קציצות בתנור – עסיסיות, טעימות, ריחניות, עם קרום מתפצח ותוך רך ואוורירי.. כן, קציצות אצלנו זה שמחה. הכי פשוט, הכי בסיסי, הכי טעים! אבל לטגן אני פחות אוהבת (בקיץ חם, בחורף הכל סגור) אז במקום לטגן – מכינים קציצות בתנור!
מתכון קציצות בתנור – מבשר טחון, ללא טיגון, מושלמות!
הכי חשוב – בשר טוב. אני מערבבת צלעות טריות עם הודו אדום. דבר שני, מוסיפים המון ירוק: בצל, כרישה, שום, פטרוזיליה, שמיר (לא חייבים. אפשר כוסברה). דבר שלישי – מברישים בשמן זית לפני שמכניסים לתנור – זהו!
אל תוותרו על ירק ולחם – זה "מאוורר" את הקציצה, משפר את הטעם ומגדיל את הכמות.. ואם יש לכם זמן, השאירו את תערובת הירק והבשר לעמוד חצי שעה, לחיזוק טעמים.
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים הבשר 1.2 ק"ג צלעות בקר טרי טחון 750 גרם הודו אדום טרי טחון הירקות לטיגון 4 כפות שמן זית (¼ כוס) לטיגון הירקות 4 בצלים יבשים (רצוי בצל לבן) 3 כרישות בינוניות (או 4 קטנות) ½1 ראש שום התוספות לתוך בשר 6 פרוסות לחם 3 ביצים חבילה גדולה פטרוזיליה (¼1 כוסות פטרוזיליה קצוצה) חבילה גדולה שמיר (¼1 כוסות שמיר קצוץ) ½3 כפיות מלח בישול גרוס ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס ½ כפית פלפל לבן בתבנית ⅓ כוס שמן זית למריחת הקציצות נייר אפייה (4 גיליונות בודדים או גליל) הערות • בחנות: מבקשים נתח של 1.2 ק"ג צלעות. מבקשים מהקצב לנקות שומנים גדולים (בערך 50-70 גרם), לשטוף, ולטחון פעם אחת. מתקבל כ- 1.15 ק"ג בשר טחון נטו. כמות בשר כוללת, ביחד עם ההודו, כ- 1.9 ק"ג. • פרוסות לחם - אפשר חלה אבל כדאי לחם מלא או מלא קל
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
קציצות בתנור – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 45 דקות לשתי תבניות + חצי שעה השהייה (לא חובה)
• זמן אפייה: כ- 35 דקות לשתי תבניות
• הכמות במתכון: כ- 50 קציצות (16-20 מנות)
• אפשר לחתוך לחצי את כל כמויות, ולהכין תבנית אחת (25 קציצות)
• נשמר מצויין במקפיא (כדאי להפשיר במקרר). נשמר יום-יומיים במקרר
טיפים
אני מקפיאה מיד אחרי שמתקרר, בקופסא אחת גדולה, עם הפרדה למנות: שמים שיכבת קציצות ומעליה נייר אפייה, עוד שיכבה, ועוד נייר אפייה, וכך הלאה. מוציאים מהפריזר מנה אחת בכל פעם, מפשירים כחצי שעה, ומחממים במיקרו חצי דקה מכל צד, שתי קציצות בכל פעם.
אהבתי את אופן כתיבת המתכון בגרסה מפורטת ותמציתית, ולגופו – הקציצות יצאו נפלאות, אבל ממש. אימצתי כמתכון לחיים. תודה רבה וחג שמח.
תודה רבה, זה ממש כיף לשמוע (: חג שמח!
האם אפשר להחליף את הלחם בפירורי לחם? או בלחם מחיטה מלאה? והאם המתכון מתאים גם לטוסטר אובן?
אפשר להחליף את הלחם בפירורי לחם – על אותה כמות בשר שימי כ- 6 כפות פירורי לחם (פשוטים, ללא תיבול).
לחם מחיטה מלאה – עדיף!! אפילו מומלץ. במקום 6 פרוסות חלה מספיק 4-5 פרוסות, תלוי כמה הלחם צפוף וכבד.
טוסטר אובן – אפשר בהחלט. דרוש טוסטר אובן חזק וטוב. הזמנים אולי ישתנו מאחר והקציצות תהיינה קרובות יותר לגוף החימום, אז פשוט שימי לב (דרוש בייביסיטר לקציצות בפעם הראשונה..)
כמה חום ??
מתחילים ב- 250 מעלות 12 דקות – לצד הראשון מסיימים בגריל III (הטמפרטורה הכי גבוהה בשעון בתנור) 4-5 דקות – לצד השני בהצלחה!
הוספתי רוטב עגבניות חריף לקציצות בשר ויצא מדהים. הכנתי גם כריך לחמניה טריה עם הקציצות הקרות ועם הרוטב ולקקו את האצבעות.. תודה!
תודה לך! שמחתי שנהניתם (: אם כבר מדברים על רוטב חריף, הנה שני טיפים קטנים: כדאי תמיד לטעום את הפלפל (בזהירות) לפני שמשתמשים בו – יש הבדלים גדולים במידת החריפות. ודבר שני, הגרעינים הקטנים הם החריפים ביותר. אז אם תרצו פחות חריף – אל תשאירו את הגרעינים.
😛 טעים מאוד – הכנתי ביום שישי, הקציצות הכי טובות בארץ… אני פחות אוהבת שמיר אז החלפתי בבזיליקום…. תודה למי ששיתף את המתכון באתר ושבוע טוב!
שמחנו לשמוע! אין כיף גדול מזה..
עוד רעיון – אפשר להחליף את השמיר גם בכוסברה (רק לאוהבי הכוסברה 🙂 )
האם אפשר להכין את הקציצות האלה בלי תנור?
כן! התערובת מתאימה גם לקציצות שמטגנים במחבת.
לאחר הכנת התערובת, מחממים שמן (תירס או קנולה) במחבת עמוק (לפחות 7 ס"מ). גובה השמן במחבת – כ- 2 ס"מ – השמן צריך להגיע עד לאמצע גובה הקציצה.
כשהשמן חם מניחים את הקציצות בצפיפות במחבת. הופכים את הקציצות כאשר השוליים שלהן נראים מטוגנים, והמרכז נהיה כמעט לבן.
לאחר שהופכים, מטגנים רק עד שהתחתית מקבלת צבע כהה יותר – לא לטגן יותר מדי.
מוציאים ומניחים על נייר סופג.
התגובות הועברו לכאן מהאתר הישן (2013)