פורסם ב בראנץ, עוגות פירות, קינוחים קלים, ראש השנה

קראמבל שזיפים פשוט מושלם

פירורים פריכים זהובים מעל פירות אפויים הם שילוב מושלם. קראמבל שזיפים בתוספת ברנדי לחיזוק השזיפים, ושקדים ואגוזים לחיזוק הפירורים.. כשזה חם זה מושלם. ואחרי לילה במקרר זה מעדן חדש


מתכון לקראמבל שזיפים פשוט מושלם

פירורים פריכים זהובים מעל פירות אפויים הם שילוב מושלם. כאן הכנו קראמבל שזיפים, בתוספת ברנדי לחיזוק השזיפים, ושקדים ואגוזים לחיזוק הפירורים.. כשזה חם, החיבור בין הבצק הפריך והפרי החם והרך פשוט מושלם. ואם נשאר קצת, אחרי לילה במקרר הטעמים חדשים ומפתיעים ומתגלה מעדן שונה לגמרי.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לתבנית חרס/פיירקס בינונית מתאימה לתנור

 לפירות
 8 שזיפים שחורים גדולים (1 ק"ג)
 ⅛ כוס מיץ לימון (מיץ מ- ½ לימון)
 5 כפות (75 גרם) סוכר חום כהה
 3 כפות ברנדי

לקראמבל
 140 גרם (1 כוס) קמח רגיל
 140 גרם חמאה (קרה)
 170 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר דמררה
 70 גרם (½ כוס + 2 כפות) שקדים מלובנים טבעיים
 70 גרם (½ כוס + 2 כפות) אגוזי מלך טבעיים
 ⅛ כפית מלח שולחן

לחיבור
 120 גרם מרציפן (אפשר 100 גרם)

להגשה (אופציונאלי)
 קצפת או שמנת חמוצה או קרם פרש
 (1 חבילה שמנת מתוקה להקצפה, ⅓3 כפות אבקת סוכר)

• אפשר להחליף את השזיפים בתפוחי עץ:
6-7 תפוחי עץ מזן מוזהב (גולדן דלישס), ראו הערות.

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

קראמבל שזיפים

⇓ הסבר קצר
1.    שזיפים: חותכים שזיפים לשמיניות, מוציאים גרעינים, ומניחים בתבנית האפייה. זורים מעל לימון, סוכר חום וברנדי. מערבבים היטב ומניחים לעמוד.
ראו כאן איך מוציאים גרעין במהירות ובלי למעוך את השזיף

2.    מחממים תנור אפייה ל- 170° [צלזיוס] (עם רשת באמצע).

3.    אגוזים: במעבד מזון, מרסקים גס את השקדים 10 שניות. מוסיפים אגוזים וטוחנים עוד 10 שניות. מעבירים לקערה, ומוסיפים סוכר ומלח.

4.    קראמבל (בצק פירורים): במעבד מזון (אין צורך לשטוף) מניחים את הקמח, ומעליו קוביות חמאה קרה. מעבדים בפולסים, במשך כ- 20 שניות, עד שמתקבלת תערובת פירורית.

5.    מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים עם כף.

6.    מרציפן: מגרדים מרציפן במגרדה גסה ומפזרים מעל לשזיפים.

7.    מפזרים מעל למרציפן את תערובת הבצק הפירורית ומיישרים. אין צורך להדק.

8.    אפייה: מכניסים לאמצע התנור, למשך 35-45 דקות. בודקים אחרי 35 דקות: העוגה מוכנה כאשר הפירורים זהובים ממש, ונוזלי השזיפים מתחילים להציץ לאורך הדפנות.

הגשה

אפשר להגיש חם, כחצי שעה אחרי שמוציאים מהתנור, או ממש קר, לאחר קירור יסודי במקרר. אפשר להגיש עם קצפת, או שמנת חמוצה.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    מטפלים בשזיפים
• חותכים את השזיפים לשמיניות, מוציאים את הגרעינים ומניחים בתבנית.
• זורים מעל לימון, סוכר חום וברנדי. מערבבים היטב עד שכל השזיפים מצופים בתערובת. מניחים לעמוד בזמן הכנת הבצק.
ראו כאן איך מוציאים גרעין במהירות ובלי למעוך את השזיף
♦ כדאי לאפות בתבנית חרס או פיירקס אך אפשר גם בתבנית רגילה.

2.    מחממים תנור
מחממים תנור אפייה ל- 170° [צלזיוס] (עם רשת באמצע).

