פורסם ב אוכל שילדים אוהבים, מתכונים למתחילים

מתכון לתינוקות

זוהי המנה הכי טעימה לקטנטנים (והכי מבריאה ילדים חולים) שאני מכירה! המרכיבים פשוטים (מרק עוף, חזה עוף ועוד תוספת) אבל מה שהופך אותה לטעימה בטירוף זה סוד קטן..


מתכון לתינוקות: אוכל שילדים קטנים אוהבים

המרכיבים פשוטים: מרק עוף, חזה עוף ועוד תוספת – פסטה או אורז או תפוחי אדמה. מה שהופך את השילוב זה לטעים בטירוף זה החימום ביחד:

מחממים חזה עוף (שהכנו במחבת) בתוך המרק. המרק מקבל טעם עשיר מהעוף והעוף מקבל טעם מהמרק, וביחד זו פשוט חגיגה..

המנה מתאימה לתינוקות בני 7 חודשים ויותר שמתחילים לאכול – אפשר לאכול את כל המנה בידיים (מומלץ עם פסטה כתוספת)!

המנה מומלצת גם לילדים גדולים יותר שחטפו שפעת באמצע החורף..

(מומלץ לכאבי גרון, לכאבי בטן, לדיאטה, ליום עצוב, כשקר בחוץ, וגם למתבגר שרוצה קצת פינוק..)

איך מכינים

המרכיבים הדרושים

מרכיבים
• מרק עוף
• חזה עוף
• פסטה או אורז או תפוחי אדמה

(ראו בהמשך איך להכין כל מרכיב)

אופן הכנה

⇓ הסבר קצר
כאשר כל המרכיבים מוכנים, ויש רק צורך לחמם ולחבר:

1.    חותכים את חזה העוף לרצועות דקות (ברוחב פחות מס"מ) ולא ארוכות מדי.
אם העוף היה קפוא, יש להפשיר אותו לגמרי לפני כן כ- 10 דקות על השיש (הכוונה לחזה עוף מוכן, שטוגן לפני כן במחבת).

2.    מניחים את רצועות העוף בצלחת עמוקה ומוזגים מרק, עד שהעוף מכוסה לגמרי. מחממים במיקרוגל חצי דקה, הופכים את החתיכות ומחממים עוד חצי דקה.

3.    מחממים במיקרוגל את התוספת (הפסטה או התפוחי אדמה או האורז) בצלחת נפרדת, חצי דקה עד דקה, בהתאם לגיל: לתינוקות מחממים ממש מעט, כדי שהמנה בסוף תהיה פושרת ולא ממש חמה.

4.    מוזגים את המרק לצלחת הגשה מספיק גדולה, שתכיל את כל המרכיבים. כדאי להוסיף לצלחת גם גזר או ירקות אחרים שיש במרק.

מחממים במיקרוגל חצי דקה עד דקה וחצי, בהתאם לגיל: לתינוקות חממו רק חצי דקה. לילדים דקה, ולמבוגרים דקה וחצי עד שתי דקות.

5.    מוסיפים את העוף + המרק לצלחת המרק הגדולה. מניחים עליו את התוספת – הפסטה או האורז או תפוחי האדמה. מחממים שוב במיקרוגל לפי הצורך – לתינוקות אין צורך לחמם שוב.

ראו תמונות, שלב אחר שלב

מתכון לתינוקות מתכון לתינוקות מתכון לתינוקות מתכון לתינוקות מתכון לתינוקות מתכון לתינוקות מתכון לתינוקות מתכון לתינוקות

הכנת המרכיבים:

אופן הכנה של כל מרכיב בנפרד
מרק עוף

מכינים מרק עוף אמיתי, מעוף וירקות. הנה מתכון נהדר למרק עוף בסיר לחץ.

• להכנת המרק בסיר רגיל: מבשלים את העוף ב- 5 ליטר מים עם קצת מהירקות במשך שעתיים וחצי. מסננים את הנוזלים לסיר אחר, מוסיפים אליהם את שאר הירקות ומבשלים 45 דקות.

• אפשר להוסיף מעט מלח (ופלפל שחור) לפי הטעם, (אפשר גם ממש מעט אבקת מרק עוף אבל כדאי לוותר).

חזה עוף

מכינים חזה עוף במחבת, הנה המתכון לחזה עוף רך ועסיסי ומלא טעם.

אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא – ניתן להקפיא הכל בקופסא אחת, ולהוציא בכל פעם כמה חתיכות. תוך 10 דקות זה מוכן לאכילה – דרוש רק חימום קצר במיקרוגל.

לילדים ולגדולים שרוצים אוכל טעים, בריא ודיאטטי זה פטנט מצויין: מכינים כמות גדולה ביום שישי, שמים בפריזר, ויש אוכל לכל השבוע!

פסטה

הכי מהיר להכין את המנה הזו עם הפסטה. איך מכינים פשטה טובה?

• מרתיחים 5 ליטר מים בסיר גדול. כשהמים רותחים, מוסיפים 5 כפיות מלח בישול ופסטה. מערבבים מעט כדי שהפסטה לא תידבק לתחתית עד שהמים רותחים שוב.

• מבשלים לפי ההוראות שרשומות על השקית (כ- 8-10 דקות בד"כ), על אש בינונית עם מכסה חצי סגור, או על אש חזקה ללא מיכסה.

• כשהפסטה מוכנה מעבירים למסננת, שוטפים חצי דקה תחת זרם חזק של מים קרים, מנערים ומניחים על הסיר כדי שהמים יטפטפו לסיר.

למנה שלנו אפשר להכין כל סוג פסטה שאוהבים (כדי לאכול בידיים עדיף פסטה קצרה ולא ספגטי).

אורז

אפשר להגיש את המנה עם אורז במקום פסטה, במיוחד במקרה של כאבי בטן ושלשול. מבשלים את האורז בנפרד, ראו מתכון קל ופשוט לאורז לבן מושלם.

תפוחי אדמה

אפשר להגיש את המנה גם עם תפוחי אדמה, יוצא פשוט נהדר!

• מקלפים תפוחי אדמה וחותכים לקוביות גדולות. מכסים במים (עד קצה התפו"א), מוסיפים מלח (חצי כפית לכל 2 תפוחי אדמה) ומבשלים 25 דקות לאחר שהמים רותחים. כשתפוחי האדמה מוכנים, מוציאים מיד ומסננים את המים.

איך וכמה..

• כדאי להכין כמות גדולה של חזה עוף במחבת ולשמור בהקפאה. כשרוצים להשתמש: מפשירים קצת על השיש ומחממים במיקרוגל, בתוך מרק!
• מנה נהדרת לתינוקות שרק מתחילים לאכול, לילדים קטנים, חולים, ולדיאטה

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: