קניידלך, או כופתאות מקמח מצה כמו שהן נקראות אצלנו במשפחה, הם המאכל האהוב עלינו בפסח. כן, הכופתאות שלנו רכות, אווריריות וגדולות, עם המון פטרוזיליה ושמיר וטעם נהדר של עוד..
מתכון לקניידלך – כופתאות מקמח מצה לפסח ולכל השנה
את הכופתאות האלה למדתי להכין מאמא שלי, שהכינה אותן בקיבוץ כפר עזה לפני המון המון שנים, לגדוד של בחורים ובחורות צעירים ורעבים, לא ממש שומרי הילכות פסח אבל רגילים לקניידלך מהבית. הכופתאות זכו להצלחה גדולה והפכו אחר כך, כשנולדנו אנחנו, הילדים, לאחד ממתכוני הדגל של הבית.
ולמה ההתעקשות על כופתאות בניגוד לשם הרווח קניידלך? מתישהו בעבר הרחוק התקבע אצלנו החיבור (הלא מוצדק אולי) בין קניידלך לכדור קטן וקשה. לכן אצלנו תמיד מכינים כופתאות 🙂
והמתכון? פשוט וקל אבל עם סוד קטן – ולא, לא מדובר בהקצפת החלבונים – מדובר בשיטת חיבור הנוזלים לקמח המצות.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים 35-40 כופתאות גדולות ½ ק"ג קמח מצה (חבילה) 4 ביצים L 1 כוס (240 מ"ל) שמן קנולה ¼2 כוסות (540 מ"ל) מים רותחים 3 כפיות מלח בישול ½ - 1 כפית פלפל שחור טחון ½ כפית פלפל לבן טחון 1 כף אבקת מרק עוף 1 חבילה פטרוזיליה 1 חבילה שמיר (לא חובה) (אפשר כוסברה במקום שמיר) לבישול כ- 7 ליטר מים בסיר גדול מאד 2 כפות אבקת מרק עוף • רצוי סיר של 10 ליטר ומים בגובה שני-שליש. אם אין סיר גדול – מבשלים בשתי נגלות.
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנת הכופתאות: 30 דקות
• זמן המתנה לפני הבישול: כשעה
• זמן בישול: 45 דקות
• הכמות במתכון: 35-40 כופתאות גדולות
• נשמר היטב במקרר 3-4 ימים
מרק עוף
• זמן הכנת המרק: 30 דקות + כשעה בישול
• למתכון המרק: מרק עוף טעים במיוחד ובריא בסיר לחץ
מחשבה לסיום
עם תחושה של חמימות בבטן וטעם הכופתאות הנהדרות בפה, מה שנותר הוא להתרווח לאחור ולחשוב כמה ברי מזל אנחנו, שאצלנו המסורת היא כופתאות מהסוג הגדול והרך..