פורסם ב עוגות גבינה, עוגות ללא קמח, פסח, שבועות

עוגת גבינה אפויה על בסיס ביסקוויטים

עוגת גבינה אפויה על בסיס ביסקוויטים פתי-בר עשירה אך אוורירית, עם נגיעת לימון וללא קמח. אפיה איטית ומים בתחתית התנור מפיקים עוגה מדהימה, מלאת נוכחות ובו בזמן עדינה, לבנה וקלילה כמו מוס עדין


מתכון לעוגת גבינה אפויה על בסיס ביסקוויטים

זו עוגת גבינה אפוייה קלאסית – פשוטה להכנה, טעימה ומענגת כמו מוס עדין, ויפיפיה. המתכון מוצלח במיוחד, וגם קל וברור, מתאים גם לאופים בפעם הראשונה.

במקום ביסקוויט פתי בר, אפשר להשתמש בביסקוויט ללא גלוטן, ובפסח אפשר להשתמש בעוגיות יין כשרות לפסח.

העוגה הכי טעימה אחרי יומיים במקרר – וזה נהדר לאירוח: מכינים יומיים קודם ומחביאים במקרר עד שהאורחים מגיעים..

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לתבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ

לתחתית
 170 גרם ביסקוויט פתי-בר (שליש חבילה של 500 גרם)
 50 גרם (¼ כוס) סוכר
 100 גרם חמאה רגילה

לגבינה
 750 גרם גבינה לבנה (סקי) (5% או 9%)
 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה
 4 ביצים (L)
 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
 1 כפית תמצית וניל
 ⅛ כפית מלח שולחן (חצי מ- ¼ כפית)
 1 כף מיץ לימון (לא חובה)
 גרידת לימון עדינה מחצי לימון (לא חובה)

לציפוי
 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה
 4 כפות (30 גרם) אבקת סוכר (או 3 כפות סוכר)
 ¼ כפית תמצית וניל

לאפייה
 10 גרם חמאה / תרסיס שמן לשימון תבנית
 תבנית מלאה במים, להניח בתחתית התנור

• פתי-בר: כדאי בטעם שוקו, אפשר רגילים
• תחתית: אפשר ⅓ כוס סוכר במקום ¼ כוס למתיקות חזקה

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

עוגת גבינה אפויה על בסיס ביסקוויטים

⇓ הסבר קצר
1.    מחממים תנור אפייה ל- 155° [צלזיוס] (עם רשת באמצע).
מניחים תבנית עם מים על קרקעית התנור או על השלב הנמוך ביותר.

2.    מכינים את התחתית במעבד מזון: מרסקים את הביסקוויטים לפירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר ומפעילים לכמה שניות נוספות. ממיסים את החמאה במיקרוגל, מוסיפים אותה לתערובת ומפעילים לחצי דקה נוספת.

3.    מעבירים את התערובת לתבנית, ומהדקים על הקרקעית עם היד או עם תחתית כוס. צמוד לדפנות "מושכים" את התערובת מעט לגובה. מעבירים תבנית לפריזר.

4.    מכינים את תערובת הגבינה: מקציפים גבינה לבנה, מסקרפונה וסוכר 2-3 דקות, מתחילים במהירות איטית ומגבירים למהירות גבוהה, עד שהתערובת סמיכה.

5.    טורפים את הביצים בקערה נפרדת. מוסיפים את הביצים לתערובת הגבינה בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית, ומקציפים עד שהתערובת שוב אחידה.

6.    מוסיפים תמצית וניל, לימון, גרידת לימון וטיפונת מלח ומקציפים עוד רבע דקה.

7.    מעבירים את התערובת לתבנית, מכניסים לאמצע התנור, מורידים ל- 150°, ואופים 50-55 דקות. העוגה מוכנה כשהיא עדיין לבנה, מעט רוטטת, וללא בקע.
העוגה לא צריכה לעלות – אם העוגה עלתה סימן שהחום היה מעט גבוה מדי.

8.    מוציאים (משאירים את התנור סגור), ונותנים לעוגה להתקרר כ- 3 דקות.
בינתיים מכינים את ציפוי השמנת:

9.    מערבבים בקערה שמנת חמוצה, אבקת סוכר ומעט תמצית וניל. מורחים בעדינות על העוגה: מניחים בכל פעם כמות קטנה ומורחים מהצדדים פנימה למרכז, עד שמסיימים. מחזירים לתנור ל- 10 דקות.

10.  מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור כחצי שעה. מוציאים ומקררים על השיש עוד 45 דקות.

מעבירים למקרר – כדאי לקרר לפחות 4 שעות, רצוי אפילו 12 שעות. מחלצים מהתבנית רק לאחר קירור יסודי.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    מחממים תנור ושמים תבנית עם מים בתוך התנור
מחממים תנור אפייה ל- 155° [צלזיוס] (עם רשת באמצע).
מניחים תבנית עם מים על קרקעית התנור או על השלב הנמוך ביותר. אפשר להניח פיירקס על הקרקעית או להשתמש בתבנית תנור גדולה ולשים אותה בשלב התחתון.
אם המים קרים – הם יתחממו בתנור לפני הכנסת העוגה.

2.    מכינים את התחתית במעבד מזון
• שמים את הביסקוויטים במעבד מזון, מפעילים בערך לחצי דקה, ומרסקים את הביסקוויטים לפירורים קטנים.
• עוצרים, מוסיפים את הסוכר ומפעילים לכמה שניות נוספות.
• ממיסים את החמאה במיקרוגל, כחצי דקה עד דקה (כדאי לבדוק באמצע).
• מוסיפים את החמאה לתערובת ומפעילים לחצי דקה נוספת – מתקבלת תערובת "רטובה" אבל לא ממש דביקה כמו בצק.

3.    מעבירים את התערובת לתבנית
מעבירים את התערובת לתבנית, ומהדקים לקרקעית עם היד או עם תחתית כוס. בצמוד לדפנות "מושכים" את התערובת מעט לגובה, ויוצרים שוליים מעט גבוהים לתחתית (2 ס"מ).
מעבירים את התבנית לפריזר! (חשוב, זה עוזר לייצב את התחתית).

♦ אין צורך לשמן את התבנית. אפשר להניח נייר אפייה על התחתית.

העוגה המוכנה תישאר על התחתית של התבנית המתפרקת – לא ניתן להעביר אותה. אם אתם רוצים הגשה חגיגית אפשר לאפות בתבנית מתפרקת עם תחתית מזכוכית.

4.    מקציפים את הגבינות והסוכר
מניחים בקערת המיקסר גבינה לבנה, מסקרפונה וסוכר ומקציפים 2-3 דקות.
מתחילים במהירות איטית ומגבירים למהירות גבוהה. מקציפים עד שהתערובת הופכת סמיכה ותפוחה.

5.    מוסיפים ביצים
טורפים היטב את הביצים בקערה נפרדת.
עוצרים את המיקסר, מוסיפים שליש מכמות הביצים ומקציפים במהירות בינונית עד שהביצים נבלעות לגמרי בתערובת. מוסיפים את יתר הביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית, ומקציפים עד שהתערובת אחידה לגמרי.
תהליך הוספת הביצים לוקח כדקה – חשוב להוסיף בהדרגה, ולחכות בכל פעם שהתערובת תחזור להיראות אחידה לפני שמוסיפים עוד ביצים.

6.    מוסיפים את יתר המרכיבים
עוצרים את המיקסר, ומוסיפים תמצית וניל, לימון, גרידת לימון וטיפונת מלח, ומקציפים במהירות בינונית כרבע דקה.
לא חייבים להוסיף לימון או גרידת לימון. כף לימון מוסיפה טעם לימוני שאי אפשר לפספס. אם מוסיפים גרידת לימון – יש להשתמש בזסטר עדין.

7.    מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור
מביאים את התבנית מהפריזר, ושופכים על התחתית את תערובת הגבינה.
מכניסים לאמצע התנור, מורידים ל- 150°, ואופים 50-55 דקות.
בידקו אחרי 50 דקות (הסתכלו דרך הדלת או הציצו לרגע): העוגה מוכנה כשהיא עדיין לבנה, מעט רוטטת, וללא בקע. מלמעלה נוצר קרום טיפונת צהבהב אבל העוגה לא צריכה להזהיב או להשחים.

♦ העוגה לא אמורה לעלות בגובה

אם העוגה עלתה סימן שהחום בתנור היה גבוה מדי! העוגה תרד לאחר הקירור אבל תיראה קצת פחות יפה

8.    מוציאים את העוגה, משאירים את התנור סגור
נותנים לעוגה התקרר על השיש 3 דקות, ובינתיים מכינים את ציפוי השמנת.

