אטריות רחבות עטופות בגבינה לבנה מתוקה אפויות בתנור – רכות מנחמת בפנים ומעטה קרנצ'י נהדר מבחוץ – פשטידת אטריות מתוקה זה אחד המאכלים שאי אפשר לעמוד בפניהם..
מתכון פשטידת אטריות מתוקה – עם גבינה, שמנת חמוצה, אגוזים ופירות יבשים
אטריות עם גבינה לבנה מתוקה זה אוכל בסיסי לאנשים עמלים 🙂 .. אני זוכרת את הפשטידה הזו כילדה (עם אמא הונגריה) במיוחד בחורף.
לתוספת שימחה, אני מוסיפה פירות יבשים קצוצים ואגוזים – אבל לא חייבים: אפשר לשים רק צימוקים, או רק אגוזים, או קרנברי'ז.
מכורים – מניחים כפית קונפיטורה משובחת, מעט חמצמצה, מלמעלה.. ואוכלים חם!
בדרך כלל נהוג להכין את הפשטידה מאטריות ביצים. ויש בהן באמת משהו רך ומלטף. אבל אפשר גם מאטריות רחבות טובות מחיטת דורום, שהן יותר בריאות.
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לתבנית גדולה וגבוהה (כגון פיירקס אליפסה גדול) 1 חבילה (500 גרם) אטריות 3 ביצים גדולות 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן או דמררה ½ כוס (100 גרם) סוכר חום 500 גרם גבינה לבנה רגילה 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה (15%) 3 כפיות מלח בישול ¼ כפית מלח שולחן תוספות 125 גרם משמש יבש, מומלץ אורגני (בערך ¼1 כוסות) 125 גרם שזיפים יבשים ללא חרצנים (בערך ¼1 כוסות) 100 גרם (כוס) אגוזי מלך • אטריות: אטריות מקמח דורום, די רחבות (פטוצ'יני) או אטריות ביצים – יוצא יותר אוורירי אך קצת פחות בריא. • משמש יבש אורגני: יש יותר חמוצים ויש יותר מתוקים. כולם כהים יחסית (הצבע הכתום בהיר מקורו בצבע מאכל). סוג מעולה הוא משמש אורגני מאוזבקיסטן. • תוספת צימוקים: אפשר לשים 100 גרם מכל סוג: משמשים, שזיפים, וצימוקים • גבינה לבנה: אפשר לשים 750 גרם אם התבנית ממש גבוהה - יוצא מדהים!
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
פשטידת אטריות מתוקה – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 30 דקות
• זמן אפיה: 45 דקות
• נשמר מצויין במקרר 4 ימים מכוסה בניילון נצמד. חימום במיקרוגל
• הכמות במתכון היא לתבנית פיירקס גדולה מאד. אפשר להכין מחצית מהכמות בתבנית פיירקס קטנה.