עוף בתנור הכי מושלם שיש: כרעיים עסיסיות, ירקות צבעוניים מסביב, תפוחי אדמה אפויים, שום, שמן זית ועוד שלושה סודות קטנים: יין אדום מתוק, עגבניות והמון לימון! ארוחה שלמה בתבנית אחת.. נהדר ליום שישי
מתכון לכרעיים עוף בתנור בלימון עם תפוחי אדמה
אל תוותרו על הלימון (אם זה נראה לכם מוזר – כדאי לנסות)!
ועוד דבר: האיזון המושלם של הטעמים נובע מהמתיקות של היין והשזיפים, החמיצות של העגבניות והלימון, והחריפות העדינה של השום והפלפל – אז אל תוותרו על אף מרכיב..
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לתבנית תנור סטנדרטית גדולה, בגודל 35 על 45 ס"מ העוף 4 כרעיים טריות חצויות לשוק וירך, ללא שומן, עם עור מומלץ לבקש בחנות: להפריד לשוק וירך, לחתוך את העצם בקצה השוק, ולנקות משומן הירקות לתבנית 4 תפוחי אדמה לבנים (לאפייה ומילוי) (כ- 900 גרם) 2 בצלים יבשים (כדאי אחד מהם אדום) 3-4 גזרים (כ- 500 גרם) 2 פלפלים (כדאי אחד אדום ואחד צהוב) 1 קישוא עגול (למילוי) או זוקיני 8 שזיפים שחורים יבשים הירקות לכיסוי ⅔ ראש שום 1 לימון גדול 2 עגבניות בשלות או 15 עגבניות שרי הרוטב 1 כוס יין אדום מתוק לקידוש או יין פורט ⅓ כוס שמן זית ½1 כפיות מלח בישול גרוס 1 כפיות פלפל שחור טרי גרוס
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 25 דקות
• זמן בישול בתנור: 55 דקות
• הכמות במתכון: 5-6 מנות (תבנית תנור אחת)
• נשמר היטב יום-יומיים בקופסא אטומה במקרר. נשמר מצויין במקפיא (כדאי להפשיר במקרר)