תפוחי אדמה בתנור אפויים במרק עוף חגיגיים וטעימים במיוחד, רכים ועשירים, ללא חמאה או שמנת! אידיאלי לאירוח – אפשר להכין מראש ולחמם. מתכון קל ומהיר, וגם כשר. הסוד טמון במרק עוף..
מתכון תפוחי אדמה בתנור אפויים במרק עוף
תפוחי האדמה נאפים בתנור בתוך מרק עוף, עם שום, טיפונת שמן זית, ומעט טימין (קורנית). הנוזלים נספגים באיטיות לתוך תפוחי האדמה ומתקבל טעם מלא ועשיר, מאד מיוחד, ומראה חגיגי!
מומלץ להשתמש במרק עוף אמיתי שהכנתם. אם אין – השתמשו במים + אבקת מרק.
לא שכחנו מלח – אין צורך להוסיף מלח בעת האפייה – המליחות מגיעה מהמרק.
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים 5 תפוחי אדמה בינוניים (תפו"א לאפייה) (1 ק"ג) 2 כוסות מרק עוף ½1 כוסות מים 2 כפות שמן זית 2-4 שיני שום מעט פלפל שחור טרי גרוס (לא חובה) ענף טימין (לא חובה) אם אין מרק עוף אמיתי 2 כוסות מים + 2 כפיות אבקת מרק עוף
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
תפוחי אדמה בתנור אפויים במרק עוף – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 15 דקות
• זמן אפייה: שעה וחצי
• הכמות במתכון: 5-6 מנות
• נשמר במקרר 3 ימים. לא מומלץ להקפיא
• חימום: במיקרוגל, זמן קצר, כמות קטנה בכל פעם
• מרק עוף: אם אפשר, כדאי להשתמש במרק עוף אמיתי שהכנתם, ורצוי מרק חדש או בן יום (אחרת צריך לטעום את המרק ולוודא שלא החמיץ או המליח).
• איזה תפוח אדמה: צהובים-בהירים גדולים, שמיועדים לאפייה.
טיפים
• כאשר מכינים מרק חדש הקפיאו 1-2 כוסות מרק, לשימוש כציר במאכלים שונים.
• כדאי לאפות בתבנית יפה ולהגיש לשולחן.
• מתכון למרק עוף מעולה עם ירקות בסיר לחץ: