תפוחי אדמה וביצים, זה הכל! אבל טכניקת הבישול המיוחדת מעניקה טעם חדש לגמרי לשני מרכיבים פשוטים אלו. את הטורטיה הספרדית אפשר לאכול חמה או קרה או פושרת, מתאים לשבת בבוקר..
מתכון לטורטיה ספרדית ארמוזה (פשטידת תפו"א וביצים)
בספרד היא כמעט המאכל הלאומי – אוכלים אותה בכל שעות היום, ואפשר למצוא אותה תחת השמות: טורטיה תפוחי אדמה tortilla de patatas או חביתה ספרדית או טורטיה אספניולה או פריטטה תפוחי אדמה. אנחנו קוראים לזה פשוט הטורטיה של משפחת ארמוזה! ואגב, ילדים מתים על זה..
יש בה משהו מקסים שקשה להסביר: לאחר הטיגון הארוך בשמן זית והאפייה בתנור מתקבל טעם חדש לגמרי של תפוחי אדמה מעורבים בביצים.
אפשר להגיש עם זיתים שחורים, יוגורט, שמנת חמוצה, או סלט ירקות.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לתבנית גדולה 34 על 25 ס"מ שלב ראשון - במחבת ½ כוס שמן זית 5 תפוחי אדמה לבנים לאפייה (¼1 ק"ג) 2 בצלים יבשים (בגודל בינוני) 2 כפיות סוכר חום 1 כפית מלח בישול ½- ¼ כפית פלפל שחור ¼ כפית פלפל לבן שלב שני - בתנור 4 ביצים (L) ½ כפית מלח בישול
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 15 דקות
• זמן בישול+השגחה: 25 דקות
• זמן בתנור: 35 דקות
• הכמות במתכון: כ- 8 מנות
• נשמר היטב ארבעה ימים במקרר
• הגשה: חם, קר, פושר. אפשר להוסיף שמנת חמוצה או יוגורט
• מתאים לקחת לטיול ולאכול קר
איך אפשר לעשות את הטורטיה חריפה יותר? כדאי להוסיף רוטב עגבניות חריף, בצל ופלפל?
כדאי בעיקר להוסיף הרבה פלפל שחור עוד בזמן הבישול. אחרי הבישול אפשר להגיש עם רוטב חריף ליד, כמו סלסה או חריימה או מטבוחה כמובן..
התגובות הועברו לכאן מהאתר הישן (2013)