר מפורט להכנת העגבניות הצלויות בתנור: עגבניות צלויות בתנור

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית מתאימה לתנור (מתכת או פיירקס) – תבנית בינונית בגודל 24 ס"מ X 35 ס"מ X 6 ס"מ
» קרש חיתוך
» סכין גדולה וטובה
» סיר + מסננת לבישול הפסטה
» מגררת עדינה לגירוד הפרמיז'ן

הערות
עגבניות בתנור

• אל תחסכו בשמן זית! אני יודעת שזה נראה הרבה, אבל: הרעיון הוא ממש "לבשל" את העגבניות בשמן ולא רק לצרוב אותן. נסו, לפחות פעם אחת, עם כל כמות השמן המומלצת 🙂
• אין צורך לרפד את התבנית ברדיד אלומיניום או נייר אפייה – להיפך. זה רק מפריע: בגלל השמן, העגבניות לא נדבקות לתבנית. הן מגירות המון רוטב, שאפשר לאסוף אותו. אם מניחים רדיד אלומיניום העגבניות ידבקו אליו והרוטב יתייבש.
• אם לא שמים את התבנית ממש גבוה בתוך התנור – זמן הצלייה יתארך.

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות.
• זמן בתנור: 45 דקות.
• הכמות במתכון: כ- 10 מנות.
• איחסון: שימרו את הרוטב בנפרד – נשמר כשלושה ימים במקרר, ונשמר מצויין במקפיא!

טיפים

אין כמו פרמיז'ן טרי: כדאי להחזיק בבית חתיכת גבינת פרמיז'ן שלמה, לחתוך ממנה את הכמות הדרושה ולגרד – פרמיז'ן מגורד טרי אינו דומה בטעמו לפירורי פרמיז'ן קנויים.

לינגוויני

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: