עוף בתנור ברוטב סילאן, יין לבן ומרווה עם ירקות שורש. העוף עסיסי ורך, עם מעטה קריספי ומעט מתקתק, עשיר בטעמים וחגיגי! והרוטב, אח, הרוטב – פשוט מושלם. אני מגישה על אורז לבן, ועם ירקות מהתבנית
מתכון לעוף בתנור בסילאן, יין לבן ומרווה
הסוד לרכות ולעסיסיות של העוף – צליה בחום גבוה (לאחר איטום ראשוני במחבת) בתוך נוזלים שמגיעים עד לגובה חצי מהעוף, שסופח את הנוזלים מלמטה אבל חלקו העליון נצלה היטב.
הטעם העשיר של הרוטב נובע מכל המרכיבים – יין, מרק, מרווה, סילאן וכמובן טעם העוף והירקות שניצלו בתנור. מומלץ לא לוותר על אף מרכיב!
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לתבנית בינונית כרעיים של עוף 6-7 כרעיים טריות (2 ק"ג) חצויות לשוק וירך, מנוקות משומן אך עם עור מומלץ לבקש בחנות: להפריד לשוק וירך, לחתוך את העצם בקצה השוק, ולנקות משומן לטיגון הכרעיים לפני הכנסה לתנור 15 עלי מרווה טריים גדולים 3 כפות שמן זית הרוטב 2 בצלים יבשים גדולים (כדאי אחד אדום) 1 כרישה גדולה (או 2 קטנות) ⅔ ראש שום 1 פלפל שושקה אדום ½ פלפל צ'ילי אדום חריף (לא חובה) 1-2 ענפי טימין (לא חובה) 1 כוס יין לבן יבש כגון שרדונה (½1 כוס לתבנית גדולה) 1 כוס מרק עוף (½1 כוס לתבנית גדולה) ½1 כפית מלח בישול גס הירקות לתבנית 3-4 גזרים 2 שורשים גדולים של פטרוזיליה 1 קישוא עגול 3 עגבניות בשלות (או 10 שרי רכות) 1 כפית מלח בישול גס ⅛ כפית פלפל שחור טרי גרוס 3-4 כפות סילאן (או מעט פחות דבש) • בתבנית תנור גדולה ועמוקה במיוחד נכנסים 8 כרעיים
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 35 דקות
• זמן אפייה: שעה ורבע
• הכמות במתכון: 8-10 מנות
• נשמר במקרר יומיים, אבל מומלץ להקפיא!
• חימום: במיקרוגל, זמן קצר, מנה אחת
טיפים
• כאשר אתם מכינים מרק חדש, כדאי להקפיא 1-2 כוסות מרק, לשימוש כציר במאכלים שונים.
מה עושים עם הרוטב שנשאר בתבנית?
לרוטב שנשאר אני מוסיפה חזה עוף פשוט, ויש לי עוד מנה מדהימה!
מהמתכון הזה, שאצלנו מאד מאד אוהבים, נשאר תמיד רוטב. אני מקפיאה אותו ומשתמשת בו להכנת חזה עוף:
• מכינים לפי המתכון הרגיל חזה עוף עסיסי, מחממים את הרוטב היטב (עד לרתיחה) ומוסיפים את חתיכות חזה העוף (לאחר שהתקררו). מערבבים בעדינות ומבשלים 3 דקות (5 דקות אם העוף היה במקרר).
• הרוטב שנשאר מתבנית גדולה מספיק ל- 1 ק"ג חזה עוף.
• הצעה לחג: מכינים תבנית של עוף בסילאן, וחזה עוף במחבת, ויש לכם שתי מנות עוף שונות מעולות.