פורסם ב יום עצמאות, מתכונים בריאים, מתכונים למתחילים, סלטים

איך מכינים טחינה

טחינה ביתית – זה בריא, זה טעים, זה משתלב, זה מוסיף המון למאכלים שונים, זה קל ומהיר להכין וזה לא יקר. בקיצור – רק טוב! כדאי להתחבר לטחינה (ולהרגיל גם את הילדים) כמה שיותר מהר..


מתכון לטחינה ביתית אמיתית מטחינה גולמית

איך מכינים טחינה ביתית טובה? הכי קל שיש – טחינה, מים, לימון, מעט מלח. מעבד מזון או קערית ומזלג ויש טחינה. הדבר היחידי שחשוב זה היחס בין המרכיבים.

קל יותר להכין את הטחינה במעבד מזון, אך אפשר לערבב גם ביד – קחו קערה לא גדולה מדי ומזלג, וטרפו כמה דקות.

אפשר להכין ולאכול מיד, אפשר לאפסן במקרר עד 4 ימים ולאכול כל בוקר 2 כפות על טוסט מלחם מלא, אפשר לשים בתוך פיתה חמה, ואם יש לכם קציצות – קיבלתם מנת גורמה: פיתה טריה או חמה, טחינה, ו- 2 קציצות. מושלם! אפשר להוסיף חריף, כל דבר אחר מיותר..

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
 1 כוס טחינה גולמית (240 מ"ל, 240 גרם)
 210 מ"ל מים קרים (כוס מידה פחות 2 כפות)
 ¼ כוס מיץ לימון טרי (60 מ"ל, מיץ מלימון גדול)
 ⅛ כפית מלח שולחן (מלח דק)

תוספות
 פטרוזילה
 שום
 פפריקה
 חומוס ביתי
 חציל קלוי

(ראו גם רשימה נפרדת של כל התוספות)

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

איך מכינים טחינה

⇓ הסבר קצר
1.    שמים את כל החומרים במעבד מזון: טחינה גולמית, מים קרים, לימון ומלח.

2.    מפעילים את המעבד מזון לכחצי דקה עד דקה, עד שהטחינה הופכת בהירה, מעט תפוחה ומוצקה.

3.    טועמים, ולפי הצורך, מוסיפים מעט מים, לימון, מלח ומעבדים קצרות שוב.

אל תכינו טחינה סמיכה מדי אם היא מיועדת למשך כמה ימים – הטחינה מתעבה מעט במקרר והופכת יותר סמיכה מכפי שהיא נראית ברגע שמסיימים להכין אותה.

אם מקפיאים – הקפיאו מיד בסיום ההכנה.

לטחינה דלילה

הוסיפו עוד 1-2 כפות מים קרים. כדאי להוסיף בשלבים, ולאחר העירבוב הראשוני.

לטעם לימוני מודגש

הוסיפו עוד 1-2 כפיות מיץ לימון.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
תוספות לטחינה

תוספות לטחינה

מה אפשר להוסיף לטחינה ביתית:

פטרוזיליה

שוטפים וקוצצים דק עלי פטרוזיליה (ללא הגבעולים) ומוסיפים לטחינה המוכנה.
לטעם עדין – 1-2 כפות עלים קצוצים.
לטחינה ירוקה – 4 כפות עלים קצוצים (דק מאד!).

שום

מקלפים וקוצצים – רצוי כותשים בכותש שום – שן שום ומוסיפים לטחינה המוכנה.
לטעם עדין – שן שום בינונית אחת.
לטעם חזק – 2 שיני שום גדולות.

פפריקה

טיפונת, בעיקר לקישוט, רק מלמעלה.
אפשר גם פפריקה חריפה וגם מתוקה.

חצילים

מכינים חציל על האש – עוטפים בנייר אלומניום, מניחים על הגז או על פלטה, מסובבים מדי פעם, ומטגנים עד שקליפת החציל משחירה ונראית מקומטת.
מחכים שיתקרר, מקלפים, מוציאים עם כף את התוכן ומערבבים עם טחינה.

חומוס

הכי מומלץ, ומסתבר שגם הכי בריא – להגיש טחינה עם חומוס!
ראו מתכון מצוין לחומוס ביתי נהדר

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» מעבד מזון – רצוי, לא חייבים

הערות
• מומלץ לא להוסיף סוגי תוספות רבים ביחד – הוסיפו כל פעם תוספת אחת.
• אם שומרים את הטחינה במקרר כמה ימים – עדיף להכין טחינה ללא תוספות. את התוספת אפשר להוסיף לפני ההגשה.
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: כ- 5 דקות
• הכמות במתכון: כ- 2 כוסות טחינה ביתית
• איכסון: במקרר, בקופסא אטומה, עד 4 ימים
• אני מקפיאה! אני יודעת שיש כאלה שזה נראה להם מוזר (מה, להקפיא טחינה?) אבל כן, אני מקפיאה: אני מכינה צנצנת טחינה גולמית שלמה (כ- 3 כוסות), מחלקת ל- 4 קופסאות, אחת במקרר ושלוש מיד לפריזר.
• הפשרה: כדאי להפשיר כמה שעות במקרר, ואח"כ לערבב את הטחינה ידנית כחצי דקה, עד שמקבלים מראה אחיד. כמו חדש!

טחינה ביתית לארוחת בוקר

טיפים

לטחינה ביתית טעימה דרושה טחינה גולמית טובה – אני מעדיפה את טחינת היונה
חומוס הולך נהדר עם טחינה – היכנסו למתכון מצוין לחומוס ביתי נהדר
וקציצות – רוצים קציצות נהדרות? ראו לקציצות בשר בתנור  או  לקציצות עוף במחבת

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: