פורסם ב מוצרים מומלצים

טחינה זה גם טעים וגם בריא

טחינה!

כל מילה מיותרת. למי שלא מכיר –
קחו 3 ימים להתרגל ואח"כ לא תפסיקו לאהוב.

זה בריא, וזה טעים, זה פשוט להכין, וזה לא יקר
(זה לא כמו שימליצו לכם לאכול סלמון כל צהריים..)

מומלץ כל בוקר על טוסט מלחם מלא (וגם בלילה כשרעבים).

כדאי להשקיע בטחינה טובה!
(אבל לא משהו מוגזם בעבודת יד, כן?)

אני הכי אוהבת את היונה וגם את הגמל –
אפשר להשיג ביפו (מול בית המכס), שוק רמלה, שוק נתניה ובמכולות מיוחדות.
החיסרון היחיד של הטחינה הנהדרת הזו הוא שאי אפשר למצוא אותה בסופר רגיל.

האם כדאי להשקיע בטחינה מאד יקרה (כמו טחינה אתיופית)?
לדעתי האישית לא, אבל יש כאלה שנשבעים שהם מרגישים בהבדל..

למה בריא לאכול טחינה?

הטחינה עשירה בסידן (וטחינה מלאה עשירה אף יותר: כמות הסידן מושפעת מאוד מסוג השומשום והאם הוא מלא או לא) והסידן כידוע חשוב לחיזוק וצפיפות העצם.

צריכת סידן חשובה במיוחד לנשים וגם לילדים בתקופת הגדילה: כדאי ואפשר להרגיל את הילדים לאכול טחינה – בהתחלה זה פחות טעים להם אבל אח"כ, מניסיוני האישי, הם אוהבים, ואזזה פיתרון מצויין לסנדביץ' לבית הספר, עם פרוסת עגבניה או מלפפון. בריא, טעים, מהיר ואפילו זול.

בנוסף יש בטחינה מינרלים נוספים –ברזל, זרחן, מגנזיום ואבץ.

וידוי אישי: אני אוכלת כל בוקר טוסט מלחם מלא (כמו בתמונה) עם טחינה:
טחינה
אני מכינה צנצנת שלמה (כמו בתמונה העליונה),
מחלקת ל- 3-4 קופסאות קטנות אטומות היטב, ומקפיאה – נשמר נהדר!

מומלץ להוציא מהפריזר לילה קודם, ולהעביר למקרר.
בבוקר פשוט מערבבים היטב עד שנראה כמו חדש..

איך מכינים טחינה? היכנסו לראות


נ.ב.

כל הדברים שמופיעים במדור זה הם דברים שניסיתי, השתמשתי, אני מכירה ואני אוהבת.
אם יש לך דעה אחרת לגבי הדברים שבמדור או המלצות נוספות אשמח לשמוע את דעתך כאן למטה.

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: