רצועות חזה עוף רך, עסיסי ומלא טעם, בתוך רוטב לבן עדין ועשיר, על בסיס כרישה (פראסה), עם טעם של יין לבן, חמאה ושמנת מתוקה. מתכון קל, מהיר, ופשוט אך גם מיוחד ומרשים, ומאד מאד טעים!
מתכון לחזה עוף ברוטב כרישה ויין לבן
אני מאד אוהבת כרישה. היא דומה לבצל אך הרבה יותר עדינה ויש לה צבע ירוק בהיר – מאד אלגנטי.. חיפשתי דרך לחבר אותה ליין לבן ולטיפונת חריפות וכך יצא שעשיתי לא מעט נסיונות עד שהגעתי לאיזון הנכון: את הקטיפתיות נותנת החמאה, את הטעם הפירותי החמצמץ נותן היין הלבן ואת האיזון לו – נותנת השמנת המתוקה.. הרוטב יוצא עדין מאד וטעים ביותר (ומתאים מאד גם לדגים).
את החריפות תקבעו בעצמכם: עם פלפל ירוק חריף טרי.. אבל זה טעים ברמות גם ללא טיפת חריפות!
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לעוף 900-1000 גרם חזה עוף טרי, נקי ופרוס (3 פרפרים)* ½ כוס קמח 1 כפית מלח בישול (גרוס) ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס 4 כפות (¼ כוס) שמן זית לרוטב 3 כפות (45 מ"ל) שמן זית 75 גרם חמאה 2 בצלים יבשים 2 כרישות גדולות ½ ראש שום ¼ - ½ פלפל ירוק קטן חריף ( פלפל שלם לאוהבי חריף חזק) ¾ כוס יין לבן יבש (כמו שרדונה) ½1 כוס מרק עוף / ציר (או מים+אבקת מרק) ½ כוס (חצי חבילה קטנה) שמנת מתוקה לבישול מעט טימין טרי (קורנית) (2 גבעולים של 10 ס"מ) (לא חובה) ½ - 1 כפית סוכר ¾ - ¼1 כפית מלח בישול כמה גרגרי פלפל שחור גרוס גס ½1 כוס מים (רצוי חמים) • כדאי לקנות חזה עוף טרי, פרוס, נקי, ומוכן לעבודה
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנת הרוטב: 20 דקות
• זמן בישול: 10 דקות
• זמן הכנת העוף: 20 דקות
• הכמות במתכון: 8-10 מנות
• נשמר מצויין במקפיא (ליומיים-מומלץ להקפיא)
• המתכון לא כשר: אפשר להחליף את החמאה בשמן זית ואת השמנת בשמנת צמחית