מוס שוקולד לבן נפלא, אוורירי וקצפתי, בטעם מודגש של שוקולד לבן – סוף הדרך לאוהבי הז'אנר.. אפשר להשתמש לקישוט עוגת שוקולד או מעל קאפקייקס, אפשר למלא בתוך רולדה או להכין קינוח בכוס (ללא גלוטן) ולאכול עם כפית.. אין סוף אפשרויות 🙂 וכל זה מ- 2 מרכיבים בלבד!
איך מכינים מוס שוקולד לבן – המדריך המלא
מוס שוקולד לבן מתאים כאשר רוצים להשתמש בקרם בטעם שוקולד ובצבע לבן. הוא אוורירי וקצפתי בהשוואה לגנאש משוקולד לבן והוא מסיבי ובעל טעם חזק יותר בהשוואה לקצפת רגילה. הטעם כל כך עשיר שבקלות אפשר להכין מהמוס קינוח בכוס – נטו מוס או עם מעט מאד תוספות (רעיונות בסוף).
הטעם המודגש של שוקולד לבן הופך את המוס מגנט לילדים (ולכל מי שאוהב שוקולד לבן..)
♦ כדאי להכניס למקרר (מכוסה) לכחצי שעה כדי שהמוס יתקשה ויתייצב.
ראו תמונות, שלב אחר שלב
ממיסים את השוקולד (אפשר בשתי שיטות)
מקציפים שמנת
מאחדים (אפשר בשתי שיטות)
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים 250 גרם שוקולד לבן 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% / 38% ♦ כמות זו מספיקה לכיסוי עוגה (קוטר 26 ס"מ) בשיכבה נדיבה
אופן הכנה
איך וכמה..
• זמן הכנה: כרבע שעה
• איחסון: במקרר, במיכל אטום, עד 3 ימים
• הקפאה: אפשר להקפיא לזמן ארוך. מפשירים במקרר לפני השימוש
• מומלץ להשתמש בשוקולד טרי (תמיד, אבל במיוחד כשמדובר בשוקולד לבן)
הכמות המתכון מספיקה ל..
• ציפוי עוגה בקוטר 26 ס"מ בשיכבה עבה
• זילוף שיכבה עבה על 36-40 קאפקייקס
• מילוי באמצע של עוגה גדולה
קינוח אישי בכוס
• מיד אחרי ההקצפה מעבירים לכוסות ומקררים כחצי שעה במקרר
• אחרי קירור קצר הוסיפו למעלה תוספות מעניינות, כגון:
• קצפת ומעליה שבבי שוקולד מריר או גנאש שוקולד לבן או גנאש שוקולד מריר
• החזירו למקרר לחצי שעה לפחות