פורסם ב בריאות

תוצרת חקלאית מקומית – שיווק ישיר

מדריכים  Love To Cook

תוצרת מקומית

חקלאות חברתית

הרעיון שכדאי להכיר את מי שמגדל את האוכל שלך הוא טרנד עכשווי אבל תחשבו על זה לרגע:

פעם כולם הכירו את מי שהביא להם את המזון !

אנשים גידלו לעצמם או החליפו עם השכן או קנו בשוק המקומי – האפשרויות היו מצומצמות.

אחר כך המרחקים התקצרו הודות להתפתחות הרכבות והמטוסים, והמזון הגיע מצד אחד של הארץ לצד השני שלה.
בהמשך, איפשרו פיתוחים של זנים חדשים, ודשנים מיוחדים, וחומרי הדברה חזקים לקבל את המזון בכל עונות השנה, כמעט ללא הפסקה.
ואז, אחרי שחגגנו את הקידמה הזו, פתאום גילינו שיש לה גם מחיר, תרתי משמע..

הירקות והפירות שאנו אוכלים היום טעימים פחות ויקרים יותר!

הם פחות טריים, ופחות אמיתיים, לעיתים הם בעיקר יפים אך ללא טעם וריח, והם זמינים אומנם כל השנה אבל המחיר שלהם גבוה.

במיוחד בישראל.

ובמיוחד כאשר מתברר שהמגדל נהנה רק מחלק קטן מהמחיר הסופי שמשלם הצרכן.

אז הנה כמה דברים שאנחנו יכולים לעשות בעניין –

כדי שיהיו לנו ירקות ופירות טעימים יותר. כדי שנשלם פחות. כדי שנרגיש יותר טוב.
כדי שגם המגדלים יחיו יותר טוב.

מהחקלאי לצרכן – חותכים את פערי התיווך

הנה כמה מושגים בסיסיים שהפכו פופולאריים בשנים האחרונות:

♦ מקומי

העדיפו תוצרת מקומית על פני תוצרת שמשונעת למרחקים גדולים, שמקורה בבית גידול אחר והיא מתאימה לאקלים ותרבות שונים. כך אנו תומכים בסביבה הקרובה, מקטינים את הזיהום, ומכירים את מקור המזון. אין זה אומר שצריך להתנזר לחלוטין מאכילת מזון שבא מרחוק, אלא להמעיט בו.

♦ עונתי

העדיפו לאכול כל פרי וירק בעונתו – הוא טעים יותר בעונה, זול יותר, זמין יותר ומהנה! ובאמת, גם ההפוגה תורמת להנאה – לאכול ענבים בקיץ ותפוזים בחורף זה כיף ולהתגעגע עליהם, שלא בעונתם, זה גם כיף.. אז נכון שהתרגלנו לעגבניות ומלפפונים וגם פלפלים במשך כל השנה אבל האם להתעקש על אבטיח בחורף זה לא מיותר?

♦ טרי

יש דברים שקשה להעביר במילים, ואף בתמונות. כמו למשל טעם צנונית או בצל ירוק שאך זה נקטפו. או חסה ממש טריה. או אגס שלא המתין שנה בבית קירור.. כאן המילים מיותרות. חייבים פשוט לנסות! לסחורה הטרייה יש לפחות שני יתרונות – היא טעימה יותר וגם נשמרת זמן רב יותר.

♦ ישיר

אפשר לקנות היום ישירות מהחקלאים! אפשר לבקר בשווקים שפועלים בלא מעט מקומות, בעיקר בימי שישי – ראו רשימה, אפשר לבקר בחלק מהמשקים ולקנות ממש ליד השדה – וגם להכיר את המגדל, ואפשר להזמין הביתה – יש לא מעט התארגנויות כיום שמאפשרות רכישה באתר אינטרנט והזמנת משלוח הביתה.

♦ להכיר את המגדל

האבוקדו, האגסים, והתפוחים של סבא שלי צבי. מגבעת חיים. הטעם והריח צרובים בזיכרוני. והזיכרון של תפוח עץ אחד ענק, בגודל אבטיח קטן, ש סבא שלי הביא מהמטע יום אחד ואני אכלתי לבד..

מהחקלאי לצרכן – פעילות שוקקת בכל הארץ

דף פייסבוק פעיל ותוסס – חקלאות חברתית ישירה

• הטרנד העולמי של שוקי איכרים תופס תאוצה גם בארץ, עם שווקים המציעים ירקות, פירות, לחמים, גבינות, ריבות, שמן זית ועוד – והכל ישירות מהחקלאי לצרכן – כתבה במסע אחר

שוק האיכרים מתקיים היום בכמה ערים:
באר שבע – שוק האיכרים, דרך חברון 48
ראשון לציון – שוק האיכרים, זד"ל 3
הרצליה – שוק האיכרים, החושלים 1
חולון – שוק האיכרים, גולדה מאיר 6
תל אביב – שוק האיכרים, נמל תל אביב.

ויש גם שוקי איכרים נוספים ביוקנעם ובבית שאן

בישול מהנה ואוכל טוב!   Love To Cook

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: