אורז מלא כשמכינים אותו נכון הוא ממש מעדן.. וכמובן גם משביע וגם בריא יותר מאורז לבן. כאן המתכון הבסיסי להכנת אורז מלא טעים..
מתכון לאורז מלא: איך מכינים אורז מלא
אורז מלא מתכון הכי קל שיש: שוטפים, משרים, מסננים, מטגנים, ומבשלים! פחות מ- 10 דקות עבודה. אחר כך פשוט נותנים לאורז להתבשל ולאסוף טעמים. למי שחושש – אחרי הפעם הראשונה הפחד נעלם – זה תמיד מצליח!
למי שכבר מכיר – מומלץ להוסיף ירקות – האורז יהפוך לתבשיל מפואר ומזין. אפשר להתחיל במעט בצל ושום ומשם להמשיך..
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לאורז 2 כוסות אורז מלא עגול 2 כפות שמן זית לטיגון האורז ¼4 כוסות מים חמים ½1 כפיות מלח בישול גס ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס תוספות אופציונאליות 2 כפות שמן זית לטיגון הירקות 2 בצל יבש 3-4 שיני שום ½ פלפל צ'ילי טרי (פלפל אדום חריף)
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: פחות מ- 10 דקות
• זמן בישול: כשעתיים
• לפני: יש להשרות את האורז שעתיים עד שלוש שעות
• מומלץ: בסיום הבישול להשאיר בסיר, מכסה פתוח, לאיוורור ולהתייצבות הטעם
• הקפאה: נשמר מצויין במקפיא! נשמר במקרר בקופסא אטומה 3 ימים
• חימום: להפשיר לגמרי (אפשר כמה שעות במקרר) ולחמם (קצר) במיקרוגל
• הכמות במתכון: כ- 8 מנות
טיפים
• זמן העבודה נטו ממש קצר: כ- 10 דקות, אך זמן ההכנה הכולל ארוך יותר: יש לקחת בחשבון כ- 3 שעות השרייה לפני הבישול, 2 שעות בישול, ו- ½ שעה המתנה בסיום..
• בונוס: יותר טעים למחרת!
• איזה אורז: אני מעדיפה אורז מלא אורגני עגול, שהוא "נגיס" יותר, ובעל טעם עשיר.
• טעים-בריא-משביע: רובנו פחות רגילים לאורז מלא (אורז לבן כולם מכירים). מהניסיון שלי, כשעוברים לתבשילי אורז מלא טעימים כולם מתאהבים במהירות, גם הילדים. אורז מלא עם ירקות הוא ממש ארוחה מלאה, מפתיע עד כמה הוא משביע. עיכול האורז איטי יותר ולכן תחושת השובע מורגשת שעות רבות.
• שידרוג: הוסיפו ירקות! בצל, שום, פלפל צ'ילי אדום -זו התחלה טובה. משם אפשר להמשיך עם כל ירק שאוהבים ← מתכון מעולה לאורז מלא עם ירקות