חזה עוף עסיסי ברוטב עגבניות צלויות בתנור בשמן זית ועשבי תיבול – הניחו על פסטה טובה, כמו לינגוויני או ספגטי עבה עשויים אל-דנטה, והגישו עם כוס שרדונה צונן.. אתם באיטליה, כן, לפחות בחצי השעה הקרובה..
מתכון לחזה עוף ברוטב עגבניות צלויות בתנור
זו מנה אהובה אצלנו במיוחד – חזה עוף בנוסח איטלקי ברוטב עגבניות צלויות בתנור. את העוף אני טובלת בקמח ומטגנת קצרות במחבת, ואז מקררת לגמרי לפני החיבור עם הרוטב.
העגבניות הצלויות הופכות את כל המנה הזו למעניינת במיוחד, ודווקא בגלל השכבות:
מניחים שיכבה פסטה, מעליה שיכבה עגבניות ומעליהן מניחים חתיכות של חזה עוף.
למי שמעדיף עוף מוקפץ ללא ציפוי קמח, ראו כאן: חזה עוף מוקפץ בנוסח סיני
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לעוף 1.2-1.3 ק"ג חזה עוף טרי, נקי ופרוס (4 פרפרים) ⅔ כוס קמח 1 כפית מלח בישול (גרוס או מלח גס בתוך מגרסה) ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס 4-5 כפות שמן (שמן זית או שמן אחר לטיגון) רוטב עגבניות לתבנית בינונית בגודל 24 על 35 ס"מ 1.5 ק"ג עגבניות חממה אדומות ובשלות (כ- 12 עגבניות) 1 שורש פטרוזיליה 1 קישוא עגול (לא חובה) 1 בצל סגול גדול ½ ראש שום (כ-5 שיני שום גדולות) ½-1 פלפל צ'ילי אדום חריף (לפי הטעם) ½- ⅔ כוס שמן זית (6-8 כפות) 2 כפות סוכר דמררה (אפשר סוכר לבן) ½1 כפיות מלח בישול (רצוי במגרסה) 10-12 עלי מרווה טריים 6-8 ענפי קורנית טריים (כ- 5 גרם) להגשה פסטה - חבילה לינגוויני או ספגטי בעובי בינוני
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנת הרוטב: 15 דקות
• זמן בתנור: 45 דקות
• זמן הכנת העוף: 30 דקות
• הכמות במתכון: 10-12 מנות
• נשמר כשלושה ימים במקרר, ונשמר מצויין במקפיא!