9.    מצפים בשמנת חמוצה
• מערבבים בקערה שמנת חמוצה, אבקת סוכר ומעט תמצית וניל. בוחשים.
• מורחים בעדינות על העוגה: מניחים בכל פעם כמות קטנה, כ- 2 כפות, בצידי העוגה, ומורחים מהצדדים פנימה לכיוון המרכז, עד שמסיימים לכסות את כל העוגה. אין צורך להחליק לגמרי – זה מתיישר בתנור.

10.  מחזירים לתנור
מחזירים לתנור ל- 10 דקות. ואז:
מכבים את התנור, פותחים את הדלת, ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור כחצי שעה. מוציאים ומקררים על השיש עוד 45 דקות.
מעבירים למקרר – לפחות 4 שעות, רצוי ל- 12 שעות.

פותחים את התבנית רק לאחר הקירור במקרר. משאירים את העוגה על תחתית התבנית.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית לעוגה: תבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ או פיירקס באותו גודל
» מעבד מזון
» מיקסר
» תבנית גדולה (פיירקס גדול או תבנית תנור סטנדרטית) שאפשר למלא במים ולהניח על קרקעית התנור
» זסטר עדין ללימון (לא חובה)

הערות
לעוגה מושלמת

תבנית מים בתחתית התנור ואפיה ב- 150 מעלות (לא יותר!).

ביסקוויטים

• פתי-בר בטעם שוקו של הדר, פשוטים, טעימים וזולים, ממש מצויינים לעוגה זו – הצבע והטעם מוסיפים עוד מימד לעוגה.
• יש גם ביסקוויטים בהירים פשוטים תוצרת צרפת (), מעולים.
• אפשר כל ביסקוויט שאוהבים: אם הביסקוויט מתוק במיוחד – הוסיפו לו פחות סוכר ואם הוא לא מתוק – הוסיפו מעט יותר.

לימון

מוסיף המון! מספיקה כף אחת ומעט גרידה. אם לא אוהבים – אין בעייה לוותר.

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות (עם הפסקה באמצע)
• זמן אפייה: כשעה
• כמו כל עוגת גבינה: הכי טעימה אחרי יומיים
לעוגת גבינה קלה להכנה עם תחתית אפויה מעולה ראו: עוגת הגינה הראשונה שלי

טיפים

• העוגה לא מכילה קמח! את התחתית אפשר להכין מביסקוויטים מכל סוג
• ללא גלוטן: במקום פתי-בר, ביסקוויטים ללא גלוטן
• ללא קמח בפסח: במקום פתי-בר, משתמשים בעוגיות יין. יוצא נהדר!

עוגת גבינה אפויה על בסיס ביסקוויטים

בהצלחה!

6 תגובות בנושא “עוגת גבינה אפויה על בסיס ביסקוויטים

  1. יש לי תנור עם שלב אחד ואין לי מקום לשים מים.. אפשר לעשות את העוגה?

    1. היי עירית
      אני מציעה שתשימי תבנית לא גבוהה אך גדולה על הקרקעית ותמלאי אותה במים.
      את העוגה תשים על השלב שבאמצע.
      האם זה אפשרי?
      מיכל

  2. ראשית העוגה נראית סוף הדרך ומאמינה שהיא טעימה בטירוף. שאלה " אפשר בלי גבינת מסקרפונה?

    1. היי בריגיט,
      לא אי אפשר, מצטערת, מסקרפונה היא גבינה (למעשה שמנת) "חזקה" מאד וזה מה שנותן מסה "סמיכה" יחסית. גבינה לבנה רגילה לא מספיקה כדי ליצור מסה עם "נוכחות"
      (הרבה "" אבל מנסה לחפש מילים שיתארו את הטעם 🙂 )

    2. אני מכינה את העוגה הזאת שנים בלי מסקרפונה ובמקום המסקרפונה אני שמה גביע שמנת חמוצה….
      לא מקציפה את הגבינות והשמנת
      מקציפה את הביצים עם הסוכר מוסיפה את הגבינות והשמנת לתערובת הביצים וכל היתר אותו הדבר
      יוצא מעולה ממש אחלה והמשפחה שלי והחברים מתים על העוגה.

כיתבו לי מה אתם חושבים: