פורסם ב בראנץ, מתכונים לשבת בבוקר, פסטה, צמחוני, שבועות

פשטידת אטריות מתוקה (פשטידת גבינה מתוקה)

אטריות רחבות עטופות בגבינה לבנה מתוקה אפויות בתנור – רכות מנחמת בפנים ומעטה קרנצ'י נהדר מבחוץ – פשטידת אטריות מתוקה זה אחד המאכלים שאי אפשר לעמוד בפניהם..


מתכון לפשטידת אטריות מתוקה – עם גבינה, שמנת חמוצה, אגוזים ופירות יבשים

אטריות עם גבינה לבנה מתוקה זה אוכל בסיסי לאנשים עמלים 🙂 .. אני זוכרת את הפשטידה הזו כילדה (עם אמא הונגריה) במיוחד בחורף.

לתוספת שימחה, אני מוסיפה פירות יבשים קצוצים ואגוזים – אבל לא חייבים: אפשר לשים רק צימוקים, או רק אגוזים, או קרנברי'ז.

מכורים – מניחים כפית קונפיטורה משובחת, מעט חמצמצה, מלמעלה.. ואוכלים חם!

בדרך כלל נהוג להכין את הפשטידה מאטריות ביצים. ויש בהן באמת משהו רך ומלטף. אבל אפשר גם מאטריות רחבות טובות מחיטת דורום, שהן יותר בריאות.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לתבנית גדולה וגבוהה (כגון פיירקס אליפסה גדול)
 1 חבילה (500 גרם) אטריות
 3 ביצים גדולות
 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן או דמררה
 ½ כוס (100 גרם) סוכר חום
 500 גרם גבינה לבנה רגילה
 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה (15%)
 3 כפיות מלח בישול
 ¼ כפית מלח שולחן

תוספות
 125 גרם משמש יבש, מומלץ אורגני (בערך ¼1 כוסות)
 125 גרם שזיפים יבשים ללא חרצנים (בערך ¼1 כוסות)
 100 גרם (כוס) אגוזי מלך

• אטריות: אטריות מקמח דורום, די רחבות (פטוצ'יני) או אטריות ביצים – יוצא יותר אוורירי אך קצת פחות בריא.
• משמש יבש אורגני: יש יותר חמוצים ויש יותר מתוקים. כולם כהים יחסית
(הצבע הכתום בהיר מקורו בצבע מאכל). סוג מעולה הוא משמש אורגני מאוזבקיסטן.
• תוספת צימוקים: אפשר לשים 100 גרם מכל סוג: משמשים, שזיפים, וצימוקים
• גבינה לבנה: אפשר לשים 750 גרם אם התבנית ממש גבוהה - יוצא מדהים!

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

פשטידת אטריות מתוקה

⇓ הסבר קצר
1.    מבשלים את הפסטה עם 3 כפיות מלח לפי הוראות היצרן (מומלץ לרמת אל-דנטה). שוטפים במים קרים ומניחים בצד להתקרר.

2.    מחממים תנור אפיה ל- 180° [צלזיוס] (עם רשת באמצע).

3.    שוטפים וקוצצים גס את הפירות היבשים ואת האגוזים.

4.    מפרידים את הביצים. שומרים בצד את החלמונים ומקציפים את החלבונים עם ¼ כפית מלח ו- ¼ כוס סוכר לבן (מתוך הכוס סוכר) לקצף נוקשה.
מעבירים את הקצף לקערה אחרת.

5.    בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף) מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר (¾ כוס) עד שהתערובת הופכת בהירה ומעט תפוחה.

6.    מוסיפים את הגבינה והשמנת החמוצה, ומערבלים במהירות איטית כחצי דקה, רק עד שהמסה די אחידה.

7.    מעבירים את האטריות לתבנית ומעליהן מניחים את תערובת הגבינה, הפירות הקצוצים, האגוזים והסוכר החום. מערבבים היטב אך בעדינות. מוסיפים את קצף החלבונים ומטמיעים בעדינות. אין צורך לערבב לגמרי.

אם רוצים שהקצף יתאחד לגמרי עם הגבינה: מוסיפים את הגבינה לקערת הקצף ומקפלים, ולאחר מכן מניחים את כל התערובת על האטריות ומערבבים. אני מעדיפה את השיטה הראשונה, שבה נשארים איי-קצף בתוך הפשטידה.

8.    אפיה: מכניסים לאמצע התנור ל- 40-45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה והגבינה מתייצבת, לפי מידת ההזהבה שאוהבים. מוציאים מהתנור מיד.

הגשה

מחממים במיקרו. אפשר להגיש עם מעט קונפיטורה טובה מעל.
יש כאלה שאוהבים את זה דווקא קר – ישר מהמקרר!

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    מבשלים את הפסטה
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן: מרתיחים 5 ליטר מים, מוסיפים מלח, פסטה ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים (כ- 10 דקות) ללא מכסה.
מסננים את הפסטה ושוטפים במהירות במים קרים. משאירים במסננת.
חשוב מאד לא לבשל יותר מדי – מומלץ לבשל חצי דקה פחות מהזמן המומלץ!

2.    תנור
מחממים תנור אפיה ל- 180° [צלזיוס] (עם רשת באמצע).

3.    שוטפים וקוצצים פירות יבשים
שוטפים היטב במים קרים את הפירות היבשים.
קוצצים גס – לקוביות בגודל  ½1 – 1 ס"מ.
צימוקים אין צורך לחתוך..

4.    קוצצים אגוזים
קוצצים עם סכין חדה או שוברים ביד את האגוזים – כל חצי אגוז בערך לארבע.

5.    מפרידים ביצים
מפרידים את החלבונים והחלמונים.
את החלבונים מניחים בקערת המיקסר ואת החלמונים שומרים בצד.

6.    מקציפים חלבונים
מתחילים בהקצפה איטית ומגבירים את המהירות בהדרגה, עד שמופיעות בועות ראשונות והקצף בערך מכפיל את ניפחו – כדקה וחצי של הקצפה.
עוצרים, מוסיפים ¼ כפית מלח ו- ¼ כוס סוכר לבן (מתוך הכוס סוכר), ומקציפים במהירות גבוהה עד לקצף נוקשה – כ- 2 דקות של הקצפה.

מעבירים את הקצף לקערה אחרת. מפרקים את המקצף, דופקים אותו על דפנות הקערה על מנת לנער את הקצף ומחזירים אותו למיקסר (אין צורך לשטוף).

7.    מקציפים חלמונים, סוכר וגבינה
באותה קערת מיקסר – אין צורך לשטוף את הקערה – מניחים את החלמונים עם יתרת הסוכר (¾ כוס) ומקציפים במהירות גבוהה עד שהתערובת הופכת בהירה ומעט תפוחה – כ- 2 דקות של הקצפה.
עוצרים, מוסיפים את הגבינה והשמנת החמוצה, ומפעילים את המיקסר במהירות איטית כחצי דקה, רק עד שהמסה די אחידה.

חשוב לא לערבל יותר מדי, אחרת הגבינה תהפוך לנוזלית!

8.    מחברים את האטריות, הגבינות והקצף
מעבירים את האטריות לתבנית ומעליהן מניחים את תערובת הגבינה, הפירות הקצוצים, האגוזים והסוכר החום. מערבבים היטב אך בעדינות. מוסיפים את קצף החלבונים ומטמיעים בעדינות. אין צורך לערבב לגמרי.

אם רוצים שהקצף יתאחד לגמרי עם הגבינה: מוסיפים את הגבינה לקערת הקצף ומקפלים, ולאחר מכן מניחים את כל התערובת על האטריות ומערבבים. אני מעדיפה את השיטה הראשונה, שבה נשארים איי-קצף בתוך הפשטידה.

9.    אפיה
מכניסים לאמצע התנור ל- 40-45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה והגבינה מתייצבת.
אם אוהבים קריספי – משאירים עוד כמה דקות, אך לא יותר מדי כי הפשטידה תתייבש.

מוציאים מיד מהתנור, ומקררים על השיש (לא להשאיר בתנור).

הגשה

מחממים במיקרו, כל מנה בנפרד.
אבל! יש כאלה שאוהבים את זה דווקא קר – ישר מהמקרר!
קר או חם, אפשר להגיש עם מעט קונפיטורה טובה, כגון תותים או דובדבנים חמוצים.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית גדולה וגבוהה, כגון פיירקס אליפסה באורך 39 ס"מ ובגובה 7 ס"מ.
» סיר לבישול פסטה + מסננת לפסטה
» מיקסר
» סכין גדולה וטובה + קרש חיתוך

חצי כמות

בתבנית מרובעת בגודל 25 על 25 ס"מ אפשר להכין מחצית מהכמות במתכון

הערות
התוספות – פירות יבשים

על התוספות אני ממליצה לא לוותר – זה הופך את הפשטידה להרבה יותר מעניינת וממכרת.. אני מעדיפה פירות יבשים ואגוזים (אצלנו לא אוהבים צימוקים וכוסברה 🙂 ) אבל אפשר כמובן לשים דווקא רק צימוקים – למי שאוהב במיוחד את השילוב של גבינה לבנה מתוקה וצימוקים.

• בסה"כ דרוש ½2 כוסות פירות יבשים קצוצים (לא מסוכרים!)
• אפשר להוסיף גם צימוקים או להחליף את המשמשים או השזיפים בצימוקים
• כדאי להשתמש בצימוקים בהירים גדולים, שלא מתייבשים באפיה
• אפשר להשתמש גם בקרנברי'ז במקום המשמשים והשזיפים
• אפשר לוותר לגמרי על הפירות היבשים למי שלא אוהב
• אפשר להחליף את אגוזי המלך באגוזי פקאן

אם רוצים רק מעט תוספות בפשטידה – שימו רק 100 גרם צימוקים בהירים גדולים.

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 30 דקות
• זמן אפיה: 45 דקות
• נשמר מצויין במקרר 4 ימים מכוסה בניילון נצמד. חימום במיקרוגל
• הכמות במתכון היא לתבנית פיירקס גדולה מאד. אפשר להכין מחצית מהכמות בתבנית פיירקס קטנה.

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: