תחתית קרנצ'ית ומיוחדת עם שקדים, ומעליה גבינת שמנת ומסקרפונה – זו עוגת גבינה אפויה קלה ומהירה להכנה טעימה להפליא! אני מגישה בכל חג ובכל יום הולדת, ועוד לא פגשתי אורח (צעיר או מבוגר) שלא אהב אותה
מתכון לעוגת גבינה אפויה קלה
זו עוגת הגבינה האפוייה הראשונה שהכנתי – היא כל כך קלה ופשוטה, ותמיד מצליחה, שאין יותר מתאימה ממנה לפעם הראשונה (אני אוהבת לקרוא לה עוגת הגבינה הראשונה שלי 🙂 )
אם לא הכנתם עד היום עוגת גבינה, או שניסיתם אך זו היתה חוויה לא מוצלחת – נסו את העוגה הזו, לא תצטערו! זו העוגה האולטימטיבית לכל מי שלא הכין אף פעם עוגת גבינה. המתכון מאד פשוט וברור וזמן ההכנה ממש ממש קצר.
העוגה הכי טעימה אחרי יומיים-שלושה במקרר כך שאין מתאימה ממנה לאירוח: מכינים יומיים קודם ומחביאים במקרר עד שהאורחים מגיעים..
♦ אפשר להכין גם ללא מיקסר – מערבבים את הגבינות, הביצים והסוכר בקערה גדולה עם מטרפה.
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לפיירקס גדול (כמו אליפסה באורך 38 ס"מ) לתחתית ¾ כוס (100 גרם) קמח רגיל ½ כוס (100 גרם) סוכר 100 גרם (כוס) שקדים מולבנים (לא קלויים) 100 גרם חמאה רגילה לגבינה 4 ביצים (L) 1 כוס (200 גרם) סוכר 3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת סימפוניה 5% 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה 40% 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה רגילה (15%) 1 כפית תמצית וניל 2 כפות (18 גרם) קמח רגיל לאפייה אם לא אופים בפיירקס: 10 גרם חמאה או תרסיס לשימון תבנית (אם אופים בתבנית פיירקס – אין צורך) תבנית מים להניח על קרקעית התנור: תבנית תנור או פיירקס, ממלאים ⅔ גובה מים.
הערות • קמח: אם משתמשים בקמח יעודי - רצוי קמח לעוגיות • גבינת שמנת: חלק מגבינות השמנת קצת יותר מלוחות לכן אני מעדיפה סימפוניה • מסקרפונה: בד"כ אומרים גבינת מסקרפונה, למעשה זו שמנת (על הקופסא כתוב: שמנת מתוקה קשה בסיגנון איטלקי 40%). אני מעדיפה את זו של מחלבות גד • שקדים: אפשר לקנות שקדים טחונים במקום לטחון לבד. אני מעדיפה לטחון כי אז המירקם גס יותר והשקדים יותר מורגשים בתחתית
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
עוגת גבינה אפויה קלה – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 20 דקות (עם הפסקה באמצע)
• זמן אפייה: 45 דקות
• כמו כל עוגת גבינה: הכי טעימה אחרי 2-3 ימים
• יש גם עוגת גבינה גבוהה עגולה: עוגת גבינה אפויה מושלמת
טיפים להגשה
• עוגת גבינה אי אפשר להעביר לצלחת הגשה. כדאי לאפות בכלי שיפה להגיש בו. אני אופה בתבנית פירקס גדולה מאד, רגילה, ומעולה להגשה
• אפשר להוסיף כפית קונפיטורה חמצמצה או תותים טריים בעת ההגשה