פורסם ב מדריכים, עוגת שוקולד

גנאש שוקולד חלב

גנאש שוקולד חלב – קרם שוקולד נפלא ומיוחד שילדים אוהבים! קרם נפלא לציפוי עוגות, לשילוב עם גנאש משוקולד מריר או לבן, או כבסיס להכנת קרם שוקולד עשיר למילוי עוגות. הכי מתאים לעוגות יום הולדת לילדים קטנטנים!


איך מכינים גנאש שוקולד חלב – המדריך המלא

גנאש משוקולד חלב הוא קרם שוקולד עשיר, עדין ומתקתק. ילדים פשוט משתגעים עליו (ברצינות. זה כמו קוביות שוקולד חלב רק הרבה יותר טוב..) מספיק לשדך אותו עם ביסקוויט פתי בר פשוט כדי ליצור מעדן.

השתמשו בשיכבה דקה, או הוסיפו חמאה לעיבוי הקרם: שוקולד חלב פחות מרוכז ממריר (מכיל פחות מוצקי קקאו) ולכן החמאה עוזרת מאד. שומרים במקרר עד לשימוש.

איך מכינים גנאש שוקולד חלב מושלם? עיקבו אחרי ההוראות והציצו גם בתמונות: כל שלבי ההכנה מצולמים.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
 300 גרם שוקולד חלב
 250 מ"ל (חבילה קטנה) שמנת מתוקה להקצפה 32% / 38%

להכנת קרם לציפוי אפשר להוסיף
 50 גרם חמאה רגילה

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב

גנאש שוקולד חלב

⇓ הסבר קצר
1.   שוברים את השוקולד חלב לקוביות (אפשר להשתמש במטבעות שוקולד).

2.    אם רוצים להוסיף חמאה: חותכים לקוביות ומניחים בצלחת.

3.    מחממים שמנת בסיר בינוני על אש בינונית – עד שנוצרות בועיות קטנטנות. מנענעים את הסיר מדי פעם – משגיחים שהשמנת לא ממש תרתח.

4.    מכבים את האש.

5.    מוסיפים את קוביות השוקולד חלב לשמנת החמה ומתחילים לערבב במרץ עד לקבלת קרם סמיך ואחיד (שוקולד חלב נראה בהתחלה פחות "מתערבב", אל דאגה).

6.    אם רוצים חמאה: מוסיפים לסיר, ומערבבים עד להמסה מלאה.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    שוקולד
שוברים את השוקולד חלב לקוביות ומניחים בצלחת. אפשר גם לקצוץ בסכין.

2.    חמאה
אם משתמשים בחמאה – חותכים אותה לקוביות ומניחים בצלחת.

3.    מחממים שמנת מתוקה
מחממים שמנת בסיר טוב, על אש בינונית, עד שנוצרות בועיות קטנטנות. מנענעים את הסיר מדי פעם כדי שהחום יתפזר – משגיחים שהשמנת לא תגיע לרתיחה.

4.    מכבים את האש
ברגע שמופיעות בועיות קטנטנות מכבים את האש.

5.    מוסיפים את השוקולד
שופכים את קוביות השוקולד חלב לסיר עם השמנת החמה, ובוחשים עד לקבלת קרם סמיך בצבע אחיד.
• בתחילת העירבוב השוקולד נראה כמו גוש דביק (ראו בתמונות).
• אחרי כמה דקות הוא משתלב לגמרי בשמנת והתערובת הופכת כולה חומה.
• יש לערבב במהירות – השמנת החמה עוזרת להמיס את השוקולד.

6.    מוסיפים חמאה
אם רוצים להוסיף חמאה: מוסיפים לסיר מיד לאחר שמסיימים לאחד את השוקולד. מערבבים במרץ עד שהחמאה נמסה לגמרי והקרם נראה אחיד.
(הכינו את החמאה מראש כדי שהשוקולד לא יתקרר בזמן שנכין את החמאה)

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» סיר בינוני (רצוי קרמי או טפלון)
» כף עץ או מרית סיליקון עמידה בחום לעירבוב

הערות
השוקולד

• מומלץ להשתמש בשוקולד טרי. על שוקולד שעמד זמן רב נוצר מעטה לבן – כעין ערפל. לא צריך לזרוק, אבל עדיף להימנע מלאחסן זמן רב
• שמנת מתוקה: שמנת להקצפה 32% או 38%

חמאה

• הוציאו מהמקרר כשעה מראש, על מנת שהחמאה תהיה רכה
• כדאי לחתוך לקוביות כדי שההמסה תהיה קלה ומהירה

לגנאש מושלם

• שימו לב לא להרתיח את השמנת – לחמם רק עד שמופיעות בועיות קטנות
• לא מומלץ להשתמש בשמנת עם פחות מ- 32% שומן
• שוקולד עלול להישרף: לא להמיס על אש דולקת (ולא לחמם יותר מדי במיקרו)
• כדאי להשתמש בסיר עם ציפוי נגד הדבקה כגון טפלון או קרמי או עם תחתית עבה
• מרית סיליקון נוחה מאד לשימוש – שימו לב שהמרית מיועדת לשימוש בחום גבוה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב
איך וכמה..

• זמן הכנה: פחות מ- 10 דקות
• איחסון: במקרר, במיכל אטום, לכשבוע
• הקפאה: אפשר להקפיא לזמן ארוך. מפשירים לאט לפני השימוש
• בקיץ – עדיף להפשיר (לאט) במקרר
• שימוש אחרי הקפאה: אם דרוש קרם ממש נוזלי אפשר לחמם במיקרוגל
• מיקרוגל: מחממים זמן קצר מאד ומערבבים היטב. חוזרים על התהליך עד שהקרם נוזלי

הכמות המתכון מספיקה ל..

• ציפוי 2 עוגות בקוטר 24 ס"מ
• ציפוי 36-40 קאפקייקס
• ציפוי עוגה בתבנית חד-פעמית גדולה בשיכבה יפה

אפשר להקציף את הקרם

לאחר שהגנאש התקרר, מוסיפים לו חבילה (250 מ"ל) שמנת מתוקה ומקציפים במיקסר, כמו קצפת.

מה עושים עם זה

• קרם שוקולד לציפוי עוגה או קאפקייקס
• קרם שוקולד מוקצף, מתאים למילוי עוגות
• מוס שוקולד, פרלינים תוצרת בית
עוגת ביסקוויטים קפואה – מומלץ!
• חטיפי שוקולד לילדים

חטיפי שוקולד לילדים עם גנאש שוקולד חלב חטיפי שוקולד לילדים עם גנאש שוקולד חלב

♦ גנאשים נוספים ראו – גנאש משוקולד מריר או גנאש משוקולד לבן

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: