חזה עוף עסיסי ברוטב קוקוס עשיר, עם גינג'ר טרי, פטריות שמפיניון, ובצל ירוק קצוץ לטאצ' רענן ומעניין. מתכון קל בניחוח אסייתי שגם ילדים ממש אוהבים. רק להניח על אורז לבן.. נהדר לארוחה משפחתית חגיגית! מיוחד, טעים ומרשים
מתכון לחזה עוף ברוטב קוקוס ופטריות
מתכון קל ומהיר להכנת ניתחי חזה עוף טעימים במחבת, עם רוטב בניחוח אסייתי – מעניין ושונה מהרגיל. הרוטב עשיר וטעים – מספיק להגיש רק עם אורז לבן.
הבצל הירוק מוסיף המון רעננות (וצבע) לרוטב – מומלץ לא לוותר.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים
לעוף 900-950 גרם חזה עוף טרי, נקי ופרוס (3 פרפרים) ½ כוס קמח 1 כפית מלח בישול (גרוס או מלח גס בתוך מגרסה) ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס 4 כפות (¼ כוס) שמן (שמן זית או שמן אחר לטיגון) לרוטב 2 כפות שמן זית (30 מ"ל) 70 גרם חמאה (אפשר להחליף ב- 3 כפות שמן זית) 2 בצלים יבשים (220 גרם) 30 גרם ג'ינג'ר טרי (חתיכה באורך כ- 7 ס"מ) ¼ ראש שום (4-5 שיניים) 450 גרם (2 סלסילות) פטריות שמפיניון טריות 1 פחית (400 מ"ל) קרם (חלב) קוקוס 5 בצל ירוק ½1 כפיות מלח בישול ⅛ כפית פלפל שחור טרי גרוס • כדאי לקנות חזה עוף טרי, פרוס, נקי, ומוכן לעבודה.
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנת הרוטב: 20 דקות
• זמן בישול: 10 דקות
• זמן הכנת העוף: 20 דקות
• הכמות במתכון: 8-10 מנות
• הרוטב לא נשמר טוב בהקפאה
• המתכון לא כשר: אין בעייה לטגן את הפטריות בשמן זית במקום בחמאה
האם אפשר לוותר על קימוח העוף או לחלופין לקמח בקמח ללא גלוטן בסיסי (מרמולייט)?
הציפוי (המאד דק) בקמח הוא שעוזר לחזה עוף להיות כל כך רך ועסיסי, ככה שאפשר לוותר על הקמח אך אז העוף פחות רך.
לא ניסיתי עם קמח ללא גלוטן, יתכן שזה יעשה את העבודה. צריך לנסות.
בכל מקרה, אני אברר את הסוגיה ואחזור אליך כאן בקרוב 🙂