פורסם ב אוכל שילדים אוהבים, בשר, סוכות

קציצות בתנור: קציצות בשר טחון ללא טיגון

קציצות עסיסיות, טעימות, ריחניות, עם קרום מתפצח ותוך רך ואוורירי.. כן, קציצות אצלנו זה שמחה. הכי פשוט, הכי בסיסי, הכי טעים! אבל לטגן אני פחות אוהבת (בקיץ חם, בחורף הכל סגור) אז במקום לטגן – מכינים קציצות בתנור!


מתכון לקציצות בתנור – מבשר טחון, ללא טיגון, מושלמות!

הכי חשוב – בשר טוב. אני מערבבת צלעות טריות עם הודו אדום. דבר שני, מוסיפים המון ירוק: בצל, כרישה, שום, פטרוזיליה, שמיר (לא חייבים. אפשר כוסברה). דבר שלישי – מברישים בשמן זית לפני שמכניסים לתנור – זהו!

אל תוותרו על ירק ולחם – זה "מאוורר" את הקציצה, משפר את הטעם ומגדיל את הכמות.. ואם יש לכם זמן, השאירו את תערובת הירק והבשר לעמוד חצי שעה, לחיזוק טעמים.

כל המתכון בתמונות

איך מכינים

חומרים
הסבר קצר
הסבר מפורט
אביזרים
הערות
איך וכמה..

• זמן הכנה: 45 דקות לשתי תבניות + חצי שעה השהייה (לא חובה)
• זמן אפייה: כ- 35 דקות לשתי תבניות
• הכמות במתכון: כ- 50 קציצות (16-20 מנות)
• אפשר לחתוך לחצי את כל כמויות, ולהכין תבנית אחת (25 קציצות)
• נשמר מצויין במקפיא (כדאי להפשיר במקרר). נשמר יום-יומיים במקרר

טיפים

אני מקפיאה מיד אחרי שמתקרר, בקופסא אחת גדולה, עם הפרדה למנות: שמים שיכבת קציצות ומעליה נייר אפייה, עוד שיכבה, ועוד נייר אפייה, וכך הלאה. מוציאים מהפריזר מנה אחת בכל פעם, מפשירים כחצי שעה, ומחממים במיקרו חצי דקה מכל צד, שתי קציצות בכל פעם.

בהצלחה!

13 תגובות בנושא “קציצות בתנור: קציצות בשר טחון ללא טיגון

  1. אהבתי את אופן כתיבת המתכון בגרסה מפורטת ותמציתית, ולגופו – הקציצות יצאו נפלאות, אבל ממש. אימצתי כמתכון לחיים. תודה רבה וחג שמח.

  2. האם אפשר להחליף את הלחם בפירורי לחם? או בלחם מחיטה מלאה? והאם המתכון מתאים גם לטוסטר אובן?

    1. אפשר להחליף את הלחם בפירורי לחם – על אותה כמות בשר שימי כ- 6 כפות פירורי לחם (פשוטים, ללא תיבול).
      לחם מחיטה מלאה – עדיף!! אפילו מומלץ. במקום 6 פרוסות חלה מספיק 4-5 פרוסות, תלוי כמה הלחם צפוף וכבד.
      טוסטר אובן – אפשר בהחלט. דרוש טוסטר אובן חזק וטוב. הזמנים אולי ישתנו מאחר והקציצות תהיינה קרובות יותר לגוף החימום, אז פשוט שימי לב (דרוש בייביסיטר לקציצות בפעם הראשונה..)

    1. מתחילים ב- 250 מעלות 12 דקות – לצד הראשון מסיימים בגריל III (הטמפרטורה הכי גבוהה בשעון בתנור) 4-5 דקות – לצד השני בהצלחה!

  3. הוספתי רוטב עגבניות חריף לקציצות בשר ויצא מדהים. הכנתי גם כריך לחמניה טריה עם הקציצות הקרות ועם הרוטב ולקקו את האצבעות.. תודה!

    1. תודה לך! שמחתי שנהניתם (: אם כבר מדברים על רוטב חריף, הנה שני טיפים קטנים: כדאי תמיד לטעום את הפלפל (בזהירות) לפני שמשתמשים בו – יש הבדלים גדולים במידת החריפות. ודבר שני, הגרעינים הקטנים הם החריפים ביותר. אז אם תרצו פחות חריף – אל תשאירו את הגרעינים.

  4. 😛 טעים מאוד – הכנתי ביום שישי, הקציצות הכי טובות בארץ… אני פחות אוהבת שמיר אז החלפתי בבזיליקום…. תודה למי ששיתף את המתכון באתר ושבוע טוב!

    1. שמחנו לשמוע! אין כיף גדול מזה..
      עוד רעיון – אפשר להחליף את השמיר גם בכוסברה (רק לאוהבי הכוסברה 🙂 )

    1. כן! התערובת מתאימה גם לקציצות שמטגנים במחבת.
      לאחר הכנת התערובת, מחממים שמן (תירס או קנולה) במחבת עמוק (לפחות 7 ס"מ). גובה השמן במחבת – כ- 2 ס"מ – השמן צריך להגיע עד לאמצע גובה הקציצה.
      כשהשמן חם מניחים את הקציצות בצפיפות במחבת. הופכים את הקציצות כאשר השוליים שלהן נראים מטוגנים, והמרכז נהיה כמעט לבן.
      לאחר שהופכים, מטגנים רק עד שהתחתית מקבלת צבע כהה יותר – לא לטגן יותר מדי.
      מוציאים ומניחים על נייר סופג.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

CAPTCHA