עוגת גבינה אפויה מושלמת – טעימה להפליא, מרשימה ביופייה וקלה להכנה! עוגת גבינה קלאסית עשירה מגבינת שמנת, מסקרפונה ושמנת חמוצה.. כל זה יושב על תחתית בצק פריך עם שקדים נהדרת (שמכינים ב- 5 דקות)
מתכון לעוגת גבינה אפויה מושלמת
אחרי שהתמחיתי בעוגת הגבינה המהירה שלי רציתי להכין עוגת גבינה אפויה גבוהה ויפה ובעיקר כזו שאפשר לשלוף מהתבנית. אז הנה המתכון לפניכם – למעשה מדובר ממש באותו מתכון, כמו בעוגת הגבינה הראשונה שלי, ההבדל הוא בתבנית ובאפייה.
אפשר להעשיר עוד את העוגה עם תוספות שונות ששמים מעל – קונפיטורה חמצמצה, תותים טריים, ג'לי עם דובדבנים, קצפת מתוקה.. את התוספות כדאי לחבר לעוגה כמה שעות לפני ההגשה, אחרי יום-יומיים במקרר. ראו את כל ההצעות כאן למטה ב- הגשה.
העוגה מדהימה מיד לאחר האפיה אבל לאנינים כדאי להמתין: העוגה מגיעה לשיאה ביום השלישי – טעמה מתחזק והופך עמוק ועשיר – תכננו מראש אם באים אורחים 🙂
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ לתחתית ¾ כוס (100 גרם) קמח רגיל ½ כוס (100 גרם) סוכר 100 גרם (כוס) שקדים מולבנים (לא קלויים) 100 גרם חמאה רגילה לגבינה 4 ביצים (L) 1 כוס (200 גרם) סוכר 3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת סימפוניה 5% 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה 40% 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה רגילה (15%) 1 כפית תמצית וניל 2 כפות (18 גרם) קמח רגיל לאפייה 10 גרם חמאה או תרסיס שמן לשימון התבנית תבנית מים להניח על קרקעית התנור: תבנית תנור או פיירקס, ממלאים ⅔ גובה מים.
הערות • קמח: אם משתמשים בקמח יעודי - רצוי קמח לעוגיות • גבינת שמנת: חלק מגבינות השמנת קצת יותר מלוחות לכן אני מעדיפה סימפוניה • מסקרפונה: בד"כ אומרים גבינת מסקרפונה, למעשה זו שמנת (על הקופסא כתוב: שמנת מתוקה קשה בסיגנון איטלקי 40%). אני מעדיפה את זו של מחלבות גד • שקדים: אפשר לקנות שקדים טחונים במקום לטחון לבד. אני מעדיפה לטחון כי אז המירקם גס יותר והשקדים יותר מורגשים בתחתית
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 30 דקות (עם הפסקה באמצע)
• זמן אפייה: שעה ורבע
• כמו כל עוגת גבינה: הכי טעימה אחרי 2-3 ימים
• יש גם עוגת גבינה למתחילים, קלה ומעולה: עוגת הגבינה הראשונה שלי
טיפים להגשה
• עוגת גבינה אי אפשר להעביר לצלחת הגשה. כדאי לאפות בתבנית מתפרקת (אפשר עם תחתית זכוכית שנראית מקסים)
• אפשר להניח מעל כפית קונפיטורה חמצמצה או תותים טריים, ממש לפני שמגישים