3.   מכינים תערובת האגוזים
• במעבד מזון, טוחנים את השקדים (שקדים טבעיים לא קלועים ללא קליפה) במשך 10-12 שניות, כך שמתקבלת תערובת פרורית (אך לא ממש אבקה דקה).
• מוסיפים את האגוזים (אגוזי מלך טבעיים לא קלועים ללא קליפה) וטוחנים 10 שניות נוספות – האגוזים צריכים להישאר גרוסים גס בלבד.
• מעבירים את האגוזים הטחונים גס לקערה, מוסיפים את הסוכר והמלח, ומערבבים.

4.   מכינים את הקראמבל (תערובת הבצק)
• במעבד מזון (אין צורך לשטוף!) מניחים את הקמח.
• חותכים את החמאה הקרה לקוביות, מניחים על לקמח ומטביעים בתוך הקמח.
• מפעילים את המעבד בפולסים, במשך כ- 20 שניות, עד שמתקבלת תערובת פירורית של קמח וחמאה (אך לא ממש בצק).

5.   מאחדים הכל
מעבירים את הבצק לקערה גדולה, ומצרפים את תערובת האגוזים. מאחדים את שתי התערובות (בעזרת כף, 3-4 תנועות קיפול).

6.   מרציפן
מגרדים את המרציפן במגרדה גסה (ככל שהמרציפן קר כך קל יותר לגרד).

7.   חיבור
• מפזרים את המרציפן מעל לשזיפים.
• מפזרים מעל את תערובת הבצק הפירורית ומיישרים. אין צורך להדק.

8.   אפייה
• מכניסים לאמצע התנור למשך 35-45 דקות.
• בודקים אחרי 35 דקות: אם הפירורים זהובים לגמרי – מוציאים מהתנור. אם לא – משאירים ל- 10 דקות נוספות. העוגה מוכנה כאשר הפירורים זהובים ממש, ונוזלי השזיפים מתחילים להציץ לאורך הדפנות.
• כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומשאירים להתקרר על השיש כחצי שעה.
• לאחר שהעוגה התקררה לגמרי מאחסנים במקרר, מכוסה בניילון נצמד.

הגשה

אפשר להגיש חם, כחצי שעה אחרי שמוציאים מהתנור
אפשר להגיש ממש קר, לאחר קירור יסודי במקרר.
אפשר להגיש עם קצפת (או שמנת חמוצה).

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית חרס או פיירקס בגודל של כ- 26 ס"מ על 26 ס"מ.
אפשר תבנית רגילה בגודל דומה.
» מיקסר
» מעבד מזון
» סכין טובה
» מגרדת גסה (רצוי)

הערות
• חמאה: כדאי להוציא מהמקרר ממש לפני השימוש.
• קמח: רצוי להשתמש בקמח ייעודי לעוגות מבצק פריך (כגון שטיבל מס.4)
• כדאי להכניס את תערובת הבצק למקרר, קירור נוסף, בזמן שמגרדים את המרציפן.
• מומלץ לאפות בכלי חרס או זכוכית (פיירקס) שאופים את הפירות באופן אחיד.
• תבניות אישיות: אפשר לאפות בתבניות אישיות. נדרשות 10-12 תבניות בקוטר 8.5 ס"מ וגובה 4 ס"מ (נפח של חצי כוס מידה) או כ- 8 תבניות בקוטר 10 ס"מ (⅔ כוס).
• לא כדאי להשאיר את העוגה בתנור לזמן ארוך מדי. ברגע שהפירורים מוכנים – העוגה מוכנה (אין צורך לבדוק את מצב הפירות).

תפוחי עץ

• אפשר להחליף את השזיפים בתפוחי עץ מזן מוזהב (גולדן דלישס). חותכים 6-7 תפוחים לשמיניות, זורקים את הליבה, ומניחים בתבנית: מפזרים לימון, רק 2 כפות סוכר ומדלגים על הברנדי. כל היתר אותו דבר.

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות
• זמן אפיה: 35-45 דקות
• הכמות במתכון: 10-12 מנות
• נשמר 4-5 ימים במקרר

טיפים

• עוגה חמה או קרה: העוגה טעימה מאד כשהיא חמה וטרייה, וטעימה מאד גם למחרת, קרה מהמקרר, אך באופן שונה לגמרי! כדאי לנסות.
• אם מחממים לאחר קירור במקרר – כדי לחדש את הקרנצ'יות של הקראמבל מחממים בטוסטר אובן
♦ ראו כאן איך מגלענים שזיף בקלות ושומרים עליו שלם

קראמבל שזיפים

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

2 תגובות בנושא “קראמבל שזיפים פשוט מושלם

    1. היי שירה, לא ניסיתי..
      חשוב שהשזיפים יהיו עסיסיים וטעימים וכן שיהיו מתוקים-חמוצים.
      אם השזיפים כאלה אז לכי על זה!
      אם הם פחות מתוקים הוסיפי סוכר, ואם הם פחות חמוצים הוסיפי לימון
      בהצלחה
      מיכל

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: