פורסם ב מדריכים, עוגת שוקולד, קינוחים ללא אפייה, קינוחים קלים

מוס שוקולד לבן

מוס שוקולד לבן נפלא, אוורירי וקצפתי, בטעם מודגש של שוקולד לבן – סוף הדרך לאוהבי הז'אנר.. אפשר להשתמש לקישוט עוגת שוקולד או מעל קאפקייקס, אפשר למלא בתוך רולדה או להכין קינוח בכוס (ללא גלוטן) ולאכול עם כפית.. אין סוף אפשרויות 🙂 וכל זה מ- 2 מרכיבים בלבד!


איך מכינים מוס שוקולד לבן – המדריך המלא

מוס שוקולד לבן מתאים כאשר רוצים להשתמש בקרם בטעם שוקולד ובצבע לבן. הוא אוורירי וקצפתי בהשוואה לגנאש משוקולד לבן והוא מסיבי ובעל טעם חזק יותר בהשוואה לקצפת רגילה. הטעם כל כך עשיר שבקלות אפשר להכין מהמוס קינוח בכוס – נטו מוס או עם מעט מאד תוספות (רעיונות בסוף).

הטעם המודגש של שוקולד לבן הופך את המוס מגנט לילדים (ולכל מי שאוהב שוקולד לבן..)

♦ כדאי להכניס למקרר (מכוסה) לכחצי שעה כדי שהמוס יתקשה ויתייצב.

ראו תמונות, שלב אחר שלב

מוס שוקולד לבן

ממיסים את השוקולד (אפשר בשתי שיטות)

מוס שוקולד לבן מוס שוקולד לבן מוס שוקולד לבן מוס שוקולד לבן מוס שוקולד לבן

מקציפים שמנת

מוס שוקולד לבן

מאחדים (אפשר בשתי שיטות)

מוס שוקולד לבן מוס שוקולד לבןמוס שוקולד לבןמוס שוקולד לבן

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
 250 גרם שוקולד לבן
 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% / 38%

♦ כמות זו מספיקה לכיסוי עוגה (קוטר 26 ס"מ) בשיכבה נדיבה

אופן הכנה

⇓ הסבר קצר

♦ שוברים את השוקולד הלבן לקוביות.

1.    ממיסים את השוקולד בתוך 100 מ"ל מהשמנת (כמו שמכינים גנאש)

2.    מקציפים את יתר השמנת לקצפת כמעט נוקשה

3.    מאחדים את השוקולד והקצפת – מעבירים 2 כפות מהקצפת לתוך השוקולד המומס, ומאחדים ביסודיות. מאחדים את יתר הקצפת בשלבים, בקיפול ידני, או בהקצפה איטית קצרה.

⇓ הסבר מפורט

♦ שוברים את השוקולד הלבן לקוביות.

להכנת המוס 3 שלבים:
  1. המסת שוקולד לבן בתוך מעט שמנת מתוקה
  2. הקצפת שמנת מתוקה לקצפת (לא לגמרי נוקשה)
  3. איחוד השוקולד המומס עם הקצפת

אפשר להמיס את השוקולד ולאחד בשתי שיטות.

1.    המסת השוקולד

המסת השוקולד – שיטה ראשונה – בסיר:

• מחממים 100 מ"ל מהשמנת בסיר בינוני על אש בינונית – עד שנוצרות בועיות קטנטנות. מנענעים את הסיר מדי פעם – לא מגיעים לרתיחה. מכבים את האש.
• מוסיפים את קוביות השוקולד הלבן לשמנת החמה ומתחילים לבחוש במרץ עד לקבלת קרם סמיך ואחיד. מצננים לגמרי (כ- 10 דקות).
(אחרי כמה דקות של בחישה השוקולד מתאחד לתוך השמנת – לא להתייאש גם אם בהתחלה זה נראה רע. ליחצו כאן להסבר מלא איך מכינים גנאש לבן).

המסת השוקולד – שיטה שניה – בבאן מארי:

• מעמידים באן מארי (קערה מונחת על סיר עם מים רותחים, הקערה במרחק 2 ס"מ מהמים) ומניחים בו את השוקולד.
• לאחר כחצי דקה, השוקולד מתחיל להינמס, מוסיפים 100 מ"ל מהשמנת. מחכים עוד כדקה, שהשוקולד יימס והשמנת תתחמם.
• בוחשים במרץ עד לקבלת קרם סמיך ואחיד. מצננים לגמרי (כ- 10 דקות).

2.    הקצפת שמנת מתוקה

במיקסר, מקציפים את יתר השמנת לקצפת כמעט נוקשה – לא ממש רכה, ולא לגמרי נוקשה, באמצע – עוצרים רגע לפני שהשמנת מתקשה. ליחצו כאן להסבר מלא איך מכינים קצפת).

3.    איחוד השוקולד והקצפת

איחוד השוקולד – שיטה ראשונה – קיפול:

• מעבירים 2 כפות מהקצפת לתוך השוקולד המומס (שהתקרר), ומערבבים היטב.
• מוסיפים את יתרת הקצפת לקערת השוקולד המומס – ב- 3 חלקים, כל פעם מוסיפים שליש – ומערבבים בתנועות קיפול עדינות אך חזקות (מערבבים היטב אבל לא מהר ולא יותר מדי)

איחוד השוקולד – שיטה שניה – הקצפה:

• מעבירים 2 כפות מהקצפת לתוך השוקולד המומס (שהתקרר), ומערבבים היטב (משאירים את יתר הקצפת בקערת המיקסר).
• מוסיפים את כל השוקולד המומס לקערת המיקסר, לקצפת שנותרה שם. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית כדקה, עד שהמירקם נראה אחיד וסמיך.

♦ כדאי להכניס למקרר (מכוסה) לכחצי שעה כדי שהמוס יתקשה ויתייצב.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» סיר בינוני (רצוי קרמי או טפלון) או באן מארי (אפשר מאולתר, ראו בתמונות)
» כף עץ או מרית סיליקון עמידה בחום גבוה לעירבוב
» מיקסר

איך וכמה..

• זמן הכנה: כרבע שעה
• איחסון: במקרר, במיכל אטום, עד 3 ימים
• הקפאה: אפשר להקפיא לזמן ארוך. מפשירים במקרר לפני השימוש
• מומלץ להשתמש בשוקולד טרי (תמיד, אבל במיוחד כשמדובר בשוקולד לבן)

הכמות המתכון מספיקה ל..

• ציפוי עוגה בקוטר 26 ס"מ בשיכבה עבה
• זילוף שיכבה עבה על 36-40 קאפקייקס
• מילוי באמצע של עוגה גדולה

קינוח אישי בכוס

• מיד אחרי ההקצפה מעבירים לכוסות ומקררים כחצי שעה במקרר
• אחרי קירור קצר הוסיפו למעלה תוספות מעניינות, כגון:
קצפת ומעליה שבבי שוקולד מריר או גנאש שוקולד לבן או גנאש שוקולד מריר
• החזירו למקרר לחצי שעה לפחות

מוס שוקולד לבןמוס שוקולד לבן באן מארי

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 5 / 5. דירגו אותנו עד כה: 6

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: