פורסם ב יום הולדת, עוגות בחושות, עוגות יום הולדת, עוגת שוקולד

עוגת יום הולדת

עוגת יום הולדת יפה ומרשימה על בסיס עוגת שוקולד פשוטה, טעימה, ומהירה להכנה, נוחה לקישוט ולשינוע, שכולם יאהבו. העוגה טעימה יותר אחרי יומיים-שלושה ולכן אפשר להכין מראש וביום האירוע רק לקשט..


מתכון לעוגת יום הולדת מרשימה (על בסיס עוגת שוקולד פשוטה)

רק לאחרונה גיליתי שטעמה של העוגה הזו משתבח לאחר יומיים-שלושה במקרר! אם מצפים אותה בגנאש שוקולד עם חמאה ושומרים במקרר הטעם הופך עשיר ועמוק יותר!

אז הנה הבונוס: מכינים את העוגה שלושה ימים לפני המסיבה, כולל ציפוי השוקולד ושומרים במקרר. ביום המסיבה מקשטים, ומחזירים למקרר עד להגשה. לאחר שהייה ארוכה במקרר גם ציפוי השוקולד נוח יותר לקישוט, וגם העוגה טעימה יותר.

אפשר להכין את העוגה גם ללא מיקסר!

עובדים בדיוק לפי המתכון. במקום מיקסר טורפים עם מקצף ידני בקערה גדולה.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
 5 ביצים L
 ¼1 כוסות (175 גרם) קמח תופח
 ¼1 כוס (250 גרם) סוכר
 200 מ"ל (¾ כוס + כף) שמן קנולה
 ½ חבילה (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
 ⅔ כוס (90 גרם) שוקולית
 ⅓ כוס (25 גרם) אבקת קקאו טובה
 1 כפית נס קפה (רגיל, לא מגורען)

לאפייה
 תרסיס שמן לשימון התבנית
 נייר אפייה

לציפוי בקרם שוקולד עשיר
 ½ חבילה (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
 100 גרם שוקולד מריר (60%-70% מוצקי קקאו)
 20 גרם חמאה

או: לציפוי בקרם שוקולד עשיר עבה במיוחד
 ¾ חבילה (180 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
 120 גרם שוקולד מריר (60%-70% מוצקי קקאו)
 25 גרם חמאה

הצעות לקישוט
 מימרח לוטוס
 סוכריות צבעוניות
 קצפת, אינסטנט פודינג וניל

• במקום קמח תופח: קמח רגיל + ¼1 כפיות אבקת אפייה (עדיף קמח תופח)
• אפשר לאפות בתבנית 26: העוגה תצא פחות גבוהה

אופן הכנה

ליחצו לראות המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

עוגת יום הולדת

⇓ הסבר קצר
1.    מחממים תנור אפייה ל- 185° [צלזיוס] עם רשת בשליש התחתון של התנור.

2.    מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר ואת צידי התבנית. אין צורך בנייר אפייה אם משאירים את העוגה בתבנית (לא מחלצים בגמר האפייה).

3.    מנפים קמח, קקאו, שוקולית, ונס קפה לקערה גדולה. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב עם כף. אם משתמשים בקמח רגיל מוסיפים כעת לתערובת אבקת אפייה.

4.    מקציפים ביצים, שמן ושמנת מתוקה כדקה עד שהמסה אחידה ומעט תפוחה.

5.    מוסיפים את החומרים היבשים לביצים המוקצפות בשלושה חלקים: עוצרים, מוסיפים שליש ומפעילים במהירות נמוכה רק עד שהתערובת מתאחדת.

6.    מעבירים את התערובת לתבנית – מנענעים קצת כדי שהתערובת תתיישר.

7.    מכניסים לשליש התחתון של התנור, מורידים ל- 180°, ואופים 40-45 דקות.
בדיקה – קיסם מעט לח, ללא פירורים, עוגה די קפיצית למגע. העוגה צריכה להיות אפויה לגמרי, קצת דחוסה, לא לחה, אך לא יבשה. מוציאים מיד כשמוכן.
אם לא מצפים בשוקולד – משאירים להתקרר לפחות שעה ומחלצים מהתבנית.

ציפוי העוגה בקרם שוקולד

1.    חמש דקות לפני שהעוגה מוכנה מכינים גנאש שוקולד לציפוי:
שוברים את השוקולד לקוביות. משאירים בצד 20 גרם. מחממים את השמנת עד תחילת רתיחה. מכבים את האש, מוסיפים שוקולד, ובוחשים עד לקבלת קרם אחיד.

2.    ציפוי שיכבה ראשונה: מוציאים מהתנור ומיד מחוררים עם קיסם חורים קטנים, ושופכים על העוגה 5 כפות שוקולד חם. מורחים ולוחצים, כדי שהקרם יחדור לעוגה. מקררים את העוגה לגמרי, לפחות שעה. מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.

ציפוי בשיכבה שניה (אחרי שהעוגה התקררה לגמרי)

3.    מחממים את הגנאש שנשאר, מוסיפים את השוקולד ששמרנו בצד ובוחשים היטב. חותכים חמאה לקוביות, מוסיפים לגנאש ובוחשים עד שהקרם חלק.

4.    מצפים את העוגה הקרה בגנאש שוקולד – מוזגים בעדינות מהסיר ישר על העוגה, או נעזרים בכף גדולה – מצפים מהמרכז החוצה, ומסיימים בצידי העוגה.

אפשרויות לקישוט העוגה – אחרי שהעוגה והקרם התקררו לגמרי:

1.    קישוט במימרח לוטוס:
מחממים כף מהמימרח במיקרוגל, כ- 10-20 שניות. מערבבים באמצע החימום. המימרח צריך להיות רך אבל לא נוזלי. בעזרת כף מזלפים במהירות פסים על העוגה.

2.    קישוט בסוכריות צבעוניות:
מפזרים את הסוכריות הצבעוניות תוך כדי תנועה של היד, כדי שלא יווצרו ערימות. אחרי שפיזרתם את הסוכריות אל תיגעו בהן יותר!

3.    קישוט בענני קצפת:
מכינים קצפת משמנת מתוקה ואבקת סוכר. מקציפים לקצפת רכה.
מניחים ערימות קצפת באופן חופשי, עם כף, על העוגה.

4.    קישוט בקצפת מוזלפת:
מכינים קצפת משמנת מתוקה, אבקת סוכר וכף אינסטנט פודינג וניל.
מכניסים למקרר לחצי שעה. מעבירים לשקית זילוף, ומזלפים קישוטים על העוגה.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    מחממים תנור
מחממים תנור אפייה ל- 185° [צלזיוס] עם רשת בשליש התחתון של התנור (שלב 2).

2.    משמנים תבנית
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר ואת צידי התבנית בתרסיס שמן.
אם אתם משאירים את העוגה בתבנית – אין צורך בנייר אפייה.

♦ איך?

• איך מרפדים תבנית אפיה מתפרקת:
פותחים את טבעת הקפיץ, מניחים גיליון נייר אפייה על התחתית, מניחים עליו את הטבעת וסוגרים את הקפיץ. עתה גוזרים את עודפי הנייר שבולטים מן התבנית.
• איך משמנים תבנית אפיה:
מרססים תרסיס שמן על התחתית ועל הדפנות – מתיזים ומורחים בעזרת נייר סופג.
או משמים בחמאה: ממיסים 20 שניות מעט חמאה במיקרוגל ומורחים עם מברשת.

3.    מכינים תערובת של החומרים היבשים
• מנפים את הקמח, אבקת הקקאו, השוקולית, והנס קפה לקערה גדולה. אפשר להשתמש במסננת רשת די עדינה, ובעזרת כף ללחוץ את החומרים לקערה.
• מוסיפים סוכר ומערבבים היטב, עם כף, עד שהתערובת נראית אחידה לגמרי.
• אם משתמשים בקמח רגיל, מוסיפים כעת לתערובת את אבקת האפייה.

4.    מקציפים ביצים
מניחים בקערת המיקסר ביצים, שמן ושמנת מתוקה. מתחילים להקציף במהירות נמוכה, מגבירים בהדרגה את המהירות, ומקציפים כדקה עד דקה וחצי, עד שהתערובת הופכת אחידה לגמרי ומעט תפוחה (עם בועיות קטנטנות).

5.    מוסיפים את החומרים היבשים לקציפת הביצים
מוסיפים בהדרגה: עוצרים את המיקסר, מוסיפים שליש מהתערובת, ומפעילים את המיקסר במהירות נמוכה לרבע דקה, עד שהכל מתאחד. אפשר להיעזר במרית לניגוב הדפנות אחרי כל הוספה ועירבוב.
מקציפים עד שהכל אחיד – הכי מעט שאפשר! האיחוד כולו לוקח כדקה.

6.    מעבירים לתבנית
מעבירים את התערובת לתבנית – מנענעים מעט, כדי שהתערובת תהיה מיושרת.

7.    מכניסים לתנור
מכניסים לשליש התחתון של התנור, מורידים ל- 180°, ואופים 40-45 דקות.
בודקים אחרי 40 דקות: הקיסם צריך להיות מעט לח, אך ללא פירורים עליו. לוחצים בעדינות עם כרית האצבע – העוגה צריכה להיות די קפיצית למגע.
העוגה צריכה להיות אפויה לגמרי, די דחוסה אך לא לחה שמשאירה פירורים על הקיסם, וגם לא יבשה. מוציאים את העוגה מהתנור מיד כשמוכן.

אם לא מצפים בשוקולד – משאירים להתקרר בתוך התבנית לפחות שעה.
מחלצים את העוגה מהתבנית רק לאחר שהיא התקררה לגמרי.

ציפוי העוגה בקרם שוקולד

ההוראות מתאימות לציפוי רגיל ולציפוי עבה במיוחד (רק כמויות החומרים משתנות):

1.    מכינים גנאש שוקולד – חמש דקות לפני שהעוגה מוכנה
• שוברים את השוקולד לקוביות. משאירים בצד 20 גרם (חמישית מטבלת שוקולד).
• מחממים את השמנת עד לתחילת רתיחה עדינה – כשמופיעות בועות קטנטנות.
• מכבים את האש. מוסיפים את השוקולד, ובוחשים במרץ עד לקבלת קרם אחיד.

2.    ציפוי העוגה בשיכבה ראשונה של גנאש שוקולד – מיד כשהעוגה מוכנה
• מוציאים את העוגה מיד מהתנור ובעזרת קיסם מחוררים בעדינות כ- 15 חורים קטנים במשטח העליון של העוגה.
• שופכים על העוגה 5 כפות מן השוקולד החם. מורחים ולוחצים, כדי שהקרם ממש יחדור לעוגה דרך החורים.
• משאירים את העוגה להתקרר לגמרי, לפחות כשעה.
• כשהעוגה קרה לגמרי, מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה נאה.
(אחרי הציפוי השני, יהיה קשה להעביר את העוגה לצלחת אחרת).

ציפוי בשיכבה שניה (אחרי שהעוגה התקררה לגמרי)

3.    מוסיפים חמאה לגנאש השוקולד לציפוי העוגה בשיכבה שניה
• מחממים את הגנאש בעדינות ובזהירות כדי לא לשרוף את השוקולד. אפשר לחמם על אש נמוכה, תוך כדי עירבוב, או במיקרוגל, בכמה שלבים (מחממים 10 שניות, מוציאים, מערבבים, ומכניסים שוב לחימום).
• כשהגנאש רך, מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד ששמרנו בצד, ובוחשים היטב, עד לקבלת קרם אחיד.
• חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים לשוקולד, ובוחשים עד לאיחוד מלא.
הגנאש צריך להיות פושר ודי נוזלי – מתאים בדיוק לעבודה.

4.    ציפוי העוגה (שהתקררה לגמרי) בשיכבה שניה של שוקולד
מוזגים בעדינות מהסיר ישר על העוגה, תוך כדי סיבוב הסיר מעל לעוגה, או נעזרים בכף גדולה: מניחים ערימות של קרם אחת ליד השניה, ממרכז העוגה לכיוון הקצוות, ומטים מעט את העוגה כדי שהקרם יתפזר. מסיימים בצידי העוגה.

כדי שהקרם יראה חלק ומבריק ללא סימנים: לא מיישרים את השוקולד בעזרת כלי, אלא מטים את העוגה מצד לצד ו"מסיעים" את הקרם עליה.

קישוט העוגה

אפשרויות שונות לקישוט העוגה

• את הקישוטים עושים רק אחרי שהעוגה והקרם התקררו לגמרי. הכניסו למקרר לחצי שעה – הקירור ממצק את ציפוי השוקולד ואז הרבה יותר קל לקשט.
• אם מכינים את העוגה מראש, כדאי לקשט רק ביום האירוע.

1.    קישוט העוגה בפסי זהב – עם מימרח לוטוס
מחממים כף מהמימרח במיקרוגל, כ- 10-20 שניות (מערבבים באמצע החימום). המימרח צריך להיות רך אבל לא נוזלי.
שמים מעט מהמימרח על כף ומזלפים במהירות פסים על פני העוגה.
לפני שמקשטים את העוגה, כדאי לעשות ניסיון ולצייר פסים על נייר אפייה.

2.    קישוט העוגה בסוכריות צבעוניות
מפזרים את הסוכריות הצבעוניות תוך כדי תנועה של היד, כדי שלא יווצרו ערימות. אחרי שפיזרתם את הסוכריות אל תיגעו בהן יותר!
אפשר להשתמש בסוכריות בצבע מעורב, ופשוט לפזר שיכבה אחידה על כל העוגה.
אפשר להשתמש בכמה צבעים, ולקשט עם דוגמא, למשל: עיגול חיצוני בצבע אחד, עיגול פנימי יותר בצבע שני וכך הלאה עד שמסיימים.

3.    קישוט העוגה בענני קצפת
מכינים קצפת משמנת מתוקה ואבקת סוכר. מקציפים לקצפת רכה – לא נוקשה. עוצרים את ההקצפה ברגע שמתחילים לראות סימנים על הקצפת.
מניחים ערימות קצפת באופן חופשי, עם כף, על העוגה.
אפשר ליישר ולהחליק, ואפשר להשאיר ערימות "לא מסודרות".

4.    קישוט העוגה בקצפת מוזלפת
מכינים קצפת משמנת מתוקה, אבקת סוכר וכף אינסטנט פודינג וניל.
מקציפים עד לקצפת די נוקשה (שימו לב לא להקציף יותר מדי!).
מכניסים למקרר לחצי שעה – הקצפת תתגבש ותתייצב (בגלל האינסטנט פודינג).
מעבירים לשקית זילוף, ומזלפים קישוטים על העוגה.

היכנסו לדף הפינטרסט שלי, להשראה ורעיונות לקישוט עוגות

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
אפשר גם תבנית בקוטר 26 ס"מ, או תבנית מלבנית לא גדולה
» מיקסר או קערה + מיקצף ידני
» נפת קמח או מסננת לניפוי הקמח (רצוי)
» סיר קטן להכנת הציפוי (גנאש שוקולד)

הערות

את העוגה יש לשמור במקרר מכוסה היטב.

• אפשר להעביר לקופסא אטומה, או לכסות בעזרת פעמון מיוחד, או להשאיר בתבנית ולכסות בניילון נצמד עד לשלב הקישוט. ביום האירוע מוציאים מהתבנית, מקשטים ומחזירים למקרר לכמה שעות ללא כיסוי.

• שימו לב ששום דבר לא ייגע בציפוי השוקולד, כדי שהציפוי ישאר חלק ומבריק.

ליחצו לראות המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 15 דקות (ללא ציפוי וקישוט)
• זמן אפייה: 45 דקות
• נשמר היטב במקרר 5-6 ימים. טעים יותר אחרי 3 ימים!
• זו גירסה מותאמת למבוגרים! לילדים ראו: עוגת שוקולד מנצחת ליום הולדת לילדים

טיפים

בסיס פשוט שתמיד מצליח. עם ציפוי מקבלים עוגת שוקולד משודרגת, ואחרי קישוט – עוגה יפייפיה! כל מה שצריך לעשות זה להכין 3 ימים מראש ולקשט..

עוגת יום הולדת

בהצלחה!

נ.ב. נרות יום הולדת שלא הורסים את העוגה..

נרות יום הולדת

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 5 / 5. דירגו אותנו עד כה: 1

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: