קלופס עם טוויסט – כיכר מבשר טחון מתובל בעגבניות מיובשות בשמן זית מתבשלת לאיטה עטופה בירקות צבעוניים, ותפו"א.. והכל בתנור! ארוחה שלמה בתבנית אחת (והילדים משתגעים על זה)
מתכון לקלופס בתנור (מיטלוף) בניחוח איטלקי
הכי חשוב – להתאים את גודל התבנית לכמויות הבשר, הירקות והנוזלים:
• הירקות צריכים למלא את התבנית בצפיפות, משני צידי הבשר, לפחות עד גובה הבשר.
• הנוזלים, לאחר שהנחנו את הירקות, צריכים לכסות עד שני-שליש מגובה הבשר.
• אם מוסיפים תפוחי אדמה – מניחים אותם מעל לירקות, כך שיהיו גבוהים מהבשר.
במהלך הצליה בתנור הירקות מפרישים נוזלים ומתכווצים. אם התבנית גדולה הוסיפו ירקות ונוזלים עד שתגיעו לכיסוי נכון של הבשר. הכמויות במתכון לתבנית גבוהה בינונית.
אפשר להוסיף ביצים קשות (ראו בהערות).
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לתבנית בינונית בגודל 24 על 35 ס"מ בגובה 6 ס"מ (תבנית עם מכסה או תבנית + נייר אלומיניום) הבשר 600 גרם הודו אדום טרי טחון 500 גרם צלעות בקר טרי טחון הירקות והתוספות לתוך בשר 4 כפות שמן זית (¼ כוס) לטיגון הירקות 2 בצלים יבשים 2 כרישות ¾ ראש שום כ- ½ חבילה פטרוזיליה (¾ כוס פטרוזיליה קצוצה) כ- ½ חבילה שמיר (¾ כוס שמיר קצוץ) 5 פרוסות חלה 2 ביצים ¼2 כפיות מלח בישול גרוס ¼1 כפיות פלפל שחור טרי גרוס צנצנת עגבניות מיובשות בשמן זית ועשבי תיבול (270 גרם, כוס וחצי עגבניות ונוזלים) הירקות לתבנית 2 בצלים יבשים (רצוי אדום) 4 גזרים (500 גרם) 2 זוקיני ירוק (או 1 קישוא עגול) 3 עגבניות (400 גרם) 2-3 תפוחי אדמה לבנים (600 גרם) – רק אם רוצים ⅓ כוס שמן זית (½ כוס שמן זית אם מוסיפים תפו"א) 1 כוס יין קונדיטון או יין קידוש או פורט ½ כפית מלח בישול גרוס (כפית אם מוסיפים תפו"א) ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס • בפסח: אפשר להחליף חלה בקמח מצות - כף עד כף וחצי במקום כל פרוסה. • תוספת אפשרית: 5 ביצים קשות.
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 45 דקות + 5 דקות (באמצע האפיה)
• זמן בתנור: שעה ושלושת רבעי
• הכמות במתכון: כ- 10 מנות
• אחרי התנור: מומלץ לתת לתבשיל לעמוד כשעה
• נשמר היטב יומיים-שלושה בקופסא אטומה במקרר. נשמר מצויין במקפיא (כדאי להפשיר במקרר)