סירופ קרמל מושלם עשוי מסוכר, לימון ומים. משדרג עוגות, גלידות או קינוחים מיוחדים (כגון פלאן). הוראות מדוייקות ותמונות שלב אחר שלב..
איך מכינים קרמל – המדריך המלא
קרמל הוא סירופ מתוק עשוי מסוכר מומס במים. הצבע שלו ענברי (חום-בורדו בהיר), הטעם מתוק מרוכז מיוחד וכאשר הוא מתקרר הוא מתקשה והופך לציפוי זגוגי.
מסירופ קרמל אפשר להכין ציפוי לעוגות ולקאפקייקס, או לקשט בעזרתו מאפים או ממתקים תוצרת בית, או לזלף מעט ממנו על גלידות וקינוחים קרים אחרים.
קרמל טוב מאד פשוט להכין – דרושים בעיקר אמונה וסבלנות.. לכן בפעם הראשונה חשוב לסמוך על ההוראות 🙂
איך מכינים
ראו תמונות, שלב אחר שלב
אופן הכנה
Θ זהירות, חם! הסוכר הופך לקרמל ב-160 מעלות לכן לא לגעת!!
- בסיר קטן (עם ציפוי לא דביק) שמים את חומרי הקרמל: סוכר, מים ולימון. מניחים על להבה בינונית, אש חזקה, ובוחשים כל העת עם כף עץ, עד שהסוכר נמס כולו.
-
מנמיכים את האש, ומפסיקים לבחוש! מרגע זה מתבוננים בלבד..
-
התערובת מבעבעת, נוצרות בועות גדולות על פני השטח, והצבע הופך מלבן לשקוף, ואז לזהוב ולבסוף – לחום בהיר. ברגע זה מכבים את האש ובוחשים בעדינות את הקרמל.
שימוש
אם רוצים לצפות בכיסוי מלא, יוצקים מיד (זהירות! הקרמל חם מאד).
להכנת פלאן בציפוי קרמל יוצקים מיד, בעזרת מצקת, לכל תבנית אישית.
הערות
• אם הלהבה קטנה מדי ביחס לגודל הסיר או אם רואים שהשינוי בצבע לא מפוזר באופן אחיד בכל הסיר, מנענעים מעט את הסיר בלי להרים אותו מהאש (ובלי לבחוש)
• לא לבחוש..
• התהליך כולו לוקח כ- 8-15 דקות, תלוי בסיר ובלהבה
• על אש נמוכה ממש, לוקח כ- 15 דקות. לפחות בפעם הראשונה כדאי להכין על אש קטנה, ולקחת את הזמן
• ברגע שמוכן – מכבים את האש. רגע מאוחר מדי והקרמל ישרף
• קרמל שרוף – צבעו חום כהה, והטעם שלו מר
מה עושים עם זה
• קוגל ירושלמי
• תפוח עץ מצופה בזיגוג קרמל
• פלאן תפוזים עם ציפוי מקרמל
אחרי שהקרמל מתקרר מעט (והופך צמיגי יותר) טובלים כף בקרמל ומניחים אותה תוך כדי משיכה על האישור שרוצים לקשט. צריך למצוא את הקצב הנכון: מהר מדי – הקו יהיה לא רצוף. לאט מדי – יווצרו עיגולים.
איך וכמה..
• זמן הכנה: 8-15 דקות, תלוי בסיר ובלהבה
• פעם ראשונה: מומלץ להכין על אש נמוכה ממש על מנת להכיר את התהליך
♦ כדאי לנקות את הסיר מיד (כשהקרמל מתקרר אי אפשר להסיר אותו): מרתיחים מים בסיר, ממיסים את שאריות הקרמל ושופכים את המים ישר לחור בכיור