עוגת יום הולדת יפה ומרשימה על בסיס עוגת שוקולד פשוטה, טעימה, ומהירה להכנה, נוחה לקישוט ולשינוע, שכולם יאהבו. העוגה טעימה יותר אחרי יומיים-שלושה ולכן אפשר להכין מראש וביום האירוע רק לקשט..
מתכון לעוגת יום הולדת מרשימה (על בסיס עוגת שוקולד פשוטה)
רק לאחרונה גיליתי שטעמה של העוגה הזו משתבח לאחר יומיים-שלושה במקרר! אם מצפים אותה בגנאש שוקולד עם חמאה ושומרים במקרר הטעם הופך עשיר ועמוק יותר!
אז הנה הבונוס: מכינים את העוגה שלושה ימים לפני המסיבה, כולל ציפוי השוקולד ושומרים במקרר. ביום המסיבה מקשטים, ומחזירים למקרר עד להגשה. לאחר שהייה ארוכה במקרר גם ציפוי השוקולד נוח יותר לקישוט, וגם העוגה טעימה יותר.
אפשר להכין את העוגה גם ללא מיקסר!
עובדים בדיוק לפי המתכון. במקום מיקסר טורפים עם מקצף ידני בקערה גדולה.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ 5 ביצים L ¼1 כוסות (175 גרם) קמח תופח ¼1 כוס (250 גרם) סוכר 200 מ"ל (¾ כוס + כף) שמן קנולה ½ חבילה (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה ⅔ כוס (90 גרם) שוקולית ⅓ כוס (25 גרם) אבקת קקאו טובה 1 כפית נס קפה (רגיל, לא מגורען) לאפייה תרסיס שמן לשימון התבנית נייר אפייה לציפוי בקרם שוקולד עשיר ½ חבילה (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 100 גרם שוקולד מריר (60%-70% מוצקי קקאו) 20 גרם חמאה או: לציפוי בקרם שוקולד עשיר עבה במיוחד ¾ חבילה (180 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 120 גרם שוקולד מריר (60%-70% מוצקי קקאו) 25 גרם חמאה הצעות לקישוט מימרח לוטוס סוכריות צבעוניות קצפת, אינסטנט פודינג וניל • במקום קמח תופח: קמח רגיל + ¼1 כפיות אבקת אפייה (עדיף קמח תופח) • אפשר לאפות בתבנית 26: העוגה תצא פחות גבוהה
אופן הכנה
ליחצו לראות המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 15 דקות (ללא ציפוי וקישוט)
• זמן אפייה: 45 דקות
• נשמר היטב במקרר 5-6 ימים. טעים יותר אחרי 3 ימים!
• זו גירסה מותאמת למבוגרים! לילדים ראו: עוגת שוקולד מנצחת ליום הולדת לילדים
טיפים
בסיס פשוט שתמיד מצליח. עם ציפוי מקבלים עוגת שוקולד משודרגת, ואחרי קישוט – עוגה יפייפיה! כל מה שצריך לעשות זה להכין 3 ימים מראש ולקשט..